• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.05.2024 13:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мнения, идеи и предложения за фон

Започната от Ivan_S, 11.01.2014 17:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ivan_S

Здравейте, колеги. Отдавна ми се върти в главата една идея и ми се ще да я споделя с вас. Реших малко да изменя на стила си и да пробвам нещо различно от черен фон за аквариума. Всички знаем предимствата на такива фонове, но сега искам нещо по-различно. Тъй като аквариума е цихлидарник (с африкански цихлиди) и в него има само камъни, то и фонът трябва да е в този стил. Тъй като аквариума е малък и няма място за 3Д фон, прибягвам до варианта принт.

Та, това лято по време на разходките из Рила и Родопи реших да си щракна няколко снимки на скална тематика. Решил съм някоя от тях да я принтирам на цветен широкоформатен принтер и да я ползвам за фон. Ако някой е правил нещо подобно, ще се радвам да сподели опита си. В тази връзка организирам малко сондиране на мнение коя снимка да принтирам  :-[.

Ще се радвам, ако споделите с мен кои 3 снимки Ви допадат най-много и на коя позиция от 1 до 3 бихте ги поставили.

Благодаря предварително! Ето и снимките:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

sVGNsali

Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Ribofil

И аз залагам на №5. Въпреки, че готовите 3д фонове са си доста тънки вече и определено стоят добре. Отделно зад 3д фон може да прокараш комуникации - маркучи за въздух, всмукателната тръба за филтъра, жици ако имаш някакви.

Лора

От 5 до 8 всички са ми еднакви.
Предлагам 1
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Ivan_S

Ribofil, доста съм мислил за 3Д фон, ама както казах аквариумът е малък и не става. Още повече, че съм с вътрешен филтър и няма как да го скрия зад фона. Тези дни ще опитам да направя една снимка на аквариума да се видят камъните и кои от тях евентуално пасват на някоя от снимките. Ако пък нищо не стане, здраве да е. Ще мисля друг вариант ;).

П.П. Май ще се спра на снимка 5, като я барна малко да заприлича на камъните в аквариума. Надявам се скоро да мога да я пусна, пък да видим какво ще излезе.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Similar topics (5)

59749

Публикации: 5
Прегледи: 1798

54639

Публикации: 0
Прегледи: 1477

52996

Публикации: 11
Прегледи: 5971

55479

Публикации: 10
Прегледи: 4067