• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 21:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Инг Янг Аквариум

Започната от vankofighter, 09.10.2010 20:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vankofighter

Малко е мътна водата ама на тая криза  к'вото  е,  т'ва  е. Много искам да имам аквариум с растения и златни рибки, но нещо не ми се получава. Дайте някакви съвети как да накарам златните рибета да не местят грунда и да не барат растенията.

hanuman

Доста интересно изглежда, но колко ли ще изкара със златните. *dontknow*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

Giorgio_Armano

това което искаш си е нещо невъзможно
другия вариант е да сложиш по едри камъни за дъно
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Лора

Този Инг- Янг аквариум изглежда доста добре. Всъщност се чудя дали аквариума изглежда добре на фона на златните или обратното, но определено е интересен.

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

NO CARRIER

Ванко, ако искаш да имаш такъв аквариум, трябва да замениш златните с някакви харацинови. Трихогастери, барбуси или живородки също стават. Никакви цихлиди. За сомовете мнението ми е противоречиво.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

AQUASAUR

Не мисля,че проблема ти е точно със поведението на златните Рибки...
Каквито и да са други...с така насипаните свободно "Инг-Ян" камъчета - още при първата профилактика и сифониране на дъното, всичко ще се умеше!  :-)
Най-простото,което бих те посъветвал е - да си нарисуваш на едно стъкло съответния мотив, да го омажеш със силикон и да му налепиш въпросните цветни камъчета отгоре и после като изсъхне, просто да пуснеш готовата "Декорация" на дъното и да я дозамаскираш към прилежащия грунд.
След време като ти се зацапа - вадиш я,чистиш я...и връщаш обратно в аквариума.
А да привикнеш Златните рибки към съжителство с Растения - ще ти трябват повечко на брой, желателно твърдолистни(и то по-мощни Анубиаси, Криптокорини,Валиснерии...), като хубаво е да има и за "гарнитура" нещо дето да им отвлича вниманието и да става за похапване - Дъбче, Водна леща...
Успех!  *THUMBS UP*

vankofighter

Преди изглеждаше така: но златните се погрижиха  *BRAVO* на тях. Ако не харесвах толкова златните досега да съм ги изхвърлил.
: 10.10.2010г 14:02ч
Ето и как изглежда с новият фон:. Впрочем има и две жаби (черна и бяла). Не че някога се показват. Стоят си в корена.  Дали златните или анциструсите ще ги хапнат?

izida

Изглежда много добре. Не знам колко са ти големи жабите. В нашето езерце имахме 5. Наложи се да ги изтребим, понеже хванахме едната със златна рибка в устата. Но доколкото разбирам твоите жаби са нещо по-спешъл  :-). А къде е тъмната златна? И бетата  *IN LOVE*? Какво е сивото рибе в новия аквариум?
Пожелавам УСПЕХ с Ин-Ян! И нека Чи бъде с теб   *privet* !

Асен Евгениев

Не бях виждал такъв фон. Това Фън шуй ли е?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vankofighter

   Жабетата се малки ама  не се знае колко ще порастнат.

Rendaka

То всичко хубаво, но като дойде врме да се сифонира дъното какво ще стане с така добре подредените камъчета? Все пак си мисля, че дори и да не са златни рибки в аквариума ще се появи натрупване на фекалната маса и рано, или късно ще се наложи да се отстрани по някакъв начин, в противен случай - брада, циано бактерий и пр....
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Svill

Жабетата стават 10-тина см. и обичат да си хапват рибка

Radinka

Моята едната стана 15 см,а сегашната ми е само на 4 месеца и вече е 13 сн.Златните ми риби са доста едри и в началото живяха заедно до момента видях как жабата лапна единият анцитрус  и нападаша златните.сега си живее самичка
златарник,скаридарник и жабарник

Similar topics (5)

21922

Публикации: 5
Прегледи: 4702

1775

Публикации: 2
Прегледи: 2243

50150

Публикации: 27
Прегледи: 11077

33229

Публикации: 2
Прегледи: 4673

15072

Започната от Zagrey


Публикации: 4
Прегледи: 4705