• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 11:00

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Разделена: опасностите, които дебнат аквариста

Започната от Longanlon, 06.04.2005 22:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Longanlon

ако се сетите още нещо - казвайте. утре ще напиша и за болестите (ще го препиша, за да съм точен)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

Веднага ми се набива в очи :-) Това, дето най ме е шубе от него. Да не ме шибне тока докато бъркам в аквариума. Може да ти дойде от всякъде - счупен или протекъл нагревател, калпава потопяема помпа или филтър, лошо монтирани лампи (...raven :-))

Начина да се предпазиш от всички тези опасности е много прост - свързваш всички тези консуматори към един разклонител с голямо червено светещо копче - ключ-прекъсвач демек :-) Преди да бъркаш, натискаш копчето, всичко изгасва, спокоен си. Като си свършиш работата, натискаш копчето отново, всичко си тръгва както преди. Фасулски лесно е :-)

NikolaV

Цитат на: "Longanlon"...докато жена му самотна го чака в леглото (аквариста, не корена).
Зависи от корена... :twisted:

Живко

толкова пъти ме удря тока,че вече го приемам за неизбежно.
обаче пазете аквариума от деца и децата от него.
на24.03 дъщеричкат направи 5г.
детски рожден ден в хола.по едно време децата се затишиха и отидох да ги видя.щях да получа удар. :shock:
едно след друго се качваха от дивана на капака на аквариума,а от там на другия диван.
да го  е.. в аквариума и рибите и растенията.
за малко да заминат децата.
съпругата каза,че съм бил бял като платно.
така,че ПАЗЕТЕ децата.
всичко друго се оправя. :wink:
Никой не се е родил научен.

abaro

При теб проблема идва от многото дивани :shock:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Longanlon

бе забелязал съм и аз, че некои деца са много тъпи копелета, ама то от такива стават големите тъпи копелета, нали?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Boby_

Цитат на: "Longanlon"бе забелязал съм и аз, че некои деца са много тъпи копелета, ама то от такива стават големите тъпи копелета, нали?

Принципно си прав, но децата са диви, луди и не мислят много за последствията, независимо дали са умни или тъпи, затова са родителите - да ги възпитават и насочват.

Живко

Цитат на: "Longanlon"бе забелязал съм и аз, че некои деца са много тъпи копелета, ама то от такива стават големите тъпи копелета, нали?



не,не мога да се сдържа.
децата до 7-8г.са първосигнални.и който твърди,че на тази възраст могат да обмислят постъпките си,говори глупости.техният житейски опит е събиран от техните грешки,и колкото повече са те,толкова са по развити и напреднали децата.СПОРЕД МЕН ако едно дете е енергично(палаво),ще има много по голяма база върху която да се развива.
и от гореказаното(ако е вярно),а и от куп други неща.би следвало да е ясно,че не можеш да лепнеш на едно малко дете етикет умно или тъпо.
и Longanlon знам,че си пиперлив,което в много случаи е добрата ти страна.обаче "тъпо копеле"-за едно дете.добре,че ми е ясно,че не подбираш думите в такива случаи,иначе бих си помислил,че говориш за моето дете.това никой родител не би подминал спокойно,дори и да си прав.
Цитат на: "Boby_"Принципно си прав, но децата са диви, луди и не мислят много за последствията, независимо дали са умни или тъпи, затова са родителите - да ги възпитават и насочват.
айде и тази тема окъкахме. :cry:

не е прав.
дано Niky ги изтрие тези глупости.
Никой не се е родил научен.

Boby_

Живко, не се засягай. Едва ли Лонганлон е имал предвид твоите деца.
Принцино е прав в твърдението си, че от тъпи деца стават тъпи възрастни. Грубо е, но е истина.

Но понеже няма опит с деца, не знае, че децата са диви и неудържими и не умеята да предвиждат последствията от постъпките си и затова дори най-интелигентните деца често изпадат в неприятни ситуации, особено пък когато са залисани в игри - тогава не забелязват нищо около себе си.  :lol: Това им е хубавото на децата, учат се и опознават света с игри, по метода на пробите и грешките, а от нас се иска да направим тези грешки приемливи и нефатални.

niky

Точно в това е проблема, че няма деца :lol:
Още повече 2 момчета :lol:  :lol:  :lol:
Не го е казал с умисъл.

Longanlon

мисля, че повече спорове относно това няма (за сега), още повече, че като гледам, май не съм аз най-компетентният да се включвам в тях.

а нещо по темата да кажете?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

Можеш да вкараш инфо и за болести, които може да прихване човек - алергии от храна и мръсотията, евентуални зарази при лоша хигиена и т.н - примерно да не се ползва дафния, да се поддържа много добра хигиена, да не се смуче вода през маркуча с уста като сменяме водата, да не се остават умрели рибки дълго време в аквариума - за да не се развиват гнилостни или болестотворни бактерии и прочее.

Освен това ми хрумна - тези, дето ползват СО2 системи с бутлика трябва да спазват определени норми за безопасност - да се знае, че налягането вътре е около 50 атмосфери, демек, взривоопасна е, бутилката трябва да е маркирана и изпитана за такова налягане. Допълнително всички връзки трябва да са херметични - да не излиза СО2 навън в помещението - това може да доведе до масов мор сред обитателите на помещението :-)

dido

Забравих да добавя за опсността от счупване на аквариума - това включва адекватна дебелина на стъклото за размерите на аквариума, качествено залепване.

Трябва да се внимава и с масата, върху която е сложен аквариума - да е достатъчно здрава и стабилна, да е добре нивелирана. Плоскостта, върху която лежи аквариума трябва да е съвсем равна, без издутини или неравности, по възможност омекотена с дунапрен или морска пяна.

Да се внимава да няма камъчета или пясък, полепнали под дъното - там възникват усилия върху малка повърхност, които могат да сцепят дъното. Освен това да се внимава да не се счупят стъклата при манипулации в аквариума - като се слагат камъни или се бърка с твърди, тежки или обемисти предмети.

Живко

пак ще направя отклонение от темата. :D
изобщо не се засягам.достатъчно дълго пиша тук за да ми е ясно,че не иска да ме обиди.
:wink:
Никой не се е родил научен.

NO CARRIER

Искам да добавя опасността от прехранване когато има малки дечица, било собствени, били гости. Те много обичат да гледат как рибките ядат и се "бият" за храната. :)
Бе по темата с децата - и с тях зле, ама без тях още по-зле. Хубаво е да има по едно две от тях да ти се мотаят из краката и да викат сутрин: "Гуши. Бибки, хани, хани. Мааките. И дугите.". :wink:  Който не го е изпитал, той не може да го оцени.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (2)

3748

Публикации: 8
Прегледи: 5217

25087

Публикации: 9
Прегледи: 5075