• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
07.06.2024 12:10

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iek

Ако можеш да уточниш какви са тези обикновено и американско данио, Христофор Колумб е "изпратил" индийците в Америка, ти да не направиш обратното?

allex

хаха да правилно питаш,както се забелязва още съм начинаеща в тези неща там от където ги взех така ги определиха.значи обикновенното мисля че се води зебра така като гледам http://www.animalpicturesarchive.com/ArchOLD-6/1167193404.jpg ето това е т.нар. обикновенно а американското е същото но разцветката му е синьо с розово за съжаление не намерих снимка.

ico

Ако имаш място за 80-100 литра поне. Тоя обем ще те улесни много в поддръжката на аквариума, а и ще може да допълниш групите на пасажните си риби, които по една или друга причина не се гледат по една-две бройки. Колкото повече вода - толкова по-малко ядове и трудности.  ;-)
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

stasy

Здравейте на всички от форума.

В понеделник ще си закупя 50лв аквариум и искам да гледам 2 златни рибки.Видях по- нагоре, че сте посъветвали едно момче, че е малък аквариума.На една златна рибка уж и трябвало 24 литра 2х24=48 къде е проблема?

vasso

Всичко с литрите по принцип е относително и някакви точни математически сметки не могат да играят роля тук. На практика аквариумът е доста по-малко от 50 литра. Не се пълни догоре, има техника, грунд, реално е 40 литра. Златните стават големи- има и по над 20 сантиметра- според теб как ще се завърти тази риба в 50 литра? А две?
Точно поради тези причини се препоръчва да е по-голям аквариумът. Има правило риба-определени литри, но е относително. Например един дискус ако изисква грубо 50-60 литра вода, не може да го сложим в аквариум с такъв обем.
Златните са проблемни, защото цапат(искат отлична филтрация), ядат значителна част от растенията ит.н.
Препоръчвам ти да се насочиш към други риби- доста по-красиви неща може да се направят.Успех! *DRINK*

onyxman

Имам един бърз въпрос.Аквариумът ми е стартиран преди година и половина някъде, напоследък растенията нещо не вървят както преди. Пробвах с таблетки в корените, но не е както преди. Въпросът е дали е необходимо да го рестартирам и трябва ли през определено време да се прави рестарт?

anelia_888

Здравейте на всички!Преди време бях отворила тема за една молинезия и от тогава само чета..Но сега имам нов въпрос!Преди 2 дни си купих 2 рибки.Казаха ми,че са папагали(бели са на цвят)Жената в магазина  ми каза че са хищнии че са чифт.В аквариума имаше още доста чифтове,а около един мъжки(не съм сигурна,но маи беше мъжки)имаше около  20-30 малки рибчета-папагали.Жената в магазине ми каза ,че се размножавали страшно лесно и че много хора са се оплаквали,че няма какво да ги правят...Но в интернет чета само отрицателни неща-че рибите са хибриди и че са безплодни,че мъжкия убива женската след като роди и някакви такива..Та въпроса ми е дали някой гледа такива рибки(по-долу ще кача и снимка за да няма разминаване) и дали наистина са безплодни.Днес женската хвърли хайвер и сега стои постоянно над него.Тъй като нямам пясък в малкия аквариум,а само изкуствени цветя и големи рапани женската е заградила хайвера с рапани..Та да чакам ли в крайна сметка малки?Да махна ли мъжкия,за да не убие женската..какво да правя?благодаря за отговорите ви предварително!
http://img204.imageshack.us/i/pic083.jpg/

vasso

Да, на папагали приличат, наистина са безплодни, въпреки че има и мнения, че са имали поколение, но никой от форума не може да го потвърди. Не вярвам и женската да изяжда мъжкия. Според мен поколение няма да има.

iek

Новите хибриди са вече плодовити, не мисля, обаче за редно стимулирането на продажбата на подобни риби.

vasso

Ооо, новинка. Новите.... *CRAZY* Като модел телевизор ги произвеждат- с повече екстри. *offtopic

Лора

Пък моите спомени са, че са си доста плодовите и че лесно се размножават...

Цитат на: vasso - 11.04.2010 23:19
Ооо, новинка. Новите.... *CRAZY* Като модел телевизор ги произвеждат- с повече екстри. *offtopic

Какво ти е толкова чудно. Нали си чувал за ГМО... Та какво толкова, някой е хванал да се занимава със хибридизацията и подобрява това което, преди е било минус в породата. Иначе съм съгласна с iek, че не трябва да се продават.

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Асен Евгениев

А как женската е заградила хайвера с рапани? Пусни снимка от друг ъгъл.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

anelia_888

Цитат на: akapulko - 11.04.2010 23:42
А как женската е заградила хайвера с рапани? Пусни снимка от друг ъгъл.
не се изразих правилно..просто е избутала един доста голям рапан и една също доста голяма мида до хайвера.ако толкова държиш утре ще го снимам..

ogogogo

Колеги,да не бъркате RED PARROT с тази риба.
Тези цихлиди май не са плод на ГМО или на някоя друга технология.
Мисля че си живеят в природата в този си вид и се размножават
наистина много лесно.При един приятел в аквариум с 15 Астронатуса
успяваха доста често да задържат по някое рибе.
Мисля че от тях чрез разни шашми "произвеждат" онези недоразумения.
Май са нигрофациатуми някакви.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

BOJO

Цихлазома Нигрофасциатум Албино. Наречени още "Бели папагали" Нямат ама нищо общо с Red Parrot Cichlid, които наистина са хибриди и не се размножават.
За разлика от тях , белите папагали се размножават съвсем успешно в аквариум.

Similar topics (5)

45419

Публикации: 11
Прегледи: 4601

32484

Публикации: 10
Прегледи: 5287

15262

Започната от kuvert


Публикации: 2
Прегледи: 2364

762

Публикации: 24
Прегледи: 12196

59367

Публикации: 13
Прегледи: 5973