• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 05:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Въпрос за декорация с въздух

Започната от Maia, 13.06.2011 10:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Maia

Здравейте, от много време гледам декорацийте, които са примерно мида, свързана с обикновена китайска помпа за въздух и като събере дадено количество въздух се отваря и пуска балончета.Проблемът е следния: моята помпа е от вида вътрешен филтър на акваел - потопяема, и има ли възможност за някакво разклонение от самата фуния, от къдео излиза въздуха ,за да се пусне въпросната декорация, защото вчера омувахме в зоомагазина и никой нищо не измъдри, освен китайска помпичка и декорацията на нея, принципно нямам против, но аквариума е в хола, а помпичката е страшно шумна и ти гръмва главата, вчера ни демонстрираха уж безшумни, но дрънчат много.
Ще се радвам ,ако някой има идея, единственото което ми е спънка, така да го нарека е шума.  *CRAZY* *YAHOO*

venkov

Трябва ти помпа за въздух за това начинание (външна) . Аква ел-а вкарва въздух само за самия филтър ако така мога да ти опиша,а на теб ти трябва отделен компресор.Купи си на тетра или сера помпа за въздух(доколкото имам отзиви за тихи)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2F14x1pmx.jpg&hash=eeb8e392c28178fc8bebf3ada9c75cf38f4d6945
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FRover%2Fm26448.gif&hash=faa5c0cda8a33d430caa0b5621cf9df37a9dc354

stilista

Мойто компресорче(ресън китайско) го скрих в гардероба с хавлиена кърпа под него и нямаше никакъв шум!Обаче шума от излизащите балончета ме подлудяваше :)
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Nikiengi

На Хайлеа също са тихи, гарантирам имам две, една такава http://www.aquarium.bg/Hailea/Pompi-za-vyzduh/Pompa-Za-Vyzduh-ACO-6601.html и една двойна! *THUMBS UP*

Maia

Мерси много за бързите отговори, щом са тихи тези, Хайлеа, ще търся от тях  ;-) мисля, че имаше в магазина, но никой не ми ги предложи защото били китайски  :-)

Nikiengi

Има китайски и китайски. Тези са от добрите китайски, но ако се съмняваш накарай да ти ги пуснат в магазина заедно с маркуч и камъче!

Maia

Мисля още довечера да ида до магазина, но се сетих че има вариант и за въздушна завеса с дифузер от продълговатите и сега съм в дилема...ма много съм креативна по време на сесия, не и по направление  *CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*
А ако някой има такива интериорни решения да сподели ще ми е интересно.

Nikiengi

Много често продълговатите дифузери изпускат много и едри мехурчета само в единия край от където влиза въздуха от помпичката. Ако искаш да е дълъг трябва да вземеш такъв с два входа от двете страни, за да има симетрия. В общи линии не съм попадал на такъв, който да ми хареса. Мехурчетата са много едри, неравномерни по дължина на дифузера и искат много въздух, т.е. ще трябва да си купиш от по-големите помпи (с един или два извода  - АСО 6602 или АСО 6603, май първата ще ти свърши работа). Освен това тези въздушни завеси бързо се запушват и ще трябва да я вадиш и почистваш с белина. Аз имам три, които прашасват по рафтовете - не ми харесаха. Както прецениш!
:-) :-) :-)

Maia

Всъщност си прав, в терариума на костенурките ми бях сложила, ноо наистина не беше очаквания ефект, но тогава реших, че се запушва, защото са мърльовци самите костенурки, но щом става и в аквариум с риби май, остава мидата с балончетата.Благодаря за съветите, като инсталирам декорацията ще приложа снимков материал  *THUMBS UP*

a__andreew

Здравей , за да намалиш шума можеш да си вземеш едно кранче с което да регулираш подавания въздух. Така се намаля шума от самата помпа и си регулираш балончетата.

Bolta

Напълно съм съгласен с мнението на колегата Nikiengi, за аераторните помпички Хайлеа. Имам няколко от тях (1-2 от тях са на повече от година и половина)... за мен са много тихи и си работят добре!
Колкото до въздушната завеса.... този вид от снимката изкарва равномерно балончета по цялата дължина. Огъва се и можеш да я слагаш както ти харесва. Аз бях направил една такава във формата на кръг и се получи много ефектно, като излизат балончетата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F111t1n8.jpg&hash=dae8fcfd8bb7474254b6658a99bbc6f57416eb3f

Nikiengi

Тази не съм я пробвал. Щом колегата казва - опитай! *THUMBS UP*

Slavov

Питаше за разклонители, има в дискус.бг по 50ст. Мидата я отпиши - докато насъбере въздух, някоя риба иде над мидата, и мидата като се отвори и изхвърли един БАЛОН та праща рибата в др край на аквариума, ефектни са, взех си, и съжалих (махнах я на 20-тата минута). Ако си сложиш завеса, моята я бях сложил под целия грунд, и не се запушваше, беше си инт, но се спрях на топчетата, и си взех двойна помпа за увеличаване и намаляване на притока на въздух. Това което чичо ти Болта даде , е най-доброто решение според мен, защото може да приема всякакви форми. Снимай после да видим крайното решение.

Maia

Вече съвсем се обърках, но май най-много искам мидичка или имаше съндъче със съкровище, пак с балонче въздух....и завесата ми харесва, ще помисля, докато ми свършат изпитите и ще кача резултата ;)

Similar topics (5)

19926

Публикации: 7
Прегледи: 10677

59533

Започната от Joro V


Публикации: 1
Прегледи: 7313

41481

Публикации: 20
Прегледи: 9621

58721

Публикации: 2
Прегледи: 3388

33910

Публикации: 10
Прегледи: 5216