Българска Аквариумна Енциклопедия

АКВАРИУМИ И ОБОРУДВАНЕ => Оформление и декорация => Темата е започната от: Pep1 - 07.06.2009 00:24

Заглавие: Корен от лоза
Публикувано от: Pep1 - 07.06.2009 00:24
Здравейте.Кисна корена от доста време и когато го извадя да му смена водата корена е лигав дали ще продължи да се лигави и в аквариума.  :-|
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: valnata - 07.06.2009 00:48
Ако е  суров ще продължи :-)Трябва да престои на слънце  и чак тогава го накисни :-)
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: Pep1 - 07.06.2009 01:32
Ами полу изсъхнали бяха
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: ico - 07.06.2009 03:37
Листата бяха увехнали...
Ако влиза във фурната, слагай го на висока температура и докато придобие апетитен златист цвят (да не прегори само!). После пак киснене...
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: Pep1 - 08.06.2009 12:45
Еми дори и листа нямаше ама самата дървесина беше влажна.Ще видя ако може да се събере в фурната ще го печа ако не стане ще пробвам както казва valnata. Балагодаря и на двамата  *DRINK*  *lock
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: petkob - 08.06.2009 13:28
Аз имам подобен проблем с корен от лоза, който кисна като подготовка за вкарването му в аквариума. Моят не се лигави май, но цапа водата все още. Радвам се, че прочетох за печенето, ще го изпека и моя.

Искам да питам обаче слагате ли калиев перманганат във водата и каква концентрация?
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: ceco - 08.06.2009 16:05
Някъде във форума имаше специална тема.Не е задължително да го печеш.Можеш да го свариш в солена вода и след това яко киснене, с периодична подмяна на водата.
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: petkob - 08.06.2009 17:32
Знам, че се варят, но той е много голям за тенджера, а пък нямам поцинкована кофа. Страх ме е да не стопя с бързовара пластмасовата кофа. Вие как ги варите?
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: ceco - 08.06.2009 19:03
Точно с бързовар в пласмасов леген.
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: Pep1 - 08.06.2009 20:00
Еми аз моя съм го варил в един казан (алпака) на огъня 2 часа.А за калиевия  перманганат знам че се слага преди да се сложи корена в  аква за дезинфекция.
Заглавие: Re: Корен от лоза
Публикувано от: Divane - 10.06.2009 20:42
За тези корени има не една и две теми..де да имаше и кой да чете!
Иначе аз моите корени не ги кисна и не ги варя,нито ги пека. Единствената обработка е хубаво измиване с четка. Затискам ги с камъни в аквариума за да не изплуват и си свиркам. Е,на някои се появават бактериални колонии(бели лигавки нещица),но за 2 седмици някъде си изчезват.