• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 16:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

уред за сифониране без смяна на водата.

Започната от peter_m, 18.04.2011 14:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

peter_m

Търсейки си оборудване за новия ми аквариум (1-вия ми в кариерата на акварист) попаднах на следното:

http://shop.zoomania.org/Akvaristika/Aksesoari/Za-pochistvane/121803-sera-Sera-dunen-filtur.html#

Имате ли преки впечатления. Помпа за въздух 110литра ще върши ли работа.

Мисля си че с това ще мога по-начесто (от веднъж седмично) да чистя боклуците по дъното без да сменям водата. А и самата смяна ще се извършва по-лесно - само с един маркуч в края на аквариума без да сифонирам.

Обаче грунда ще ми е ситен, ориентирал съм се към Малави - да не се окаже че тази чудесия ще смуче и ситния грунд, т.е. няма да ми свърши работа.

Или да не се чудя толкова а да си взема един обикновен уред за сифониране.

dgwrite

В общи линии това си е филтър, не сифон. Предполагам и че ще шуми заради въздуха. Взимай един обикновен за сифониране. Същата работа ти върши и вътрешния и външен филтър, които също засмукват боклуците. Няма нужда от този филтър ако имаш вътрешен или външен. Имай в предвид, че малавийците стават едри риби и повечко цапат затова и филтрацията  ти трябва да е много добра.

Antuni

Ето ти още един вариант:




Снимките са на моята лична!!
0899808552

peter_m

Това също ли изисква въздух. Какви са впечатленията от работата на този сифон. Има ли смисъл (идеята е да се сифонира без да се сменя вода) Главният въпрос е дали ще върши работа при ситен грунд (до 1мм), т.е. дали няма да дърпа и грунда.

Antuni

Ами аз сифонирам с чистачката ситен морски пясък колега!! Работи на батерии. А боклука се събира в мрежичката по горе. Можеш да я регулираш на дълбочина колкото ти е необходимо. *THUMBS UP*

На втората снимка се вижда че може до 70см да се разгъва!!
0899808552

kapacitet

Аз до скоро ползвах сифонче като това от снимката с батерии. Честно казано, батериите заминават много бързо, а торбичката се задръства още по- бързо. С две думи ако имаш голям аквариум мисля, че не е най- оптималното решение. Да не говорим, че след година ще трябва да си търсиш и нова торбичка, защото и се отпуска ластика в горния край.
В момента съм с най- обикновен сифон, мисля е на тетра, жълт с маркуч и сифонирам при смяна на водата. Това е за мен оптималното решение.  :popcorn:

nevenaskorpi

Малко със закъснение, но и аз да изкажа впечатления и опит относно чистачките. Ползвам такава като втората, на батерийки, мога да кажа, че е много полезно нещо. С нея сменям водата и батерийките ползвам само докато засмучат вода. Просто към тръбичката, на която виси торбичката съм прикрепила маркуч с подходящ диаметър, а другия край в легена или направо в мивката. По същия начин може и да се пълни аквариума, макар, че не съм пробвала. Много е удобно, а дори може и да не си мокриш ръцете  *THUMBS UP*

Similar topics (5)

48766

Публикации: 15
Прегледи: 5759

3714

Публикации: 2
Прегледи: 2717

56767

Публикации: 9
Прегледи: 5706

103

Започната от NikolaV


Публикации: 12
Прегледи: 6481

36128

Публикации: 12
Прегледи: 5268