• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 15:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Коренчето ми не се потапя

Започната от yumkata, 17.04.2009 20:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

yumkata

17.04.2009 20:15 Last Edit: 17.04.2009 20:20 by Деян
Коренчето ми не се потапя, какво да направя? *HELP*

Деян

Ще потъне след време.

zambo

Цитат на: yumkata - 17.04.2009 20:15
Коренчето ми не се потапя, какво да направя? *HELP*
Завържи го за камък .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Caxapa

Преди години сами си правехме тоест подготвяхме корени за аквариумите.Вземаш,намираш подходящо старо коренище от лоза.обезателно да е чворесто и сухо!Намират се такива.Евентуално ако все още има признаци на поток от жизнени сокове се оставя да се изуши..най-добре е лятото да си е на балкона.След като сме се убедили ,че е абсолютно сухо го "балсамираме" като го варим в много..ама много солена вода.Преди години си варях корените в тенекия от сирене.Вари се около 24 часа на слаб огън.След това се оставя отново да изсъхне.Отново се потапя в нормална(сладка) вода за да се обезсоли. едва тогава е готов корена за аквариума.  *THUMBS UP*Та на въпроса ти за изплувалият корен съм на мнение,че не е обработен достатъчно. *bg*

Лора

Caxapa, в колко теми за корени, ще четем едно и също?
Като развален грамофон....
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

ico

Caxapa, защо се осолява толкова корена, а после се обезсолява трудно с доста киснене? Аз не намирам смисъл в това, освен да си намираме занимания и да си усложняваме живота...
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

Caxapa

Нямам понятие защо се осолява !Така съм чувал и така съм го правел.Все пак преди години когато много от тънкостите на акваристиката се предаваха от ухо на ухо.Обяснението беше,че така се "балсамирал" корена и издържал дълги години.Такива корени са ми били в аквариумите по 10 години като съм стигал за10 години да вадя грунд,корени камъни и всичко друго на 2 до 3 години веднъж.Сега имам някакво дърво което е от магазин но нещо за месец време ми прави водата мътнокафява.Запланувал съм да се поразтърся из околностите на Виена с надежда да открия някой лозов масив със стари лози за да си избера нещо подходящо като отново ще спазя стари начин на обработка който съм подочул на уше  *DRINK*

AbaddoN

Еми ако бяхте прочели малко статиите от форума щяхте да разберете :). Йодирана сол - потъмняване на корен. Нейодирана сол - изсветляване

Arwen

Привет, имам корен, който си потъваше идеално в стария ми аквариум. После две години го оставих на сухо и сега като си взех нов аквариум се оказа, че корена ми вече ни иска да потъне. Мислех, че като  го потопя ще стане, но вече 48 часа си плува.
Мислите ли, че изобщо някога ще потъне?

yanki1

Здрасти!
Имай малко търпение...ще потъне, въпрос на време е . ;-) 48 часа, не са достатъчни, но това не бива да те тревожи.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

ccpzaz

А ако нямаш търпение да го чакаш  , варенето на корена ускорява процеса с потъването ....

desimil

на въпросчето защо се осолява - солта буквално убива всичко в корена, в т.ч. и остатъци от растителни тъкани понеже солта буквално кара живите клетки да гърмят образно казано

ico

 *offtopic А какво е това "живото", дето ще издържи на варене без сол и умира само, ако като клетките му гръмнат?
Какъв ли неподозиран и опасен живот има в аквариумите ми, щом не съм варил (следователно не съм слагал и сол на бульона) корените, които са във водата.  *dontknow*
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

amonra22

Аз моята лозинка за варих около 2 часа и половина и и потъна почти цялата, но успях да я закрепя за дъното като притиснах с едно камъче към стъклото от тогава нямам проблеми. Преди 2 седмици го сложих.

Ribara90

Намерих си днес един хубав дънер от лоза и ще го варя утре...Искам да знам последно колко и да слагам ли готварска сол.Полесна ли е и за корена и в последствие за вофата и аквариума в рибите (ако остане де,след накисването)И да питам ще е проблем ли че на места и леко черен и опушен.Може би е горян..