• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.05.2024 08:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Нов аквариум. Моля за съвети!

Започната от What_the_Foucault, 30.09.2015 22:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

What_the_Foucault

Мерси за препоръките. Ще пробвам с Hailea RP-600. Има голяма гъба и може да се сложи керамика, така че става.
Поздрави

Amev

Ако ще даваш толкова пари за филтър , по добре разгледай из форума има хора които продават , скоро гледах някъде серафил60 който е с класи над този. Или пък дай още 10-20 лв и взимай канистър. Пак е вариант втора ръка.

What_the_Foucault

Проблемът е, че парите са кът и трябва да мина с нещо по-евтино. Какво мислите за sunsun и по-специално тази: http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_29_130&products_id=1290
Има добър дебит, голям размер - мога да сложа малко керамика и струва 20 лева. Ясно е, че е китайска евтиния, но се надявам да стане за едни 60 литра. Тъпото е, че не е само филтъра... Трябва да купувам нагревател, грунд, растения, а и рибки и затова не мога да метна много пари по хубава филтрация. Ще наблегна на растения и малко риби.
Мерси пак за помощта, наистина готин форум.  *THUMBS UP*

hip9

С вградено съмпче може да стане, а и ще прикриеш другата техника така.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5036X using Tapatalk


baygry

 Hailea RP-600 струва в магазините 30.50 лв.Цените в сайтовете не са мн актуални.
Ако търсиш възможно най евтиния вариант,може да си направиш и сам доста добър филтър,Като сума ще е около 12-15 лв,което включва пауерхеад и малко евтина керамика.Получава се доста добре и с по голям обем на филтриращия материал от продаваните филтри,минуса е че естетически не изглеждат толкова добре както продаваните филтри.Но е възможно да бъде прикрит с растения или декорации.
Изработката е елементарна.В 100 литров ползвам такъв и съм доволен от резултата.Мога да ти пратя снимки по-късно ако желаеш.използвам съм кутии за храна продават ги в магазините за 1 лев и един пауерхеад който струва 11 лв.Ето примерно как се прави,мн е елементарно:

http://dramaticaquascapes.com/diywaterbottlepowerfilterwithcap04.html
Поздрави

What_the_Foucault

Ще пробвам с евтина купена. DIY помпите сигурно са много смислени, но едва ли ще ги направя хубави, а ми се иска да има някаква естетика. Ще взема или Hailea или sunsun.

geshi

А защо не си направиш топ филтър?

What_the_Foucault

Това дори не знам какво е точно :D. Въпреки че мога да майсторя някакви неща, не се справям с това да ги правя красиви. Каквото и да сътворя се получава едно грозновато :), затова просто ще си купя нещо - обикновен вътрешен с малко керамика би трябвало да стигне, защото пак казвам - ще гледам да не товаря аквариума и да го засадя силно.

hip9

Това е топ филтър http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&product_id=617 , но минусът е, че ще ти ограничи  мястото за лампи. Понеже се слага над аквариума, а ти искаш да гледаш много растения.

geshi

Имах предвид да си го направи сам от стъкло. Например 7см висок, като 5 ще са с филтърен материал, на 5 широк и дълъг колкото е аквата. Няма да ограничи кой знае колко мястото и стъклото ще излезе не повече от 5лв.

What_the_Foucault

Сега ми дойде и друго чудене. Решил съм да използвам едно бюро за поставка на 70 литровия аквариум. Дебелината му е 18мм (пдч, не е от дърво). Мислите ли, че ще издържи? Струва ми се стабилно, но не знам, все пак е бюро...

Amev

Качваш се отгоре и пробваш , със сигурност ще издържи! Единия ми е на щакфче от пдч 18 см , другия ми е на една плоскост 18 см , хваната към стената с Г профил и съм подложил и две крачета от тръба тънка (такава за завеси на бани) с две гумени крачета от пералня ,а аквариума е 100+ литра и си държи , така че със сигурност бюро ще издържи!

What_the_Foucault


What_the_Foucault

Смятате ли, че тази приблизителна бройка на рибите ще е ОК за 60-65 литра?
4-5-6 плати
4-5-6 гупи
2 молинезии и
няколко сомчета. Специално за сомчетата не знам какви да взема. Джули, панда? Те са от по-малките, нали? Ще се радвам да предложите сомчета - марка и бройка, които биха се чувствали добре в това пространство.
Ако изброените риби са много мога да сваля бройката на гупите, например. Да взема само 2-3 гупи.

niki_o

Много са колега.Защо не стартираш с по една двоика от породите и каквото се роди и отцелее да увеличава броя.Така хем няма да натовариш аквариума наведнъж а и ще са си твои

Similar topics (5)

59778

Публикации: 2
Прегледи: 1489

51986

Публикации: 4
Прегледи: 3367

58066

Публикации: 5
Прегледи: 1865

49785

Публикации: 9
Прегледи: 3267

55927

Започната от thebigone


Публикации: 7
Прегледи: 2741