• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 11:03

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Коментари по обявите в раздели Търся и Предлагам

Започната от NO CARRIER, 13.07.2010 22:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Lithium

Първо уточнение - не съм сигурен, че мястото на по-долното е тук - коментарът ми е по правилата на пазарния форум, не по някоя конкретна обява, но не ми се пускаше отделна тема, защото въпроса може да е вече дискутиран.

Значи, нужни ли са цели 2 месеца период на изчакване, докато може да пуснеш първата си обява? Разбирам защо е направено, но избраният за целта период ми се струва ТВЪРДЕ  дълъг. По-специално, не може ли да се направи изключение поне за обявите тип "Подарявам" (евентуално и "Заменям'") и какъв е смисълът ако си нов потребител/акварист и искаш да подариш нещо да чакаш 2 месеца, ами то за това време нещото може да е умряло вече *dontknow*

Цялата драма идва от това, че исках да подаря 3 рибки, защото ядат много бой, еми докато чакам срока вече станаха 2...Сигурно докато мога да пусна обявата ще са се гътнали и те. Или пък просто ще се регистрирам в друг форум, който няма тези изисквания (вероятно няма да го направя, защото ме мързи, но идеята не е ли, че не искате да си гоните новите потребители?)

paolo6481

Да,коментирано е вече.Има и изключения-помоли модераторите да ти разрешат и мисля в твоя случай няма да има проблеми!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

ramedy

Пиша относно темата за бутилките за ЦО2 ! Има няколко модела бутилки с няколко вида резби! Ако някой му е трудно да си напълни бутилката поради липса на представа и  представка където пълнят- варианта е да отиде на стругар и срещу няколко лева да му направят представката за пълнене ! Скоро ще ходя да презареждам и ще снимам там накрайниците и представките за пълнене на всички видове бутилки за ЦО2! Моля не правете драми и това че не разбирате не ви прави чест да пишете тъпотии! Относно бутилките че си имат давност това е друг въпрос! Но ако всички в БГ спазвахме давността нямаше да има стари коли по улиците и стари къщи!  Всяка бутилка която е от ЦО2 дебелостенна и дори и стара може да се корегира ,напълни а ако е нужно да се смени винтил .клапан итн.  ........ 

Caxapa

До ramedy ! Какво ще кажеш за тази бутилка? Този вид бутилки  не се пълнят повторно  а си я продал на колега, който сега дефакто не може да е ползва понеже не подлежат на повторно пълнене. Коректноста, липсва в случая. http://aquariumbg.com/forum/priklyucheni-sdelki/co2-43438/msg410109/#msg410109

nikan

Пък и 390гр за 6месеца  *dontknow* за 20л аквариум може и да може  :-)

zariio

Цитат на: Caxapa - 18.02.2013 22:06
До ramedy ! Какво ще кажеш за тази бутилка? Този вид бутилки  не се пълнят повторно  а си я продал на колега, който сега дефакто не може да е ползва понеже не подлежат на повторно пълнене. Коректноста, липсва в случая. http://aquariumbg.com/forum/priklyucheni-sdelki/co2-43438/msg410109/#msg410109

Ей и продължава да спори бе :-DНяма толкова нагъл човек :-|
Точно тази бутилка той твърди че я пълнил няколко пъти преди да я продаде на колегата от Ямбол който видиш ли се оказал некадърник щото неможел да си напълни тази бутилка за еднократна употреба от по-голяма бутилка.
За последен път ще ти кажа и дано ме разбереш.Тва че нямаш мозък или тез в пункта който ходиш са тотални измекяри и правиш някакви опити не означава че всички трябва да го правят.Ако искаш и в газова бутилка си сипи со2 само че не ме убеждавай че който не може в бутилка за еднократна употреба за со2 да пълни повторно е некадърник и затова сме били ние и държавата ни на това дередже.

Не ти ли минава през тиквата че хората искат да си купят нещо сигурно а да не се занимават с простоии и да рискуват живота си?
И не ми говори за видове резби ами като продаваш нещо поне се запознай с него а не директно от ибей боклуците тук.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Caxapa

Отново поствам снимка на същата такава бутилка. Подчертал съм с червен маркер надписа. СО-Еднократна бутилка не презареждаща се. Тези бутилки не подлежат на презареждане. Те германците са кухи лейки и не са се усетили на далаверата да ги презареждат и някой си "търгаш" от БГ да се облагодетелства.

