• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 05:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

търся си растения +корен от дърво

Започната от foxy, 23.05.2009 17:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

foxy

Здравейте, след малко ще си имам аквариум 130 л и си търся растения и всякакви други красоти за него:) Ако сте от София-западната част веднага идвам да си ги взема:) ако ли не-ще се разберем. Очаквам да ми предложите вие, защото съм начинаеща, нуждаеща се от помощ:) Благодаря в аванс:)
Вече си го имам и искам да го направя по-уютен- очаквам предложения за растения, рибки (лабиринтови) и корен от дърво за декорация- поне  40 см ширина.
почитателка на Малави

Андрей Бобев

Колега, на път си да станеш стръв, ама ти си знаеш...  :-)

foxy

разчитам на помощ от хора обичащи животните и не съм се замисляла, че мога да стана "стръв":) честно казано в момента седя и го гледам празен и ми е доста тъжно, час по-скоро искам да стане ИСТИНСКИ:)
почитателка на Малави

Caxapa

Цитат на: foxy - 23.05.2009 21:23
разчитам на помощ от хора обичащи животните и не съм се замисляла, че мога да стана "стръв":) честно казано в момента седя и го гледам празен и ми е доста тъжно, час по-скоро искам да стане ИСТИНСКИ:)
Търпение му е майката! Първо го постави там където мислиш ,че ще стои най добре!Естествено трябва да се съобразиш и с изикванията и правилата на подреждане.След това сложи грунд,вода след седмица време се засаждат и растенията.И ЧАК тогава се пускат рибките в него.Има тема  която си ДЛЪЖЕН да прочетеш преди да се захванеш с това изкуство.
http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,319.0.html
Изчети всичко що е там свързано с аквариумите и едва тогава почни да го обзавеждаш.Чети малко повече преди да питаш  :kreshtja: за  *HELP*.

foxy

Благодаря- почвам да чета и след 2 дни пак ще питам!:)благодаря за линка-може би прибързах
п.п. и съм бъдеща колежка, не колега, така че бъдете кавалери:) O:-)
почитателка на Малави

Деян

Ще се постараем, колежките са рядка порода тук.  @}->--

Caxapa

Опс..  :-[  , но  професионално си "колега" както няма   обръщение  госпожо съдийке а " госпожо СЪДИЯ" И добре дошла в нашия свят!  *privet*

Лора

Тук съм, не спя.
Ако няма какво да предложите, не пишете в темата, ако обичате.



В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Андрей Бобев

Благодарим, Лора. Права си, разбира се.
Моето предложение за FOXY е следното - след като се запознаеш със статиите, които са важни за теб, разгледай и списъка със софийски магазини, както и отзивите за тях. Сама ще се ориентираш кои са ти достъпни и кои си струва да бъдат посетени. Вместо да чакаш какво ще ти се предложи, можеш сама да се ориентираш какви риби ти харесват най-много и кои от тях в момента са по твоите възможности (като пари и като способност да полагаш нужните грижи).
На твое място бих започнал така:
3 молинезии (1 мъжки, 2 женски)
3 хелера или плати (1 мъжки, 2 женски)
2 коридораса или анциструса
И след като аквариумът постои с тези рибоци 2 седмици и вече си уверена, че условията вътре са подходящи, можеш да помислиш за нещо друго.
Но понеже и аз съм на практика начинаещ, най-добре според мен е да се обърнеш за съвет конкретно към някой от опитните колеги. Избери си някой с добър аквариум и му прати ЛС. Не вярвам да те игнорира.

foxy

прочетох всичко, посетих магазина в Суходол и Зоомания и съм доволна- остават ми растения и рибки, като отначало ще си взема по-непретенциозни. Молбата ми е за растенията, много обикновенни ми се виждат в магазина искам нещо по-екзотично. Ако имате предложения-приемам:) Ето това постигнах за един ден-покупки и пълнене, +монтаж на филтър(измъчи ме малко, че имаше много въздух) , нагревател и добавка за растенията. приемам критики:)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPqC7xzS.jpg&hash=59e26434ef7bcfbc078a6ce18569bdd63a2c527d

и си търся голям корен поне 30-40 см, по-раздвижен, в магазините нямаше:(
почитателка на Малави

MeTogu

Първо погледай малко обикновенни растения,а като му дойде времето ще си вземеш и по-екзотични.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

foxy

Благодарение на съфорумец си има разни растения:) и вече не така празно. Но.... мнооооого недостатъчно ми е , 10 корена на 130 литра направо е нищо.....
но ще го напълня достатъчно за конфорта на рибките:)
Искам да споделя че най ми допадат растения като Хидрокотиле , много нежно и игриво някак си...
и така, ако имате за подаряване или продаване- пишете:)
Искам и нещо като храстче с бодли,(като клонка от иглолистно) . Малко лаишки говоря, но си го представям в главата и латинските имена още не ги знам, а и наживо не съм виждала много растения за да имам опит с имената  O:-)
И клон(декорация) си търся.... или ще тръгна по Струма и ще си открадна някой причудлив корен:)
и така.. ако някой реши-тук съм:) :-)
почитателка на Малави

lomax

Цитат на: foxy - 24.05.2009 22:10

и си търся голям корен поне 30-40 см, по-раздвижен, в магазините нямаше:(

Това с раздвижения корен ми хареса :)

За разстенията - да са по-така ,

изчакай да се балансира аквариума ... започни с нещо по-простичко. Защото няма нищо по лошо от това да гледаш безсилно как алгиите превземат целия аквариум барабар с аквариумните разстения.

Успех

blagoy

Ето тук можеш да разгледаш доста растения.

П.П. Имаш ЛС.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs118.photobucket.com%2Falbums%2Fo91%2Ffisherman__2007%2FAkva%2Fth_r006a-1.jpg&hash=15041450eb78136ccea645b645f2993ca57c3ba3
70l, 2x18W

Similar topics (5)

6152

Публикации: 5
Прегледи: 3271

31681

Публикации: 6
Прегледи: 3004

35356

Публикации: 1
Прегледи: 2961

15136

Публикации: 4
Прегледи: 2533

28278

Публикации: 5
Прегледи: 4446