• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:41

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

опасни ли са скалариите ????

Започната от penchod, 25.03.2005 16:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

penchod

25.03.2005 16:11 Last Edit: 12.12.2009 21:27 by Живко
Imam goljam akvarium, kato dve ot ribite sa skalarii, golemi. Predi mesec mi se rodi dete, njakoi chuval li e neshto, che skalariite sa opasni za zrenieto na malkite deca?

Стан

Гледал съм скаларии, като детето ми израстна с тях. Не съм чувал за някаква опасност. По- скоро казват, че някои храни действат алергично , но нека някой по-грамотен в тази област да ти отговори. Мисля ,че няма никакви проблеми.

etg

ЦитатImam goljam akvarium, kato dve ot ribite sa skalarii, golemi. Predi mesec mi se rodi dete, njakoi chuval li e neshto, che skalariite sa opasni za zrenieto na malkite deca?

Сигурно се шегуваш. Как подяволите ще навредят?!?

Longanlon

нека отговоря така:

Скалариите не с по-опасни за зрението или за който и да е параметър от здравето на детето или на който и да е човек от която и да е друга аквариума риба.

Колкото и да са големи, те не могат да го ухапят.
Рибите не отделят прах или косми, които да предизвикат алергични реакции.
Ако ги изяде, няма да се отрови.
Ако ги гледа продължително време няма да има по-голяма нужда от очила.

ЕДИНСТВЕНИЯТ случай, в който отглеждането на риби би могло да има някакви вредни последствия е следният:

В България често за храна на аквариумните рибки се използват сушени водни бълхи - дафния. Това не е никак добра храна, но широко се продава и незнаещите я купуват. Макар и много рядко, някои хора развиват дихателни алергия към праха от тази храна (той съдържа главно хитин - специфичен протеин).

Добрите храни за риби не съдържат дафния обаче, така, че и тази минимална вероятност отпада.

Смятам бях ясен.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

STIKS

Опастноста е че като порастнат с тях децата, се привързват много и понякога, ако не напомняш забравят за училището. :lol:

NikolaV

Цитат на: "STIKS"Опастноста е че като порастнат с тях децата, се привързват много и понякога, ако не напомняш забравят за училището. :lol:
Това като се гледам май важи и при възрастните. С работата примерно...  :lol:

Жоро

синът ми е на три месеца,а аз имам четри скалариии от близо половин година и нямам никакви проблеми(да чукна на дърво),а отнсно алергията от суха дафня има нещо вярно.Имам двама приятели,които се отказаха от акваристиката нменно заради това,че децата им развиха алергия от гадната дафня.тези събития се развиха преди 89г. когато качесвените сухи храни бяха кът.Така че гледай си скалариите и на се претеснявай!

Стан

Цитат на: "STIKS"Опастноста е че като порастнат с тях децата, се привързват много и понякога, ако не напомняш забравят за училището. :lol:

Действително си много прав. Моята дъщеря много ги харесва и когато се наложи да ги даря на Зоологическата градина в София поради факта, че започнах отглеждане на Дискуси беше голяма мъка, рев и т.н. Децата подсъзнателно много им симпатизират, а и нали са кралиците на аквариума.

penchod

Благодаря ви много, и аз подозирах, че е така, но някой го беше казал на съпругата ми, а иначе ги храня само със замразени храни- артемия, хирономус и от тази за Дискуси (защото имам и такива).

Longanlon

добре правиш, че и храниш така.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Similar topics (5)

41505

Публикации: 32
Прегледи: 9580

27965

Публикации: 14
Прегледи: 5017

41117

Публикации: 11
Прегледи: 4653

19235

Публикации: 19
Прегледи: 7924

28487

Започната от lalkata


Публикации: 2
Прегледи: 3403