• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем със скалариите ми.....моля за помощ!!!

Започната от tsokala, 07.07.2012 11:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tsokala

Здравейте колеги! Аквариума е 120 литра с филтър халиея или нещо подобно. В него живеят 4 големи скалараии и около 15 малки, плюс 4 анциструса. Вечер като се върна от работа и само докато отворя вратата на стаята рибите се качват на повърхността прегладнели и чакат да ги нахраня. От вчера насам, обаче това не е така. Събрали се се в единият ъгъл и стоят.......когато някой мине край аквата и започват да се пръскат на посоки и да се бият в стъклата и в дъното супер неориентирано. Слагам им храна, никакъв интерес от тяхна страна.  :kreshtja: Температурата на водата доста се беше качила в следствие на жегите. Стигна до 32 градуса. Вчера цял ден съм оставил климатика да работи за да нормализира нещата и сега е 25 градуса. Отделно смених около 30 литра от водата с престояла, но проблема не изглежда да е разрешен, така че ви моля за съвет.

Heartwork

Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

tsokala

От тия разлики в температурите които се получават ли

diskusi233

Скаларите обичат интервала от темперетура 27-28 градуса така,че им сложи нагреватела на 28 аз моите така ги гледам.Вечер като се върнеш от работа отваряи вратата внимателно и плавно иначе ги е страх хубаво е в стаята където е аквариума да свети обикновенната си лампа докато се пребираш за да те разпознаят и да не ги е страх.И моя аквариум е зад вратата малка част и аз имах такъв проблем иначе моите се събират в единия ъгъл или защото дискуса ги гони от другия или когато им се спи и несъм огасил все още осветлението.
Рибите неса стресирани а просто се плашат при появата на нещо като чужд предмет.Моите като вляза се събират и ме чакат да ги храня или позират за снимки.Дано да съм ти помогнал ако има още нещо питаи.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

tsokala

Гледам ги повече от година тези скаларии, досега е нямало подобни проблеми. Това, което се случва е от ден, два. Нищо не съм променял. Сега гледам ,че малките които са малко по-големи от железен лев се пооправиха и започнаха да се хранят. Четирите големи, обаче, все още са в "матрицата"

diskusi233

Моя наи голям скалар които е 10см само тялото несе храни винаги само когато му се яде не се притесняваи.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

Heartwork

От разликите в температурите е ! Махай нагревателя какъв ти нагревател в тия жеги ???? =-O
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

tsokala

Нагревателя е спрян преди месеци

rakim

Може да са някакви паразити,с какво храниш?Жива храна давал ли си им?Огледай ги добре за външни симптоми.
540л Южна Америка

tolbuhinskiq

Цитат на: diiskusi233 - 07.07.2012 12:29
Вечер като се върнеш от работа отваряи вратата внимателно и плавно иначе ги е страх хубаво е в стаята където е аквариума да свети обикновенната си лампа докато се пребираш за да те разпознаят и да не ги е страх.
Рибите неса стресирани а просто се плашат при появата на нещо като чужд предмет.
Работата стана малко Студио Х  :-D. И каква е разликата между стрес и уплаха?Преди години моите скаларии се държаха така преди земетресение,нали казват че животните ги усещат тия работи. :-)

rakim

Това държание не е уплаха.Те са свикнали риби,а и да се изплашат ще е за един ден не за месец.Има ти нещо на водата или паразити.А за разликата...ми уплаха е да ги стреснеш с действие,тропане и тн..и това ще е моментно.Стреса е в резултат на нещо което ги мъчи дълго време и е постоянно.
540л Южна Америка

tsokala

Малките смея да твърдя, че се оправиха, но проблема с големите остава. Само да видят, че нещо мърда около аквариума и започват да се бият в стъклата и грунда.

Similar topics (5)

47804

Публикации: 8
Прегледи: 3756

19633

Публикации: 3
Прегледи: 2366

41198

Публикации: 5
Прегледи: 2444

19114

Започната от fena81


Публикации: 9
Прегледи: 4376

35119

Публикации: 0
Прегледи: 1931