• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
08.05.2024 12:34

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

От по-малък към по-голям

Започната от poison, 24.07.2015 21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

poison

24.07.2015 21:42 Last Edit: 25.07.2015 19:51 by poison


Таа така да започна от началото, рибоците ги имам от почти 7 месеца, в момента не се вижда но освен тези 3-ките имам и анцитрус калихт, но в момента не се виждат че са се скрили някъде  :-), бях със 33 литров аквариум без растения, то до преди 2 дена бях с него, но причината да го сменя, е че златните рибки бяха 7, а останаха само тези които са на снимката. Лично по мои наблюдения рибките ми умряха заради доста замърсената вода която се налива, въпреки препаратите които, използвам, въпреки всички съвети до които се допитах от уж хора които работят по магазини за такива неща. Нещото което се получаваше след смяната на водата(не е сменам цялата, 1/3 както съм чел и както са ме съветвали) беше накъсване на опашките, и след още 1 2 сменяния някоя си заминаваше. Правил съм сифониране тъй като от долу имаше 1 пръст камънчета(горе-долу 4 5 мм диаметър),процедури с FMC тъй като на едната рибка и беше паднало едното око(препарат с който водата става синя, прави се 3 дена подред) това го напраих защото занесох едната рибка която беше пред умиране до магазина, от който ги взех и там ми казаха да направя тази процедура, но резултата беше умиране на въпросната рибка като преди това умря и друга, накрая се стигна и до източване на цялата вода(веднъж на месец), пълнене наново използване на препарат за съовтетния литраж за премахване на твърди частици на sera aquantum(като тази процедура ест си е правех и когато се сменяше и 1/3). След като почнах цялостното сменяне на водата, провлема с очите изчезна, но рибките продължаваха да умират *SORRY*, и за това минах на този акварирум Hailea FA400, причината е че отзад има отделение зад това черното което се вижда на снимката има така доста добра филтрираща система, с която се надявам че проблема с водата ще изчезне. Като за още по-голямо причистване освен всичките филтри които има сложих и Seachem Matrix някъде около 350 грама, за растенията ще добавям 1 път на седмица Seachem Flourish, като са 2 х Анубиса, и 1 Миркозорум Minor, та до момента имам само 1 питане, тъй като помпата която си дойде с аквариума е 360 литра на час, но след всичките тези работи които са в аквариума, след наливане на водата събира около 45-6 литра 50 да са най-много, въпроса ми е трябва ли да мина на по-малка помпа или мога да си остана с тази  ?

П.С. Ако имате и други мнения, критики, съвети давайте ги   :-P

R.E. Ето това ми е аквариума за да се види какво точно представлява
http://aquarium.bg/index.php?route=product/product&path=124&product_id=130

Boqnov90

Не сменяй помпата!!! Не слагай повече риби и тези 3те са много. Не слагай химии във водата. Растенията ти не изискват торене. Сменяй вода на 7 дни по 30 % . Това е

poison

В смисъл никакви химий даже и на новата вода която слагам, държа да отбележа че тук, водата е изключително мърсна, пълна с хлор, и варовик :-!

Boqnov90

Аз преди слагах акватан, но дори след като го сшагах изчаквах водата да престой 4 5 часа и чак тогава я наливах. Тъй че ако те е страх че водата ви е много мръсна действай по този начин.

poison

Ами в момента това правя... даже е чакам по 1 2 дена. Искам да кажа че след като смених аквариума, рализката е ограмна спрямо предишния. Преди като погледнех(става въпрос за стария аквариум) водата на слънчева светлина, вътре се виждаха някъкви супер малки частици като прашинки, а сега с новия въпреки чакането от 1 2 дена на водата да престои и смяната и, пак се виждат тия прашинки, но след 1 2 часа като мине през всичките тия филтри където са отзад, такива частици не мога да видя, и рибоците вече го нямат проблема, с разкъсването на опашките след смяната на водата  :-)