• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 03:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Мътен аквариум ?

Започната от GoldFishAqua, 09.05.2016 15:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

GoldFishAqua

Здравейте :)
Имам аквариум 73 литра в него гледам 6 златни рибки( 2 големи и 4 малки), аквариума е стартиран преди месец, но имам проблем с водата, имам речни камъчета за грунд и нямам естествени водорасли, филтъра го чистя редовно, аерацията е добра, но водата е мътна и не мога да разбера защо, вярно че много цапат златните рибки ама не мога да се справя с този проблем ? Имате ли съвет  ?  *DRINK*

baygry

Прочетете за азотния цикъл,за стартиране на аквариум.(менюто горе в ляво).Намалете броя на рибките.Увеличете филтрацията. *DRINK*

Ivan_S

Аквариумът е нов и като всеки такъв, в началото е нормално водата да е леко мътна или "млечна" на цвят. Със завъртането на азотния цикъл, ще се избистри и би трябвало да стане кристално чиста (ако се спазва нужната хигиена и при подходящо натоварване на аквариума).

Колегата вече е написал, че този брой златни за този обем са много. Сега някои от тях са малки, но ще пораснат и тогава ще трябва им търсите нов дом. В този обем, който имате, повече от 3 възрастни златни риби ще можете да отглеждате нормално прекосили.

Някоя снимка също ще е от полза. Обърнете внимание на едрината на грунда и дебелината на слоя. При едра фракция и тънък слой е много вероятно боклуците да не могат да се задържат и постоянно да циркулират във водата. От друга страна, едри камъчета и дебел слой, пък, ще задържа боклуците прекалено и така ще се влоши водата. 3-5 мм. фракция при 4-5 см. дебелина на слоя, смятам че ще е оптимално. Колегите с повече опит със златните могат да дадат по-конкретни насоки.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

GoldFishAqua

Добре, благодаря за насоките, планувам още малко като порастнат малките да ги изместя в 100-литровия аквариум, но по настоящем в него има две големи сребърни акули(16-17см) и са много страхливи и не смея да пускам други риби при тях.

Similar topics (5)

58301

Публикации: 9
Прегледи: 2906

49768

Публикации: 4
Прегледи: 2954

56406

Публикации: 7
Прегледи: 3713

54423

Публикации: 1
Прегледи: 1825