• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 00:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болни Дискуси

Започната от Veronika, 27.11.2010 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Veronika

Здравейте, имам нужда от помощ . Имам аквариум 240 литра Сън-Сън , Вътрешна помпа , външна помпа СЪН СЪН 1400 литра на час.
Обитатели : 8 дискуса , 2 скаларии , 14 червени неона , 2 гибицепса ,   1  хипостомус , 1 златен анцитрус проблема ми е с дискусите 2 от тях не искат да се хранят
с каквато и да е хран а гранули , на орлин храната каквато и да е едната не е яла от месец и седи на едно и също място весеки божи ден сменям водата на аквата през ден
по малко другите ми дискуси са активни поне 3-4 от тях ядът редовно жизнени са незнам какво да направя не искат да се хранят и понякога седят на дъното моля ви за помощ аз
имам нещо на ум помпата понеже капака е доста неудобен за ровене в аквата и маркучите от филтъра се чистят на 2-3 месеца 1 пат и сабира черно по маркуча възможно ли е да вкарва от застоялите работи по маркуча да правят бактерий и темп подобни работи моля ви днеска 1 от скалариите умря незнайно уш са корави пак :( моля ви помогнете ми благодаря ви   *HELP*

kapacitet

Цитатаз
имам нещо на ум помпата понеже капака е доста неудобен за ровене в аквата и маркучите от филтъра се чистят на 2-3 месеца 1 пат и сабира черно по маркуча възможно ли е да вкарва от застоялите работи по маркуча да правят бактерий и темп подобни работи

Напълно НЕ възможно, а появата на темподобни работи е още по- малко вероятна.

nikolaytoshev

Има ли други симптоми освен липсата на апетит има ли?

На колко градуса е нагласен нагревателя?

Подавай ли СО2?

Ториш ли и ако да с какво?

Какво е осветлението в аквариума ти?

Слагал ли си някакви лекарства или подобрители на водата?

Пусни една снимка на рибките (потенциално болните) за да ги видим все пак.

Similar topics (5)

9776

Публикации: 9
Прегледи: 4928

35403

Публикации: 0
Прегледи: 2289

29028

Публикации: 9
Прегледи: 7163

17223

Публикации: 6