• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Спад на нивото

Започната от stenli, 24.01.2008 18:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stenli

Според мен е нормално да има изпарения и оттам спад на нивото, но за около седмица нивото е намаляло с около 1см. Аквата е 68х45х50, което не е малко вода. При вас как е. Благодаря предварително.

kapacitet

И при мен е същото. На 60 литра за около седмица нивото пада с около 1 см. Като се има в предвид, че имам капак. Неприкъснато оглеждам аквариума, мислех, че е пукнат и таи от някъде. Олекна ми, явно е нормално  *YAHOO*

stenli

А от вътрешната страна на капака образува ли ти се конденз. При мен се събират капки, въпреки че капака не е напълно затворен и има от къде да излиза парата, така да се каже.

kapacitet

Образува се и то много. Когато сменям водата се налага да вдигам капака много бавно, защото изтича зад аквариума. Често отварям прозорчето от където ги храня, за да се изпарява конденза, че се притеснявам за лампата.

stenli

Интересно, но факт *ROFL*

kratun

Според мен, няма смисъл да си сравнявате изпаренията, дори и при еднакви аквариуми. С или без капак, два еднакви по размер аквариума ще имат различно изпарение (загуби на вода), ако има голяма или малка разлика между температурата на околната среда и на водата. Демек, в стая с температура на въздуха 18 градуса и температура на водата 26 градуса, ще има повече изпарения, отколкото в стая с температура на въздуха 22 гр. и 26 гр, на водата. Така, че ...обема не е от значение.
Същото ще важи и за конденза по стъкления капак.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

Similar topics (2)

2251

Публикации: 22
Прегледи: 12583

26156

Публикации: 6
Прегледи: 3459