• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 13:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Как да започна новия аквариум?!?

Започната от shek0, 19.11.2010 11:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

shek0

Значи четох доста , но имам питане как да започна новия аквариум (70х40х35) , тъй като искам да гледам повече растения(избрал съм по-непретенциозни , за да не се занимавам с Co2 , че нямам опит още) . Така ще ми е нужен ли дънен субстрат - http://www.petshop1.com/prod.php?id=724 + http://www.petshop1.com/prod.php?id=358 . Гледах един клип така го направиха. Обаче ми препоръчаха отначало да почна с някакви папрати , да избегна бума от водорасли , а по натам да взимам и някакви по-различни растения.Вие какво ще ми препоръчате ? За краен вариант по принцип съм харесал нещо такова - http://www.tropica.com/layouts/beginner/a-safe-choice-(128l)/description.aspx Целта е аз да му се радвам - не ме интересуват конкурси и такива работи :) Благодаря предварително !

tomatomov197

   Не ти е задължителен субстрата .  Вземи бързорастящи растения поне за начало .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

Какво те притеснява подаването на СО2? Системата с мая и захар е елементарна, евтина и
върши чудесна работа.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ceco

Като стартираш аквариума растенията ти трябва да има с какво да се хранят. Имаш 2 вараинта, единият е субстрат, другият торене. Всеки от тях е еднакво добър. Определящи са растенията и твоят опит. Ако не си от най- опитните акваристи си сложи субстрат и започни с възможно най- многог бързо растящи и непретенциозни растения. Те се хранят с кореновата си система и субстрата ще им е достатъчен за месеци или година/пише си на опаковката/.Когато понатрупаш опит, а аквариумът ти се стабилизира можеш да слагаш папрати.

kapacitet

Моето мнение е, че ако имаш парички и си решил наистина дагледаш претенциозни растения, си вземи почвата. Аз лично съм с такава и съм доволен. Проблем става ако растенията се вкоренят добре и решиш да извадиш някое от тях с целите корени. Колкото до комбинацията почва и подхранващи пръчици... *dontknow*
: 19.11.2010г 15:03ч
А като захапе аквариума и се стабилизира, ето тук е истината http://www.tropica.com/aquacare/plant-nutritionplus-liquid.aspx

joro1981

Ако сложиш субстрата забрави за сифониране. А ако сложиш и светъл грунд е пълен ад да засадиш или извадиш растение.
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

shek0

Ами определено парите са си фактор - за съжаление.Мисля този да е по-експериментално насочен аквариум  и май май ще взема просто бързорастящи. Също това за сифонирането ,че няма да мога да го правя ако имам субстрат не ми се нрави. По-натам ще правя по-голям аквариум - сега не ми се бутат много пари.Реших освен варианта да стане така - кварцов пясък , най-вече бързорастящи или поне отначалото + гледам има едни таблетки дето се поставят до корена + течен тор и така да го карам.То аквариума няма да събере бог знае колко растения и без това.

Similar topics (5)

10992

Публикации: 10
Прегледи: 11795

25321

Започната от Severus


Публикации: 5
Прегледи: 6637

46973

Публикации: 8
Прегледи: 3449

9429

Публикации: 3
Прегледи: 4537

1748

Публикации: 18
Прегледи: 10441