• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 14:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

СО2- то изпусна мая в аквариума

Започната от kapacitet, 12.01.2009 16:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kapacitet

Не знам как се е получило, но вчера заредих бутилката и до тази сутрин нямаше никакви проблеми. Нямаше ме няколко часа в къщи и като се върнах мътилка. Мисля, че съвсем малко е влязло в аквариума, но въпреки това водата е мътна, но пак казвам не много. Смених 30 процента от водата и сега не знам как се процедира. Ще има ли 100 процентов рестарт или да чакам, да пускам ли кислород. Поведението на рибките си е съвсем нормално.  *dontknow*

dok70

В началото на ферментацията си и още няма алкохол, така че засега
нямаш проблеми. 3-4 ежедневни смени и готово. Не се налага рестарт.
Виж, ако водата мирише на джибри - лошо. Но не вярвам.
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

kapacitet

Водата си мирише съвсем нормално, даже няма и дъх на джибри. Пуснах помпата на въздуха и ще я оставя така няколко дена, както и ще продължа със смените на водата. Захващам се да правя и приливник от по- малко шишенце кола, ако имах такова нямаше да има проблеми  :karamse:

Lucio

Споко, случвало ми се е  мисля два пъти. Сменяш водата както е написал dok70 и няма проблеми. При мен се получи неприятно, защото имам 3D фон и зад него стана мазало. Голям зор беше да изчистя зад него.

SkyNer

 *spam 3Д фон може ли снимка на лично да видя какво е това
Прохождащия

kapacitet

Тъй като от доста време се радвам на един растително добре развит и стабилен аквариум, възможно ли е маята и захарта да направят някакъв срив в системата. И налага ли се да подменям спешно пълнежите на филтъра.

NO CARRIER

При мен, в аквариума (100л) влезе около 1,5л смес. Последствията бяха катастрофални за фауната.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

kapacitet

 *DRINK* Тази сутрин всичко си беше супер както преди. Явно много- малко мая е влязла в аквариума, прибрал съм се точно когато е започнал разлива, просто късмет. Сега съм закачил отново бутилката и наблюдавам.
Благодаря на всички за мненията по проблема  *privet*

Лора

А как разтваряш?
Ако си с вътрешен филтър, възможно е да е спрял тока, да се е напълнила бутилката и при пускането му, филтъра да е засмукал маята.
И да си се прибрал точно на време. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kapacitet

ЦитатА как разтваряш?

Ако може моето да се нарече разтваряне, го правя през дървено трупче. То е направено за подаване на въздух и забелязах че пуска във водата супер малки мехурчета. Самото трупче е кухо и при мен кухината се беше напълнила с мая и трупчето беше изхвърчало от маркуча. Предполагам, че в аквариума е влязло малко мая от създалото се налягане, но от какво се е създало налягането, че да тръгне и маята към аквариума, нямам си представа.

Сега махнах трупчето и сложих малка помпичка от филтър. Надявам се с нея да няма големи рискове.

Лора

Не разчитай много на нея. Защо? Написала съм горе. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

kapacitet

Не ми е останало време да си направя още едно малко шише за приливник, че поне ако ще тръгва маята да не влиза директно в аквариума.

barabata

Аз работя с 3 бутилки - 2 бутилки за производство на ЦО2 и една бутилка с малко вода - буферен съд за наблюдение ( с каква скорост тече производството и предпазител за преливане във аквариума и от аквариума на течности ), като на всяко маркуче има кранче (общо 3 на брой) - мога в движение да разкачам и закачам каквото и където трябва.
Зарядката е половин доза но се редуват бутилките едната седмица едната, другата седмица другата.

Даже имам една идея да проверя. Ако при производството на ЦО2 се получава алкохол който убива дрождите то доколкото знам при сваряване алкохола се изпарява. Ще запазя остатъка от 2 седмици и ще преваря в една тенджерка. Ако все още има достатъчно захар би трябвало процеса да започне пак с пълна сила при добавянето на дрожди.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

SkyNer

барабата да ти кажа друг метод слагаш съдът да се стопли водата с алкохола и палиш с една клечка и алкохола изгаря водата си остава изпробвано!!!
Прохождащия

discus

Цитат на: barabata - 14.01.2009 22:13
. Ако при производството на ЦО2 се получава алкохол който убива дрождите то доколкото знам при сваряване алкохола се изпарява. Ще запазя остатъка от 2 седмици и ще преваря в една тенджерка. Ако все още има достатъчно захар би трябвало процеса да започне пак с пълна сила при добавянето на дрожди.

Ако свариш една риба, рак или каквото и да е, дали като го върнеш обратно там където е било, ще е живо. Не си губи времето, не че е лошо човек да експериментира. На всичко отгоре ако има все още захар може и едно карамелче да стане в тенджерата.
: 14.01.2009г 22:10ч
Цитат на: SkyNer - 14.01.2009 22:18
барабата да ти кажа друг метод слагаш съдът да се стопли водата с алкохола и палиш с една клечка и алкохола изгаря водата си остава изпробвано!!!

Алкохола трябва да е с достатъчно добър градус и концентрация за да фламбираш.

Similar topics (5)

7107

Публикации: 2
Прегледи: 3567

37209

Публикации: 26
Прегледи: 13657

14528

Публикации: 22
Прегледи: 13070

34810

Публикации: 14
Прегледи: 5804

12638

Публикации: 10
Прегледи: 5268