• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.01.2025 04:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Penta

Знам че има отделна порода "целуващи е" трихогастери, но те по принцип не го ли правят и другите видове ? Прилича ми на рана от хапане .

Geri

Цитат на: hunter - 27.05.2014 18:58
Скоро сменяна ли е вода в аквариума? Питам защото преди години на мен ми се случи след смяна на вода. Една от бетите ми получи същото за жалост умря. Мисля, че е гъбично но не съм сигурен. Ако имаш възможност я отдели ако е заразно поне другите да не пострадат.

преди 2 седмици ... Смених 1/4
Сега пак сменям    *dontknow*
Бях купила няколко нови риби преди седмица,от тях едната ми умря
на 3-ия ден незнайно от какво ... Другите които бяха с нея в същия аквариум в магазина са си добре..

hunter

Когато се закупува риба тя е под стрес. Било от гонене с кепа в магазина или от самото разнасяне в плика. Трябва да се отнасяме внимателно и най вече когато се поставят в навия аквариум. Там параметрите на водата са различни като например GH,KH,PH както и нитрати и фосфати. От един такъв стрес рибите са лесна плячка на различни заболявания. Във водата присъстват различни микро организми и бактерии при стрес отслабва имунната система на рибата и лесно заболява. Такива са моите наблюдения.

Caxapa

Защо ли ми се струва, че аквариума е твърде  малък по обем за тези риби и като допълнение, че е толкова "пресен" и без Азотен цикъл,та дори и гъба Мухоморка не би оцеляла в тези условия?

bunzip2

Отдели я в друг съд и я третирай с малко антибиотик. Ако е бактерия ще се оправи.

Caxapa

Цитат на: bunzip2 - 27.05.2014 21:16
Отдели я в друг съд и я третирай с малко антибиотик. Ако е бактерия ще се оправи.
КакъФ антибиотик колега? КАКЪВ? Или просто си тракаш по клавиатурата?

bunzip2

Цитат на: Caxapa - 27.05.2014 21:37
КакъФ антибиотик колега? КАКЪВ? Или просто си тракаш по клавиатурата?

Просто си тракам... ако знам каква е бактерията (ако е бактерия), да ти кажа.
Широкоспектърен антибиотик колега, ако не сложи слонски дози, няма да си умори рибата.
Не претендирам, че ще се оправи, но определено може да помогне!

risto80

Здравейте,колеги! Имам проблем с температурата на водата. Може ли да ми кажете по какъв начин да охлаждам,че в стаята е много топло,и температурата на водата отива към 29 градуса без да е включен нагревателя?

Lasho

Слагай пликче с лед, ако е инцидентно загряването. Ако постоянно е така слагай вентилатор - http://aquariumbg.com/forum/statii-knigi-i-dokumenti/ohlajdane-na-akvariuma-s-ventilator-ot-kompyutar/
И рече Господ на Ной: Прави бекъп, че ще форматирам...

Моля пишете на кирилица! Не е все едно: "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."

hunter

Аз от вчера съм със вентилатор  ;-) Това с леда е до време и трябва да си там а вента просто си бачка и това е.

Geri

Цитат на: Caxapa - 27.05.2014 20:57
Защо ли ми се струва, че аквариума е твърде  малък по обем за тези риби и като допълнение, че е толкова "пресен" и без Азотен цикъл,та дори и гъба Мухоморка не би оцеляла в тези условия?
Аквариума (70литров)   е  пуснат преди  6 месеца  а  тази  рибка  е  от самото начало... с външен филтър е .На мястото където живея има поддръжка на соленоводни аквариуми..и нямат опит тези риби..търсих но не можах да открия някой който разбира.
Бях купила няколко други рибки преди 2 седмици от които едната умря на третия ден ...та си мисля да не би от нея нещо да се е заразил...
Трихогастера се храни, но гледам че се уединява което не ми се струва добре..
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.cc%2Fs5udv9wrz%2F10386759_10152496249567847_1107098560100855584_n.jpg&hash=c1b6822e3c55a0521c05e4778cac145bf35e6d97

risto80

Caxapa

Обема на аквариума е малък за тези и ТОЛКОВА риби!  Като допълнение, стреса на който се подлагат новодомците и последващо разпределение на територията/обема на аквариума/ и превъзходството на силния. Стреса води до много проблеми които бихме решили ако прочетем малко за  за всеки вид риба, хабитата който обитават в природата и съвместимоста с рибите които имаме... Ако снимката е от аквариума който имаш..бих си  :duvar:
но с общи усилия ще  оправим допуснатите грешки.  Като начало// Грунда е едър, растенията са  малко и ако не се лъжа..изкуствени. Рибие са пренаселени  и като завършек... Азотен цикъл липсва според мен.Тези въпроси ги има в сайта и е изписано доста по темите. Само трябва да  намериш необходимите теми  и четене!, Четене и пак четене.

Caxapa

Цитат на: risto80 - 28.05.2014 22:26
Благодаря ви за съветите! :-)
По този въпрос и проблем е писано доста.
Плик полиетиленов с кубчета лед или  замразени бутилки от  безалкохолно от по 500мл са  някакво времено решаване на проблемите.  Вентилатор  за компютър..който обдухва повърхноста на водата в аквариума+ ако е възможно и  температурен датчик е най доброто за средностатистически Акваристи.

Cole

Здравейте, мога ли да гледам чифт скаларии в аквариум с африкански цихлиди, анциструси и птеригоплихт!?

Similar topics (5)

45419

Публикации: 11
Прегледи: 5055

32484

Публикации: 10
Прегледи: 5500

15262

Започната от kuvert

Публикации: 2
Прегледи: 2458

762