: 18-02-2013, 23:39:22
Отделно такава бутилка струва в магазина пълна 19,90 евро.  Купих моята от местния продавалник с манометрите. Изразходих газта и после брах лайката докато си намеря адаптер-преходник за да нагодя манометрите за нормални бутилки. Но този преходник е за  манометрите. За самата бутилка няма как да стане, понеже там е със съчма на входа и след изразходването на газта, няма как да затвори втори път отвора въпросната сачма.  Всъщност, толкова струва и нормална пак 500 грама бутилка която е за многократно ползване. Оставяш празната, вземаш пълна и плащаш същата сума. Та тези еднократни бутилки се търкалят по боклука/разделното събиране/ специален контейнер за подобен шрот. Мълчах си до сега  и не ми се искаше да казвам подробности  но този "търгаш" ме изкара из обувките.

ramedy

Ей колеги не се излагайте ,че ми е смешно вече! Пак ви пиша това че немците изхвърлят не означава че не могат да се пълнят тези бутилки! Те изхвърлят и колите си но почти съм убеден че всички вие карате тяхните коли! //Аз лично заявявам че съм я пълнил и съм я ползвал бутилката ! Има много прост начин за пълнене с най-обикновен преходник които натиска съчмата! Когато се махни преходника съчмата излиза нагоре и затваря отвора!  *bg*

Caxapa

Ти май не капираш надписа който съм подчертал с маркера? Щом са го писали, значи е така. И аз се опитвах да пълня тази бутилка но на всякъде  получавах отказ. Става въпрос за територията на България. И наистина престани да се напъваш а признай, че със заблуда си продал нещо непотребно което може да се нарече в краткост БОКЛУК. Отделно другите ти бутилки със странните резби. Такива не се ползват в нормалните сфери.

ramedy

Видях че си подчертал надписа ,но те уверявам че аз тази бутилка съм я пълнил и ползвал и не е имало проблеми! А това че веднага нападате без да се поинтересувате  не мисля че е добре! Тук се нагледах на какви ли не лоши думи изрекани от хората в саита относно конкурси итн и поне не би трябвало модераторите да си позволяват такова държание във форума ! Сигурен съм че ако сме на живо по друг начин ще се държите,но явно някой хора избиват комплекси по този начин! Разберете нямам нищо против вас и не мисля че с обидите "боклуци "итн постигате нещо по различно ! Не ми се занимава вече с този въпрос! Явно някой хора търсят сензации за да си се забавляват в този форум!

Caxapa

Не ме уверявай какво си правил с бутилката. Може и орехи да си чикал с нея но си е твоя работа. Закони, предупредителни надписи и прочие са за това ЗА ДА СЕ СПАЗВАТ! Останалото си е до коректноста ти. Предполагам и на твоята бутилка има надпис, че не подлежи на повторно пълнене. Просто няма начин да го пропуснат Германците но  на снимката която си постнал е завъртяна  и не се чете. Колегата сега е пил една вода с 60 лева дадени на вятъра за нещо което неможе да се използва. А колкото до определението БОКЛУК да ти дообясня малко. Н ещо което се изхвърля е боклук(непотребно нещо) или на немски е МИСТ, Шрот и прочие ако е за преработка. Щом си стигнал до битака в Германия да пазариш неща непотребни, знаеш малко от малко немски или английски. Е Интелигентен а с нахално държание.  с това си изказване   влизаш за много дълго в черните списъци Сигурен съм че ако сме на живо по друг начин ще се държите А ако толкова ти се иска може и да се видим на живо за да видим кой как се държи.

ramedy

С удоволствие! Заповядай в Русе даже ще те заведа да си напълниш твоята бутилка и ще те почерпя както подобава колега!

zariio

ramedy,молбата ми беше като продаваш подобно нещо изрично да упоменаваш подробности от рода че бутилката е за еднократна но ти си открил начин да се пълни и всеки който не е некадърник можа да си я напълни.Щото твоите думи така се тълкуват.И престани ако обичаш да извличаш дивиденти от това кой те бил нападал и защо.Ако не са модераторите да спрат такива като теб незнам докъде ще я докараме.
И не ми говори за стари коли щото аз като си я ремонтирам моята не значи че  следващия собственик след мен е некадърник като не може да си направи един прост основен ремонт примерно.Ай стига глупости.
Видя се колко са доволните от теб и от въпросните боклуци!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

raadkoo

Виждам колегата продалжава с неговата си. ramedy писах ти и мен като нарче некомпетентен и т.н. въпроса не е в това може ли неможе ли. Да може да се напълни бутилката, но ти казах хората, които се занимават с това им писна да ми повтарят, че е противопоказно да се използва еднократна бутилка. И не съм казал нищо фрапиращо за теб, че се засягаш така и да почваш дискусия. Не ми каза, че е за еднократна употреба, а само че била читава. Разбирам, че се дразниш от факта, че ти се подронва името пред съфорумците, но пък да си я беше взел обратно, както те помолих и щях да ти пусна тема колко си доблестен сигурно  :-)

ogogogo

По повод темата в раздел продавам "Продавам аквариум RIO 180"
"Здравейте!
Продавам комплект аквариум, шкаф, капак, филтър, нагревател, осветление на фирмата JUWEL, модел RIO 180 - черен. Аквариума е закупен около Коледа и е ползван до средата на февруари. Има две годишна гаранция, течаща от датата на закупуване. Като нов струва 750 лв.

0887424325.
Плевен.
Цена: 450 лв.

Размери 100/40/50 см.
Дебелина на стъклото...
Драскотини - не
Капак - да
Осветление - да
Техника продаваща се заедно с аквариума: - филтрираща система нагревател(към комплекта). Оргинален шкаф."

Чисто нов аквариума струва 560лв а не 750лв.
Просто да не се прецака някой.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg