• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 09:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

сифониране

Започната от zambo, 22.03.2007 16:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

puhcho

За да не отварям нова тема - питам тук
Как да сифонирам черноморски пъсък - страшно дребен е,някаква финна цедка ли да сложа или??

zambo

вземаш пластмасово шише от минерална вода .
в капачката пробиваш дупка  колкото да вкораш маркуча, с който сменяш водата ,
режеш само дъното и готово .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

botan

Не ти трябва да го сифонираш , виждал съм го, по-дребен е и от кварцовия и това не позволява на боклуците да се набият надолу в пясъка => ако имаш боклуци те са само отгоре на повърхноста.

puhcho

Цитат на: botan - 27.06.2007 18:53
Не ти трябва да го сифонираш , виждал съм го, по-дребен е и от кварцовия и това не позволява на боклуците да се набият надолу в пясъка => ако имаш боклуци те са само отгоре на повърхноста.
А,да верно
Мерси,ботан :-)

Minko

Зависи - дали имаш живинка вътре или не.
Повечето риби ровят в пясъка или си играят и заравят акитата. Отделно че се получават така наречените въздушни джобове.
Аз съм с морски пясък и всяка седмица, когато сменям водата обирам мръсотията по повърхността. Дори съм си улеснил малко нещата - дал съм си наклон назад и струята от един вътрешен филтър бие по дължина на аквариума от пред. С помоща на още няколкоко филтри, мръсотията и акитата се събират от зад и са лесни за премахване. Отделно че когато се съберат в задния край боклуците не се виждат.
След сифонизирането разбърквам старателно пясъка където мога. По този начин освобождавам въздуха от джобовете и ако има някаква мръсотийка тя изплува. Естествено филтрите са спрени по време на разбъркването.

Поздрави

Similar topics (5)

41457

Публикации: 6
Прегледи: 6478

53214

Публикации: 14
Прегледи: 7247

3223

Публикации: 10
Прегледи: 8842

32337