• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 17:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

co2

Започната от Heartwork, 11.01.2013 22:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Heartwork

колеги направих всичко по този клип, за "самоделката", за подаване на co2. И не става, не отделя никакви балончета. Да ми дадете съвет ?  *thanks Никога не съм правил такова нещо.
: 11.01.2013г 22:10ч
Или трябва да чакам маята да престои ?
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

Caxapa

Трябва му време докато зацепи  и започне реакцията. Освен това е важна и стайната температура.

Heartwork

Благодаря за бързият отговор. Стайна температура 27 - 30 градуса. Колко време горе долу да го чакам ? Мога ли да го оставя така презноща ? Утре би трябвало вече да бачка.И трябва ли да го спирам презнощта или да си го оставя постоянно да подава балончета до изчерпване на състава ?

Caxapa

Забравил съм вече   колко време трябваше при добра температура да започне процеса. Май беше  към 2 часа след залагането на маята да започне. Виж в темите ни, има доста изписано по този въпрос.

ceko

има и друго !
не пълни бутилката до горе както е напълни този !
и трябва добре да сложиш маркуча за да не изпуска ,защото това е доста голямо налягане ! успех .

при мен започва да кипи до 1 час ,и по рано даже .

напълни с хладка вода и добре разклати ,докато не  остане не разбита захар !

ако го затвориш ще гръмне !!!!!!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.org%2Fub3yubpcf%2Fuk_GRe_He.gif&hash=fab23b0277348359ae200ce5eefc4c477c5a3876

Caxapa

Аха, и още да добавя, че се слага още една бутилка от 500мл  като предпазител да не влезе маята в аквариума. Инак става мазало.

Heartwork

Значи съм оплескал всичко. Мисля да изхвърля сега, течността и утре пак да пробам. От личен опит видях, какво стана, като влезе маята в аквариума  :-D :-D. Той ми е за тестване празен. В смисъл как да не го затварям ??

Caxapa

Ако затвориш бутилката така, че да няма как да излезе газта, може да се пръсне но  най, вероятно да избие през някое уплътнение, шлаух и тогава става мазало в стаята- пребоядисване, смяна на тапети и прочие  :-D

Heartwork

Сега оставих наполовина пълна бутилката. Затворил съм капачката и съм я продупчил, както на клипа така ли трябва да е ? Продупчена, за да влиза мъркуча в аквата ? Няма опасност да се пръсне така нали ?

Caxapa

Ако беше потърсил  темите щеше да видиш как става точно. Не трябва да изтича газ навън. ТГова което е в бутилката трябва да е херметично свързано с маркуча.  Все едно да пробия една дупка в един бидон и да нанижа там един маркуч..ами ще си тече отстрани освен по маркуча. А тук като се вдигне налягането в бутилката, ще си излиза от неуплътнения  маркуч, отстрани и полза никаква.

Heartwork

С тиксо мога ли да облицовам, неуплатнението на капачката ?  :-D

Caxapa

С пластелин..  *ROFL* Чети  човече! Чети..Нито с тиксо, нито с пластелин..Има си начин.

Heartwork

Окей, утре ще търся теми, в които пише подробности. За сега го оставям така пренощта пък каквото стане стане :-D

evgeni200

Penta

Как ще гръмне затворена бутилка бе хора ?Имате ли идея какво е налягането на бутилка с Кока-кола при транспортирането и?
При тази ферментация говорим за налягания десетки пъти по ниски от предвидените да издържа една средно статистическа бутилка за безалкохолно.