• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.06.2025 12:00

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болни Дискуси

Започната от Veronika, 27.11.2010 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Veronika

Здравейте, имам нужда от помощ . Имам аквариум 240 литра Сън-Сън , Вътрешна помпа , външна помпа СЪН СЪН 1400 литра на час.
Обитатели : 8 дискуса , 2 скаларии , 14 червени неона , 2 гибицепса ,   1  хипостомус , 1 златен анцитрус проблема ми е с дискусите 2 от тях не искат да се хранят
с каквато и да е хран а гранули , на орлин храната каквато и да е едната не е яла от месец и седи на едно и също място весеки божи ден сменям водата на аквата през ден
по малко другите ми дискуси са активни поне 3-4 от тях ядът редовно жизнени са незнам какво да направя не искат да се хранят и понякога седят на дъното моля ви за помощ аз
имам нещо на ум помпата понеже капака е доста неудобен за ровене в аквата и маркучите от филтъра се чистят на 2-3 месеца 1 пат и сабира черно по маркуча възможно ли е да вкарва от застоялите работи по маркуча да правят бактерий и темп подобни работи моля ви днеска 1 от скалариите умря незнайно уш са корави пак :( моля ви помогнете ми благодаря ви   *HELP*

kapacitet

Цитатаз
имам нещо на ум помпата понеже капака е доста неудобен за ровене в аквата и маркучите от филтъра се чистят на 2-3 месеца 1 пат и сабира черно по маркуча възможно ли е да вкарва от застоялите работи по маркуча да правят бактерий и темп подобни работи

Напълно НЕ възможно, а появата на темподобни работи е още по- малко вероятна.

nikolaytoshev

Има ли други симптоми освен липсата на апетит има ли?

На колко градуса е нагласен нагревателя?

Подавай ли СО2?

Ториш ли и ако да с какво?

Какво е осветлението в аквариума ти?

Слагал ли си някакви лекарства или подобрители на водата?

Пусни една снимка на рибките (потенциално болните) за да ги видим все пак.

Similar topics (5)

45107

Започната от rib0ka

Публикации: 2
Прегледи: 2946

34446

Започната от kalinkata_13

Публикации: 7
Прегледи: 3683

27263

Започната от borkata

Публикации: 7