• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 22:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Моят 3Д Декор

Започната от manyg, 17.01.2012 20:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manyg

За 10 литровото ми скаридни4е реших да направя един 3Д фон и ето до къде стигнах :)

Използвани материали:
Макетно нож4е - 1 лв
Фибран - 3-4 лв
Силикон - Aqua- silicone - 8 лв
Хидроизолационна замаска - Aquamat - 10 лв за 5 кг
Боя за оцветяване на декора - ???????

Понеже стигнах до боядисването и не знам каква боя да използвам. Нека някой който е боядисвал своя декор да сподели каква е използвал.

От фибран успях това да измайсторя:


след първата замаска:http://сад


след 4етвъртата замаска (но е още мокра):



вътрешният филтър ще е вграден в лявата задна кухина и отгоре ще се показва нещо като флейти4ка :)

Това ми е първият 3Д декор и ще допълва темата в процеса на работа :) Та о4аквам някой да сподели относно бойте с който мога да го биядисам :)

cantiga

Много ми харесва как се е получило, поздравления  :-) Може да използваш акрилни бои, за предпочитане са зелени, кафяви и  сиви цветове. След като боята изсъхне добре мини 2-3 пъти с акрилен лак за да запечаташ цветовете. Ако фонът е за вече стартиран аквариум е препоръчително да постои във вода седмица преди поставянето му, така се спестяват неприятни изненади евентуално с променени параметри на водата. После пусни снимки да го видим готов  :popcorn: Успех!
Поздрав!
Светослав

Асен Евгениев

Добре се е получило. В дясно зад фона има ли голяма кухина?  Ще бъде мъртва зона, без циркулация на вода.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

manyg

Цитат на: akapulko - 18.01.2012 00:27
Добре се е получило. В дясно зад фона има ли голяма кухина?  Ще бъде мъртва зона, без циркулация на вода.
в левият панел на аквариума ще има флейта която ще бута водата къл другият край, а за въпросният (десният) у4астък има голям отвор отгоре през която предполагам флейтата като бута водата на там няма да се полу4и мъртъв у4астък.

За оцветяването на фона 4етох 4е ставало и нанасяне на тънък слой от смес на тонирани фугиращи смески с избраният цветовете и хидроизолационна замаска, но не пишеше дали се налага лакиране отгоре...

Peza

Доста добре се е получило. Поздравления. С интерес чакам да видя нещата в действие. А тези кухини зад фона може да са доста полезни в скриването на оборудването.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

fgames

Супер е станал!!! *THUMBS UP*
Поръчки приемаш ли? :-)

niki_v

Добре си се справил, като за първи път. Не ми харесва само дясната кухина- там винаги ще задържа застояла вода и може да тръгнат проблеми в аквариума в последствие, освен ако не сложиш и една помпа там
При мен го направих по следния начин: нанесох 3 ръце "AQAMAT на Изомат" през 24 часа, след което забърках смес за 4 ръка и в нея директно докато не беше изсъхнала третата ръка добавих фугенколор на "Boro" /керемидено червено-само такова ми се намираше под ръка/ и започнах да намазвам на определени участъци от фона - и това е. След което го оставих да изсъхне 1-2 дни и да стегне хубаво и го измих директно във банята с подвижния душ. Оставих го да изсъхне и го залепих със силикон за задното стъкло. Не съм го лакирал с абсолютно нищо и до сега не съм имал проблеми.
Предполагам това си го изчел ? След като изсъхне е безвреден.
145/60/55- 480л.
1. Labidochromis caeruleus  20 бр.
2. Melanochromis-Maingano 11бр.

manyg

niki_v, от теб видях за тази хидроизолационна замаска.
Още се 4удя дали да го оцветявам 4е да не го омажа и да съсила цялата работа до сега.
За тази кухина от дясно ще видя ако не работи това което съм намислил ще сложа едно разклонение от помпата и към тази кухина.

fgames, нямам никакви време 4овек :) по цял ден съм в универистета и ве4ер ако седна да се занимавам и с това ... Философията не е голямя! разгледай какви готови има в интернет и копирай от някой :) расправията е докато ги издялкаш после е лесно :)

niki_v

Не знам какво да ти кажа, но ако искаш мнение го преправи отново.С тези две кухини, само губиш от обема на аквариума- освен ако не слагаш два вилтъра които да духат един срещу друг. Не знам дали ще добиеш представа но ето как е при мен. От дясно където е мрежичката става засмукването на водата и при това доста добре- почти не сифонирам, а от горе флейтата духа към входа на големия филтър-съмпа /където е голямата решетка/.
Може и да не го оцветяваш. Аз просто експериментирах... С течение на времето ще се покрие с водорасли и става адски красиво


145/60/55- 480л.
1. Labidochromis caeruleus  20 бр.
2. Melanochromis-Maingano 11бр.

zariio

На мен пък ми харесва така само ако може пясъка да не е така равен а някакси по различна дебелина да му дадеш на места а и камъните да групираш и ще стане супееер :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

manyg

Развитие :)
В4ера залепих декора в аквариума (ей... много зор беше :) тесно тесно и немога да бръска с ръка). Тази сутрин замазах фугите отстрани м/у декора и аквариума. След като вси4ко изсъхна, със спрей боядисах външната задната 4аст на акравиума, както и страни4ните :) и сега съм на етап тест пълнения... :)

За дясната кухина пригодих филтъра 4рез още едно мърку4е да избутва вода и в нея.

Утре като ми дойде и 4ерният грунд ще и го сложа ще ка4а още сним4ици :)
А за сега ето как изглежда:







Mirobg

Много място заема тоя фон :o
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

manyg

еее заема ... то и скаридките не са много :)

Similar topics (5)

54655

Публикации: 4
Прегледи: 3245

3202

Публикации: 26
Прегледи: 16259

11153

Публикации: 2
Прегледи: 4666

54964

Публикации: 0
Прегледи: 2012

50029

Публикации: 7
Прегледи: 3490