• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
02.05.2024 03:19

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какво правихме днес

Започната от kraltchev, 18.11.2007 05:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

kraltchev

18.11.2007 05:41 Last Edit: 18.11.2007 05:43 by kraltchev
Тук в Далас има един много добър магазин за риби, който наскоро пострада от пожар и сега го ремонтират и правят наново.  Днес нашия местен клуб беше там да оформи растителния им аквариум.

Аквариума е около 600 литра и тъй като не бяха ни осигурили маркучи за филтрите, СО2 система и други неща днес само правихме сухата декорация - грунт и камъни.  Във вторник би трябвало да им дойдат растенията и тогава ще отида да им ги набоцкам и да вържа СО2-то.  Стана малко големи обещания и малко изпълнение, но на нас сичките дебели бели хора които бяхме днес в магазина ни беше кеф.

Оформлението не мога да кажа че стана нещо особено изящно, но работихме с каквото имахме, така че няма какво да се оплакваме.  Надявам се растенията да допринесат много за крайното впечатление.

Ползвахме един черен американски субстрат дето тук го продават специално за растения - ЕкоКомплит се вика.  Това си е чисто говно, защото дига твърдостта на водата до към 13 поради това че отделя Калций. Тоест кое му е специалното за растения не знам.  Уж има и живи бактерий в него ама никоя торба не миришеше на нищо, така че и за това не знам. Тъпо, ама нали беше на аванта, пък и друг избор не дадоха, така че изсипахме десетина торби, които нормално се продават по $25 едната, хаха.  Тоя субстрат поне не трябва човек да го промива, чист си е, направо го бухаш в аквариума и това май му е единствената добра характеристика.  Все пак трябва да кажа че доста хора са ползвали тоя субстрат с добър успех, така че аз не се притесних много какво ще стане.

Ето снимките от днес.  Аз съм тоя с черната фанелка на преден план на общата снимка.  (Гледам пак съм образувал бузи - уж три работи работя, ама едната е в нещо като ресторант и ви става ясно какво непрекъснато правя тайно в кухнята им, хаха.)
http://picasaweb.google.com/ddasega/DFWAPCMeetingNovember2007

Ако във Вторник набоцкам растения ще пусна пак снимки, поне да се види как почва аквариума.  Не знам дали великите специалисти в магазина ще успеят да поддържат тоя аквариум чист или не, така че само мога да се надявам за добро развитие.

--Николай

RazorJack

малиии яки мацки има в тая америка  :-D

kamos

Явно ще го правите нещо в стил Амано или Норбет Сабат. :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

miTko

Кога спите бе човек? Или там сте изобретили начин само да бачкате?  *NO*
Разни мои АКВАРИУМИ 

kamos

Не са изобретили нещо такова- просто друг часови пояс  :-D
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

panchopan

Те и пичовете са яки :-)
Така се отразява спокойния хамерикански life.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Similar topics (5)

341

Започната от Longanlon


Публикации: 10
Прегледи: 4742

29454

Публикации: 12
Прегледи: 5776

10854

Публикации: 2
Прегледи: 3507

41918

Публикации: 1
Прегледи: 2456

22371

Публикации: 31
Прегледи: 14425