• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 07:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

sacem marathon2000

Започната от defekt, 17.06.2007 22:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

defekt

дадоха ми такъв модел филтър но е бая разбит и най- вероятно му липсват някои части.  ако някой е запознат с модела ще му бъда благодарен, ако ми разясни как се зглобява.Нямам представа как се закопчава и как се вразват маркучите ( последните липсват).Тарся маркучите или някакви идеи, как да го зглобя. 

Minko

Здрасти.
Как така разбит? Ако самият мотор на филтъра работи, всичко друго можеш да си намериш по магазините - маркучи, кранчета, флейта, уплътнения.
Ето сглобен филтър:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.sacem.it%2Fsacem%2Fsito%2Fimages%2Fmarathon%2Fmarathon-550.jpg&hash=e70093641aac6c6dc1606226ee98942507745d9a

На кратко: поставяш кофата на земята, слагаш кошниците, като най-долната трябва да стъпи на стойките в дъното на кофата. "Похлупака", който се слага на горната кошница го закрепяш за мотора, на който нагласяш уплътнението, захлупваш и закопчаваш със щипките.
Пълниш с вода и ръгаш в контакта.

Поздрави

defekt

горе-долу разбрах как действа машината но проблема е,че няма щипки эа эакопчаване,кранове и маркучи!а "флейта" не энам на кое каэваш.иначе си работи.уплътнение има между "кофата"и капака с мотора,"карантията" и тя е налице.някак ще го иэмисля със эглобяването/беэ щипките/но ме притеснява повече липсата на крановете и маркучи.ако са стандартни предполагам,че няма да е сложно.все пак ще сам благодарен ако някой посочи място в софия,където мога да намеря части някакви.

Minko

Кранове и маркучи можеш да си закупиш от Бриколаж например. Премерваш си диаметъра на изходните кранове от мотора, отиваш при градинарите там, описваш ситуацията и съм сигурен че ще се намери някой да ти помогне.
Аз бих се притеснявал повече от липсата на щипки. Но ако имаш някаква идея как да закрепиш мотора за кофата без щипки би било хубаво да споделиш.

Поздрави

NikolaV

Резервни кранове за маратоните може да намериш и при Ицо в Мусагеница ("Зоомания", ж.к. Мусагеница, бул. Г. М. Димитров no.45, тел. 973 36 63, 0888 310 849, www.petshop-zoomania.com) и при Боян Шушлин (Магазин АКВАДИЗАЙН - ул. Гълъбец 5 (на бул. СИТНЯКОВО, срещу училище Жулио Кюри), тел. 02/846 33 22, сайт - www.aquadesign-bg.com)

defekt

много благодаря за инфото,дано намеря необходимото в теэи магаэини!а що се отнася до проблема със закрепването-мислех да е нещо като дълги скоби или стяги,опасващи  цялото съоражение.

DJBamby

Цитатче няма щипки эа эакопчаване

Лошо, много неприятно. Трудно ще се оправиш без щипки този филтър пропуска вода като решетка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg380.imageshack.us%2Fimg380%2F1890%2Fa1gn0.th.jpg&hash=3ce3fd12d8a974e49b4c15f28f322edda0013e1e - 666 litra.

Raven

аз съм със този модел и съм доволен от него общо взето.не съм имал проблеми до сега с него вече втора година.
щипките знам че се чупят- те са му слабото място,ако имаш достъп до работилница,инструменти и малко сръчност може да направиш някаква елементарна стяга която да го опасва целият отдолу до горе и в горната част да се захваща с някакви гайки.
не е нужно да е нещо голямо и яко- няма голямо налягане във филтъра.
маркучите са два размера като фи- вземи си силиконови,има ги по железариите.
внимателно намествай уплътнението че там се искат няколко опита за да стане както трябва и това е.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Живко

В магазините където се продава тази марка няма ли щипките като резервна част?
Никой не се е родил научен.

Joro Vn

     Не може ли да се изработят щипки? Ако не ти е ясно как закопчават, да ползваш за мостра канистъра на някой колега.
     Едно малко по-елегантно решение за затваряне. Щипките по принцип би трябвало да задържат в осово направление кофата и главата. В мястото, където те се съединяват, и на двете виждам, че има удебеление с по- голям диаметър. Изработваш два броя "обръчи" с по три "уши" на 120 градуса или с по четири на 90 градуса. Диаметърът на отвора им ще бъде съответно с не-повече от 0,5-1 мм по-голям от диаметъра на кофата или главата преди удебелението. Надяваш ги съответно на главата и на кофата. "Закопчаването" се извършва между две срещуположни уши. Начини много- отново чрез щипки, чрез обикновени шпилки през отвори или отмятащи се с крилчати гайки, чрез ексцентрични елементи, и т.н.

defekt

много благодаря на всички!кран намерих при Шушлин остават маркучите и эакрепването но мисля,че няма да имам ядове

Similar topics (1)

6355

Публикации: 3
Прегледи: 2757