• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 16:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Дилема за опресняване на водата

Започната от manolito, 24.04.2008 21:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manolito

Здравейте колеги! Въпросът ми е следния. Скоро говорих с най старият и опитен акварист в гр.Русе , и останах с увиснало чене ,като чух че в неговите аквариуми (тези които са в магазина му и не са никак малко) не е сменяна  и опреснявана водата от 5-6 години! Всичките му аквариуми са в добър вид и без гадни водорасли и бради!? А в моят аквариум от година си имам много яка черна брада , която съм се мъчил да преборя по всички изписани тук във форума начини. Мускули направих да нося кофи с вода и да сменям 2-3 пъти седмично и т.н. Напоследък нямам много време да се занимавам с аквариума и сменям вода на 2-3 седмици веднъж. Та факт е , че няма никаква промяна в развитието на черната брада и  в растежа на растенията. *CRAZY* И питам се къде е истината за опресняването на водата? Защото аз нямам логично обяснение.  :duvar:

stilista

Май става въпрос за магазин корал? Поне той се хвали че не сменя водата.
Не зная къде точно видя кристалните аквариуми като повечето са бая мръснички и има един уникален с акваскейпинг -черна брада (някъде в средата на магазина)  *CRAZY*
Сега сериозно,
бях пускал подобна на твойта тема http://aquariumbg.com/forum/index.php/topic,10774.0.html
и разбрах че щом изкам да съм модерен акварист трябва да сменям вода (15% на седмица),торене,цо2 и качествени продукти.
Пс:черната брада е от занемарена потдръжка на аквата  *DONTWORRY*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

manolito

Позна за магазина! Не казвам че водата е кристална , и че няма грам брада но сравнение с моята брада и поддръжка....... :-|

federal

Кажи му да отиде да се отрови някъде! А ти не вярвай на всеки на думите и не бъди наивен, когато става въпрос за аквариуми. Просто на всеки, на който е продал едно пръдливо рибе долива с чашката вода в аквариума. Иначе, ако е прав- отдавна Черно море ще ше да ни залее!
И друго, ако тръгнеш по домовете на всички съфорумци ще видиш се едно- имитации на професионални аквариуми с водорасли в него, посткомунистическа система за СО2 и винаги ще чуваш "а...то тоя аквариум ми е малък, ще взимам нов" ама кога и от къде...един Господ знае.
Никой от форумците да не ми се сърди, щото и аз съм същия обрЪз!

NO CARRIER

Теоретически е възможно. Хранят се по малко, колкото да не умрат от глад. Изхвърлената урина и лайна ги усвояват изцяло растенията. Затворена екосистема. Колкото е по-голям обемът, толкова по-лесно се поддържа.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

batRambo

NO CARRIER е прав. Васко Цонев има доста растения и ЗНАЕ как да завърти и потдържа цикъл в един аквариум.

malomir

Доста пъти се питат подобни работи.Становището във форума е едно а пък аз чувам(доста често,виждам),че нещата не са такива.Ок няма проблеми.Има лесно.Експериментирайте,събирайте мнения и  ги споделяйте с всички.Ще ни е интересно.
Аз също имам аквариум на вече 3 години и може би само 2 пъти съм му сменял водата.Само доливам всеки 10 дена по около 10 литра.Вътре е железен.Вкарвал съм растения с брада.Нищо не се е случвало.Но си имам обяснение за това.Както каза Коко.-Малко риби,много растения и много,много стабилизиран аквариум.

manastar

Моя аквариум не съм му сменявал водата от три години и си е идеален.Има черна брада но той си я имаше и когато му сменявах водата горе долу радовно.

hunky

Цитат на: manastar - 25.04.2008 10:50
Моя аквариум не съм му сменявал водата от три години и си е идеален.Има черна брада но той си я имаше и когато му сменявах водата горе долу радовно.

интересно какво друго има вътре? жаби? *ROFL*

barabata

 *offtopic
Има и друг подход - създайте си нови подвидове растения - има валиснери , ами токава да има и брадата валиснерия и расправяйте че брадатата е по-хубава и готово.
След време ще се гледат като различни растения. Даже може и да има специални теми как се завъжда брада от не знам какъв си вид в аквата че е по файска.

Има различни теории и май нито една от тях не е вярна инак нямаше да е толкова трудна борбата с водораслите като цяло.

Аз затова и реших да си сложа и пръст в грунда - така или иначе се боря с водораслите. По-добре да си имат растенията какво да папат отколкото да се ръся за торове и да се правя на алхимик и после да се боря с водораслите .  Много насериозно вземате теорията и затова се получават такива кофти резултати. Аз съм забелязал че ако оставя на самотек аквата сама се справя по-добре отколкото ако почна да се "грижа" за нея.

Edit: да не се получава спам - аква = аквариум - жаргона го прочетох в този форум (преди това не съм я ползвал тази дума в този си смисъл)  и не съм забелязал до сега откита позиция че това е дума която не трябва да се използва. За в бъдеще ще се постарая да не я използвам.
Ина ки видях и грешките в поста но рядко се връщам да ги коригирам ако не съм ги видял навреме.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Stas

Какво е аква?
Извинявайте, че питам, но такава дума в българския език няма, та не е зле да ме ограмотите.
Всъщност май виждах някъде на началната страница на форума един превод от админа... Да не би да значи "вода" и да е различно от аквариум? Ако е така - моля не ме вкарвайте в размисъл!

akvaristat

25.04.2008 20:55 #11 Last Edit: 16.07.2009 01:44 by akvaristat
..........

bigbeer

не виждам нищо смешно.. и продължавам да не семням водата на питомците си а само доливам..

manastar

Hunki, имаше червенобуза костенурка а съм мислил и за жаби ама ще излизат по кабеляците.Имам и растения които са  си добре и нямат водорасли по тях.Водораслите са по каманите и по задното стъкло.Ама които иска да си сменява и всеки ден.Аз само споделих ,че има варянт не налагам мнение.Успех.

Stas

Абе то и аз никога не съм пил червено вино, въпреки че е полезно.
Да, но не твърдя ,че съм прав! Има неща дето е добре да се правят или по-точно е правилно да се правят и са полезни, нали?

Similar topics (5)

23271

Публикации: 6
Прегледи: 2957

5682

Започната от mistar_ti


Публикации: 4
Прегледи: 3347

14684

Започната от freaky


Публикации: 12
Прегледи: 4418

4158

Публикации: 20
Прегледи: 11358

12604

Публикации: 19
Прегледи: 9570