• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 03:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ за главоблъсканицата на един новак !

Започната от brankov, 22.07.2010 10:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

brankov

Здравейте ,казвам се Тони на 27г. занимавал съм се с акваристика преди 7-8 години ма не така задълбочено както сега ми се иска.Сега закупих аквариум 96л AQUASTAR 80 на EHEIM също така Филтър Eheim 2010 ,Нагревател Jager 100 W, препарати за стартиране,купих кварцоя пясък 3-5мм ,направих солиден шкаф и така .Конкретно ме измъчват е точната дума какви растения да гледам.Информация относно тях я има в изобилие при вас ма вече ми ми изпуши главата от четене а пък и няма достатъчно време да ги търса по видове.Относно осветлението което е общо 33w което знам че не е достатъчно но няма друг начин.Иска ми се да преобладават разтенията да изглежда така да кажа "пищен" един корен и някоя скала или изкуствен бонзай.Ако ми дадете конкретни предложения какви растения да сложа които са съобразени с мойте условия и да се намират сравнително лесно по магазините ще съм ви безкрайно благодарен.Също така ако може да орентирате за добре заредени магазини в София че не знам нито един принципно се намирам в Илиенци ма не е проблем и да са на друго място.Отворен съм и за всички съвети от ваша страна.Темата стана много неконкретна за което моля да бъда извинен ,а и ако не и е мястото в този раздел се извинявам предварително и моля да бъде преместена !
Поздрави!

dimo _ss

Здравей колега!И аз съм от скоро в хобито и не съм чак толкова компетентен, но според мен може да опиташ с някой анубиас или криптокорина.От скромния ми опит забелязвам че и валиснерията вирее на по-тъмно.Мисля, че и папратите не изискваха чак толкоз светлина.Другия вариант е да се опиташ да овеличиш осветлението.Но нека някой по-компетентен от мен да ти да даде съвет.

Lucio

 Здрасти, има доста растения, които могат да се гледат с по-слабичко осветление пр. http://aquariumbg.com/forum/vodni-rasteniya/kakvi-rasteniya-mojem-da-gledame-pri-osvetlenie-pod-0-5-vtl/
  За съжаление съм сигурен, че доста от тези растения,  които са ти харесали няма да станат с наличното ти осветление а и без другите  изисквания като CO2 и торове. Разгледай по-горе линка  а и колегата ти е написал едни от най-популярните растения, които не са много взискателни от към светлина.

gipsa

Анубиаси , бакопа , валиснерия , криптокорина ,явански мъх . Аз такива растения имам  при доста слаба светлина и са си супер .  *privet*

brankov

Благодаря на всички колеги за бързите реакции оставам в очакване на още съвети  *THUMBS UP* иска ми се да сложа и CO2 система ма се считам за непознат с тези джаджи  .Относно осветлението мога да го направа и повече ма не ми се иска да преработвам готов капак който е с 60 см пура 18w а взех една Aquastar 15w която ще добавя до нея макар само на 5мм разстояние .

Similar topics (5)

4692

Публикации: 3
Прегледи: 2921

49784

Публикации: 6
Прегледи: 4564

10362

Публикации: 25
Прегледи: 10588

54194

Публикации: 2
Прегледи: 3257

36272

Публикации: 15
Прегледи: 7836