• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Протекъл аквариум

Започната от skekivd, 13.06.2009 16:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skekivd

Здравейте.Преди две вечери както си пиех ракията,що-щеш :duvar:,потече ми аквариума/72лтр./На около педя от дъното нагоре.Та както си бях подпийнал,давай мъркучи,кофи...мани.Шкафа ми се понаду.Знам ли и аз,какво да правя *dontknow*.Единия вариант е /най лошия,възможен/аквата в кофата,рибките и растения на някой колега...Възможно ли е целия аквариум да се разлепи и залепи наново по-надежно.?В момента съм свалил нивото до 20-ина см.,но така тормозя всичко живо вътре до безобразие.Тъкмо тръгнаха растения,рибки,както трябва и.... :buff:
Ако някой може да ми препоръча майстор да го разлепи и залепи наново,ще съм искрено благодарен

Деян

Може да се разлепи и залепи наново. Стария силикон се маха със бръснарско ножче.  :-)

Raven

Веднъж на мен ми протече така един стар аквариум- взех го от някакъв който си го беше държал барем десетина години сух на балкона- протече веднага на подобно място.
Понеже ми беше развъден или спомагателен  просто отрязах една дълга стъклена лайсна широка 1-2 см и я подлепих вътрешно като ъгъл със силикон- не мръдна повече.

Беше около 60 л. горе долу аквариума.

Но в този случай трябва да се прикрие с растения и да се има в предвид че може да загрозява.

На мен не ми пречеше- наслагах някакви дългостеблени в ъгъла и заспа работата.

Втори вариант е разлепване,почистване много хубаво и лепене наново- това е много трудоемко и е врътня,освен това аз още не съм успял да разлепя готов аквариум- винаги ги чупя.
Просто тук ги лепят без фуга и няма начин да се вкара нито ножче нито струна.

При всяко положение трябва да вадиш всичко.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

skekivd

Благодаря за бързите отговори/затова съм пристрастен към този форум,аз мисля,че освен акваристична има и форумна зависимост *ROFL*/.Работата май е ясна,аква-та на кофите за стъкло и един тегел до Пецата.

Равен,тази снимка с харпуна и рибата... и аз съм рибар,но по-скоро въдичар/от гмуркането много ми"свирят"ушите/.Миналата есен се гмурках до 6м. в Палма на Майорка.....няма такава красота отдолу   *THUMBS UP*Другия път да удариш по-едра

BOJO

Аквариума на колегата skekivd  е закупен в София от зоо-магазин на Нишава до Фантастико, в високия блок.  Акварума е закупен Април 2009.  Колеги, не е нормално това.

skekivd

Цитат на: BOJO - 17.06.2009 12:33
Аквариума на колегата skekivd  е закупен в София от зоо-магазин на Нишава до Фантастико, в високия блок.  Акварума е закупен Април 2009.  Колеги, не е нормално това.
Така де,да си го кажем Божка.Ще ме "ядосат" и ще сложа още Някой литър покрай проблема/докато ме усети жената :-P/Май историиката с този аквариум е за друга тема...мод-а ще реши *THUMBS UP*

Similar topics (5)

20757

Публикации: 7
Прегледи: 4975

16954

Публикации: 3
Прегледи: 1781

41472

Публикации: 1
Прегледи: 1707

13259

Публикации: 7
Прегледи: 8869

4786

Публикации: 20
Прегледи: 7916