• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.05.2024 21:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Барбуса се обезцветява

Започната от Totti868, 22.12.2012 10:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Totti868

Искам да попитам защо след като пусна лампата барбуса ми се обезцветява и се крие.А в момента в който я угася и излиза и се връщат цветовете му.Да не би светлината му да идва повече.Другите рибки не се влияят от осветлението.Скаларията само и тя малко с еобезцветява но се държи нормално

kuk93

Може би барбусът е стресиран от нещо - има ли други барбуси-обичат да са по повече, да не е пуснат скоро или може да е натясно- колко е голям аквариумът и има ли зони с растения и укрития?

Totti868

Бяха 2 и след това умря единия и сега е сам.Стресирра се само при цъкната лампа

Caxapa

В този аквариум http://aquariumbg.com/forum/profile/Totti868/?sa=showPosts от 20 литра коя да е рибка ще се обезцвети и умре.  Жалко за рибката и останалите обиталели които все още са живи.

Totti868

ами сахара,другите си живеят нормално.въпроса не само да оплюем ,а да помогнем.като не можеш да кажеш нещо по добре си мълчи

Caxapa

В 20 литра няма как да живеят нормално тези риби. Създай им нормални условия за живот. Иначе може да се сърдиш само на мързела си. Но е препоръчително да прочетеш  какво е необходимо  на рибките  ти..  Останалото е казано по многобройните теми изписани за съжителството на голяма част от рибките в аквариумите ни. В 20 литра гледам само планорбисите и на тях им е тясно в такава килия  обаче.