• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.05.2024 01:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

ivan4o123

Цитат на: ico - 26.12.2009 20:52
Храни така, че никога да не стига храна до дъното. Загниващата храна е по-опасна от ципата. Проблема с ципата се решава с риби, които я ядът когато са гладни, или като се изведе струята на филтъра на повърхността. Сега се сетих, че и с аерация става.
Проблема с многото храна мисля че го реших, но аквариума ми е само 43 литра и заради това използвам само вътрешен филтър, чиято струя е насочена чрез лула към повърхността и е усилен до такава степен че да не прави фонтан отгоре. Но проблема, мазната ципа или мазното петно, си седи. Кажете дали трябва по друг начин да наглася филтъра или как да по друг начин да се справя!

ico

По-скоро струята трябва да е по повърхността на водата, не точно нагоре. Но все пак е козметичен проблема с тая ципа, като има движение на повърхността, не е толкова страшно. Полагай нужните за аквариума грижи, дръж го колкото е възможно по-чист и му са радвай.  *THUMBS UP*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

ANONIM3N

Искам да попитам как да позная кое сомче е машко и кое шенско ако някои има вазмошност да ми снима машко и шенско ще сам благодарен или да опише разликите  по подробно  сомчетата са малки и ми приличат на Коридорас Кочи или Коридорас Палеатус   :-[ :-)  скаип anonim3n1  *HELP*

suntsu69

Докато са малки - няма да познаеш. шЕНСКИТЕ стават по-дебели и по-големи при повечето видове коридорас.

ANONIM3N

Едното сомче е 2 см другото е 2,6 см   по-голямото е с по-тамни шарки гръбната  му перка стои като антена  а  малкото е същото ,самоче се е издуло и мисля че има хаивер в стомахчето... мисля даси зема още 2 3 сомчета защото знам че се предвишват на групички ! неразбирам много   какво ще кашете :-)

lubo89

имам въпрос  :-) намерих си 2 много хубави парчета дърво но не съм много сигурен дали няма да навредят на рибките (все още нямам такива) но днес ги измих тези парчета и ги накиснах за да могат да потънат
проблема ми е че са черни на цвят но не личи да са горяли явно са от такъв вид дърво нз дали ще е проблем ако е горяло дървото? направих и снимка (мокри са) 

vinityy1

зсравейте.нов съм в този форум и затова ще ме извините ако въпроса ми не е на място. Имам 100 л. аквариум в който има.скаларии.хелери.молинези.сомчета и малки охльови и змиорки.Имах и 2 гупи но нещо ги ИЗЯДЕ и двете.подозирам молиназиите защото след кото ги взех стана белята.Вие какво ще кажете имали шанс да си имам и гупи ?
мерси предварително  *bg*

FHM

Цитат на: vinityy1 - 27.02.2010 19:28
зсравейте.нов съм в този форум и затова ще ме извините ако въпроса ми не е на място. Имам 100 л. аквариум в който има.скаларии.хелери.молинези.сомчета и малки охльови и змиорки.Имах и 2 гупи но нещо ги ИЗЯДЕ и двете.подозирам молиназиите защото след кото ги взех стана белята.Вие какво ще кажете имали шанс да си имам и гупи ?
мерси предварително  *bg*
Покажи снимки ако може да видим за какви змиорки става на въпрос точно. Аз подозирам че те са виновни но по добре покажи снимка и тогава ще гадаем .

vinityy1

змиорките са много малки1.5см и ги взех днес така че не са те.Забравих да напиша че гупитата ми умряха защото им изядоха перките,първо мъжката пострада и умря а на другия ден  и женската.Тая вечер се прибирам от работа с нова мъжка гупа и видях че и женската е умряла.Сега незнам какво да я правя ако я оставя през ноща ще я убият,моля за съвет.

Ивайло Гиздов

Наблюдавай скалариите.
Те може да хапят гупите.

vinityy1

откакто съм сеприбрал го гледам нито една риба не я закача.Според мен ги нападат нощем,до колкото съм ги виждал те падат на дъното да спят и тогава може и сомчетата да ги нападат,незнам, *HELP*

allex

здравеите на всички,извинявам се и аз предварително незнам дали е тук мястото надявам се да не притеснявам никой  :-[
имам малко въпросчета и  ми е нужна помощ.Преди 1-2 седмици си взех рибки в момента имам 2-хелера 2-молинезии 6-гупи 3-розово данио 2-обикновенно данио и 2-американско данио и 2-неончета.Проблемът е че едното неонче изчезна   след което 1-то от американските данио се оказа с наядена опашка.Възможно ли е даниото да се бият помежду си отделих обикновените и едното американско данио защото ми се струва че те гонят другите.И сега незнам какво да правя да взема повече от вид или като цяло да ги отделя(но те явно и на рибките от съштия вид ядат опашките) или по голям аквариум, мооят  е 20л. растителноста е изкуствена незнам какво точно друго трябва като информация  :-(

ico

Почти 20 риби в няма и 20 литра вода... Така не става. Или си вземи по-голям съд или махни петнадесетина риби. Хубаво е, да прочетеш статиите в изскачащото в ляво меню, защото иначе аквариума ще ти носи само проблеми и разочарования.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Tiro

Цитат на: allex - 04.03.2010 08:47
просто незнаех каква информация да дам и куде да я дам  :-)
Ето една форма която да попълниш.
http://aquariumbg.com/forum/bolesti/imate-bolna-ribka-popalnete-tova-za-da-vi-pomognem!/
все пак ще ти кажа, че според мен трябва да разкараш всичко освен гупите, да намериш сомче (та). Да сложиш някакви живи растения в правилния грунд(незнам какъв имаш в момента) , да сменяш редовно водата и да ги храниш останалото е да им се радваш.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

allex

Благодаря за отговорите прочетох доста от тези статии наистина са много полезни,само искам да попитам според вас дали това е причината да пострада даниото,и понеже ми е жал да махна тези рибки а  и няма каде,колко литра аквариум горе долу е добре да взема,за да се чувстват добре 40л примерно добре ли е или повече?

Similar topics (5)

57729

Публикации: 5
Прегледи: 2020

36967

Публикации: 6
Прегледи: 4909

17707

Публикации: 5
Прегледи: 3881

5364

Публикации: 3
Прегледи: 2868

9722

Публикации: 17
Прегледи: 6682