Здравейте.Кисна корена от доста време и когато го извадя да му смена водата корена е лигав дали ще продължи да се лигави и в аквариума. :-|
Ако е суров ще продължи :-)Трябва да престои на слънце и чак тогава го накисни :-)
Ами полу изсъхнали бяха
Листата бяха увехнали...
Ако влиза във фурната, слагай го на висока температура и докато придобие апетитен златист цвят (да не прегори само!). После пак киснене...
Еми дори и листа нямаше ама самата дървесина беше влажна.Ще видя ако може да се събере в фурната ще го печа ако не стане ще пробвам както казва valnata. Балагодаря и на двамата *DRINK* *lock
Аз имам подобен проблем с корен от лоза, който кисна като подготовка за вкарването му в аквариума. Моят не се лигави май, но цапа водата все още. Радвам се, че прочетох за печенето, ще го изпека и моя.
Искам да питам обаче слагате ли калиев перманганат във водата и каква концентрация?
Някъде във форума имаше специална тема.Не е задължително да го печеш.Можеш да го свариш в солена вода и след това яко киснене, с периодична подмяна на водата.
Знам, че се варят, но той е много голям за тенджера, а пък нямам поцинкована кофа. Страх ме е да не стопя с бързовара пластмасовата кофа. Вие как ги варите?
Точно с бързовар в пласмасов леген.
Еми аз моя съм го варил в един казан (алпака) на огъня 2 часа.А за калиевия перманганат знам че се слага преди да се сложи корена в аква за дезинфекция.
За тези корени има не една и две теми..де да имаше и кой да чете!
Иначе аз моите корени не ги кисна и не ги варя,нито ги пека. Единствената обработка е хубаво измиване с четка. Затискам ги с камъни в аквариума за да не изплуват и си свиркам. Е,на някои се появават бактериални колонии(бели лигавки нещица),но за 2 седмици някъде си изчезват.