• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.06.2024 14:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

ощте ми е мътен ......

Започната от HanibalKing, 12.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HanibalKing

да вече 4ти  ден си стои мътен. Водата е като много рядка бяла боза :shock: .Опитах се да ги изчиастя с филтара но не можах.Моля кажете какво да правя?   :?:


Забележка:Нямам риби още.Има растения.Няма нагревател. :!:

Ilianidis

Единия начин е всеки ден смяна на цялата вода.другия ...вадиш растенията и лепиш трипафлавин.Мори гадините и до 1 седмица всичко се утаява.Но вреди на растенията и ще се скапят ако ги оставиш.Пробвай така.

zmeq

Само чакане му е майката  :roll:

krein

От колко дни е така, а кога си налял водата?

Boby_

А най-добрият начин е да сменяш по малко вода (20-30%) всеки ден и да имаш търпение - ще се избистри. И вземи прочети FAQ секцията или както там решиха да я кръстят умните глави.

Longanlon

Цитат на: "Ilianidis"Единия начин е всеки ден смяна на цялата вода.другия ...вадиш растенията и лепиш трипафлавин.Мори гадините и до 1 седмица всичко се утаява.Но вреди на растенията и ще се скапят ако ги оставиш.Пробвай така.

Прощавай, ама това са глупости... нито е добре да се сменя цялата вода, нито да се слагат лекарства. Избистрянето на водата след пускането на аквариума си е естествен процес, при който в него се установява нещо близко до биологично равновесие, полезните бактерии се размножават, водата добива постепенно нормалния  химически състав. Да се сменя цялата вода и да се слагат химии е най-лошото, което може да се направи, защото така се пречи на естествените процеси и накрая проблемите се повтарят. Крайна, но пак по-подходяща мярка е преустройството и повторното пусакне на целия аквариум - така поне ще се занимаваш само веднъж, вместо всеки ден да сменяш всичката вода и резултатът да е никакъв.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Ilianidis

Всички знаем ,че уиски се прави и по класическия и по ускорения метод :wink: Тоя естествен процес виждам го изнервя,а може да продължи твърде дълго ...повече от месец.Грунда докато е нов все ще изпуска нови и нови дози елементи и органика....Така е вредно е да се пипа,щото цъвтежа започва отново и отново,но има основа да започва,а като се сменя цялото количество....бързо ще се промие и изчисти от органика.Няма запуснат аквариум без да преболедуват рибите в началото от разни зарази.Моя аквариум големия е на 1 месец и не само растенията,ами и рибите я бяха подкарали в равновесие.....иначе един месец растения втори риби....половин година мина.

77

Цитат на: "Ilianidis"Няма запуснат аквариум без да преболедуват рибите в началото от разни зарази.Моя аквариум големия е на 1 месец и не само растенията,ами и рибите я бяха подкарали в равновесие.....иначе един месец растения втори риби....половин година мина.
не е точно така :wink: но щом те успокоява ,добре :lol:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

miTko

Цитат на: "77"
Цитат на: "Ilianidis"Няма запуснат аквариум без да преболедуват рибите в началото от разни зарази.Моя аквариум големия е на 1 месец и не само растенията,ами и рибите я бяха подкарали в равновесие.....иначе един месец растения втори риби....половин година мина.
не е точно така :wink: но щом те успокоява ,добре :lol:
Дори хич не е така, а това за няколкото месеца - също! Да не се бърка с адаптирането на някои видове растения! Преди като не ползвахме нитривек, пак ставаше, инжектирал съм "вода" от саксия в грунда...И нищо да не се слага, дори вода от "стар" аквариум - пак става. Иначе и Господ да с**е вътре, за 3 дена не става!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Моя го напълних на 28 февруари,през ден му смених водата 2 пъти на 50%,тъй като опалесцираше от мръсотийки.Грунда беше набързо промит без дезинфекции и изварявания.На 3 март пикирах китките.Седмица по-късно,след усилена работа на филтъра водата беше кристална и пуснах половината риби.Закупих още рибета,които пуснах няколко дена след първите.Дали от магазина или от аквариума,появиха се отърквания на рибите и по някои тук таме бели точици.Пуснах чешко лекарство ФМЦ,за два дена всичко беше в нормите,избегнах бели налепи по дъното,опалесцявания от цъвтеж,позеленявания и т.н.Единствено си имам и в момента нишковидни,които като израстнат растенията ще задушат.Това е моя метод на бързо и рисковано запускане.Иначе имам стаж в акваристиката над 20 години...въдил съм много риба и .....т.н. но това е друга история :wink: Не ме мислете че ся се уча.Просто съм нетърпелив :lol:

Ilianidis

А в случая ако съм прав,момчето има цъвтеж на микроорганизми,не нитрифициращи бактерии.Те няма да се махнат отсамосебе си  3-4 седмици ако чака и нищо не прави.Ако се смени малко с прясна вода процеса се ускорява и те стават още повече.Бактериите не ги мислете,те се възстановяват твърде бързо.

Boby_

Уважаеми колеги, само искам да вметна, че да спорите в тема, в която новобранец задава конкретен въпрос и очаква конретен отговор, си е издевателство направо - човекът може да се обърка.
По-добре да направи нещо, което не е съвсем точно, но поне да е уверен, че е взел нещата в свои ръце, отколкото да ни чака да избистрим всичко до най-малкия детайл.  :lol:  :wink:

miTko

Аз като пусках септември, наслагах толкова боклуци в грунда - то не беше почва, то не беше глина, торове и кво ли не...и нямах такива проблеми.Растенията набутах още в началото а рибите към десетия ден.Ползвах нитривек и стара вода.Водорасли се появиха видимо след месец и половина.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Toй и Боби е прав, де***...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

zariio

Абе пичове аквариума е на 4 дни да го ***!
Кво му пишете да слага кви ли не ***** вътре :evil:
На всички ни е ясно че му трябва още време и водата сама ще се избистри.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Similar topics (1)

7301

Започната от the_best


Публикации: 31
Прегледи: 12387