• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 15:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпроси

Започната от Genadig, 30.09.2010 17:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Genadig

Здравейте на всички! Влизах като гост във форума, но ето, че реших и да се регистрирам. Не искам за звучи като реклама, но съм решил да си купя аквариум по нет страница. От зоомагазин ще ми е трудно да го мъкна в градския, таксита и тн. Прочетох доста теми най-вече за златните. Бих искал да ми помогнете, като отговорите на въпросите ми и ми помогнете малко при избора ми. Решил съм да си закупя този аквариум http://www.zoomagazin.eu/index.php?more=1&clear=1&cat=31&cat1=48&cat2=7641&id=7266&start=0 и да гледам златни рибки. Според вас колко малки златни рибки трябва да сложа? Какво още трябва да закупя като аксесоар към този аквариум? Възможно ли е от същият сайт да ми препоръчате с линкове какви неща още трябва да взема. Не разполагам с много пари, но искам като за начало основните неща да имам. Ще се радвам ако ми помогнете, и се извинявам ако рекламирам този сайт, просто искам от там да закупя нещата..и виждат ли ви се цените приемливи? Пазарували ли сте си по интернет? Дайте и други сайтове ако знаете да разгледам...Благодаря!!!!
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

DanyGod

Това аквариумче е прекалено малко. Най-много 1 златна, но не съм изобщо сигурна дали трябва да се слагат златни в подобен обем.

Genadig

Да знам, но гледам две рибки в 8л аквариум и сега искам да ги прехвърля поне в 20л. Нямам възможност да закупя по-голям аквариум, нямам достатъчно пари. А и съм на квартира - няма място къде да го разположа, но все пак искам да си гледам рибки. Глупаво е ако ги изхвърля и си взема други....  *NO*
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

DanyGod

Линка който си пускал е за 20 литрово

a__andreew

Здравей колега, драскам ти тези редове да ти кажа, че си се заразил с една "болест" за  която лечението все по Голям аквариум. :)))
Аз тръгнах, като тебе с златни рибки, които колегите ми от старата ми работа не искаха да гледат. Така си взех 25 литрово аквариумче, но за 4 златни е малко, та  скокнах на 135 литра. Четох във форума гледах снимки и какво ли още не и ми се  дощя по голям. Та сега съм с 200 литров и само жената и финансовата криза в Америка ме възпира за по голям. Ако имаш възможност и вземи си малко по голям аквариум не защото ще е по скъп, а има много повече възможности да си направиш акваскейп/ май беше думата/, който ти харесва. Има много изписано за това по форума. То хората са казали първо мисли /чети/ и после избирай, но кой да ти слуша. Разгледай в предлага има хора , които просто минават на по голям литраж и стария има става излишен и можеш да си го вземеш на цена , която е изгодна за теб. Като го спазариш попитай да ли могат да осигурят транспорт и спрямо съответната отбивка в цената и така. Но определено ще мъчиш рибките в този избор на който си се спрял. Виж това: http://www.zoomagazin.eu/index.php?more=1&clear=1&cat=31&cat1=48&cat2=8713&id=8237&start=0

Genadig

Като е по-голям и трябва повече време за поддръжка..ако ми се наложи да го мия и чистя олелей майко..  =-O
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

a__andreew

Не е точно така. Да трябва да се сменя водата , но не цялата. Имаш малък толеранс със сменянето на водата  и т.н. Аз лично повече от 30 минути май на седмица за смяна на водата не правя. Нека и другите колеги да кажат, но на мен лично не ми тежи все пак 30минути на цяла седмица кеф. Преди много години , като малък гледах рибки на които сменях водата , като позеленее. тогава нямаше информация а и мислех си , че е нормално. Та моя съвет е по голям независимо фирма и изработката. Разбира се не от 20 на 300 и  нагоре литра.
В крайна сметка ти си знаеш най добре и каквото да си избереш ще си е твоята аквариум и ще му се радваш.

Асен Евгениев

Цитат на: Genadig - 30.09.2010 20:32
Като е по-голям и трябва повече време за поддръжка..ако ми се наложи да го мия и чистя олелей майко..  =-O
Е то в това е големия кеф. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

tomatomov197

    Пуснал си рибата твърде бързо, още е мътна водата .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Genadig

12.10.2010 22:07 #10 Last Edit: 15.10.2010 15:16 by Genadig
избистри се  :-P
Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

Similar topics (5)

45434

Публикации: 537
Прегледи: 215668

24403

Публикации: 2
Прегледи: 3597

58566

Публикации: 27
Прегледи: 13663

33892

Публикации: 72
Прегледи: 26979

1405

Публикации: 53
Прегледи: 15390