• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 19:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Грунд и Вътрешен филтър за 60л

Започната от pietrokaja, 01.02.2016 15:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pietrokaja

Аквариума е с р-ри Д60 В40 Ш25 см.Ще гледам непретенциозни растения-валиснерия криптокорина анубиас.CO2 не планирам(ако в бъдеще нещата се получат ще пробвам със сода и лимонена к-на)Харесал съм този грундhttp://aquarium.bg/seachem-flourite-red-tm-3-5-kg За вътрешен филтър не зная какво да избера.Неискам китайски защото не отговарят на техническите си х-ки(идват слаби и прекалено шумни)Същевременно пък и да не е прекалено силен ,че да създава поток като в река.

baygry

То еднозначен отговор няма.Вземи си някоя утвърдена марка,подходяща за твоя литраж ,с регулация на дебита и си готов.

pietrokaja

Пропуснал съм да напиша че обитателите на аквариума са 2молинезии 4скаларии коридорас анцитрус.Светлината е една Т5 13вата обикновена от ел.магазин,впоследствие разбрах че е малко идопълнихс още една водозащитена на HAILEA 9W.В момента съм с аераторче и гъба(това ми бяха дали от магазина)Нов съм в акваристиката и затова търся вашите мнения и препоръки.

Caxapa

Скалариите нямат място в този аквариум.

pietrokaja

За скалариите вече зная(уморих 4от тях докато се завърти напълно азотния цикъл).Преди да реша да направя нещо вече чета информация правилно ли ще постъпя.Затова и търся вашите съвети по темата която съм написал.Като заменя камъчетата със съответният грунд намеря търсения от мен дилтър, и засадя растения ще премина на неонки и някакви тетри-зависи какво намеря в Сливен.

M14iro

Здравей .Аз имам 70 литра аквариум в стаята  ми с вътрешен филтър HAILEA, не бих казал , че е шумен  ,иначе не бих го изтърпял две години, но вентилатора  на лаптопа го чувам. Ако гледаш такива растения не ти трябва такъв грунд, те растенията пак ще ти бъдат красиви или както му викат някои -щастливи, ако ториш както трябва . Много по евтиния вариант е - купи си торба пясък и си отсей ,а парите си дай за нещо друго ,примерно за течна тор Профито  .Тази  Т5 13вата лампа ти е била достатъчна за тези растения , аз ги отглеждам същите с 18в . и на криптокорините направих топчета обинковена пръст около1см.и сложих под корените, и сега са повече от щастливи  :-D  *privet* .

pietrokaja

  Благодаря за отговора M14iro. За филтъра долу-горе си изясних нещата,но тези топчета пръст,не се ли разпадат,обработват ли се нещо по-специално? :-(

vasil dimitrov

JBL имат готови топчета, опаковка от 20бр за 12лв,също и по-малка.

Similar topics (5)

50047

Публикации: 9
Прегледи: 4189

48227

Публикации: 6
Прегледи: 4601

58885

Публикации: 1
Прегледи: 1988

54993

Публикации: 46
Прегледи: 16121