• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Проблем след стартиране на канистър

Започната от malomir, 01.12.2005 16:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

malomir

Здравеите на всички.Сложих си нов канистър Atman.Като пълнеж -груба и финна вата,зеолит,лава и керамика.Всичко това го измих(не със сапун)и го пуснах.За два дена са ми умрели 6 от 20те риби в аквариума. като гледам няма да са последните.Прехвърлих тези които бяха наи зле в друг и засега се държат.Какво по дяволите се случи някои има ли идея?Филтъра е съобразен с литража.Мерих си параметрите на водата всичко изглежда ок.Ама не е.

tishovsx

Проблема не е в канистъра, това може да си сигурен, освен ако не си "сигурен" в материалите които си сложил.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Stas

И аз мисля, че не е от канистъра, освен ако някой от пълнежите не е бил отровен.
Аквариума работещ ли си беше?
Преди това с какъв филтър беше?

miTko

Доколкото знам, зеолита може да бъде активиран по различен начин, в зависимост от предназначението.Твоят какъв е?
Абе от къде го взимате тоя зеолит бе значи... :wink:  :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

malomir

Преди бях с вътрешен филтър.Всички пълнежи са на PRODAC.Разпечатах ги лично.Аквариума ми е на 8 месеца.Няколко часа след стартирането(на филтъра) започнаха проблемите.Не знам какво да мисля.Рибите които бяха наи зле се въстановявят в малкия аквариум и определено са по-добре.Имам впредвид тези които успях да спася.Глазолепсисите от ярко червено(виж аватара) в момента са кафяво-лилави.Не знам помагайте.
Утре щях да снимам аквариума за конкурса.Всичко рухна

77

купувай активен въглен и махни лавата и зеолита :D  и трябва да се оправи положението... :wink: преди да направиш това смени 30-40 процента от водата
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

miTko

Да така е, смяната на голямо количество вода ще е далеч по-малко зло.
И пак за зеолита - чел съм че трябва да се кисне и промива, но като не съм ползвал не мога да кажа повече. Надявам се че не го бъркаш с бентонит, че тогава...знаеш. :?
Разни мои АКВАРИУМИ 

NikolaV

Зеолит ползвам. Само леко го промих за да спре да пуска прах и тн. Никакъв проблем. Не на Продак, а наш роден...

abaro

Ако е едни зеленикави гранули, като мозайка и аз си взех същия ат Христо и съм много доволен. По-точно откакто сложих в канистъра и него се развиват по-добре нещата.
Аз бих ти предложил друг вариант . Щом сега си пуснал канистър сигурно имаш от преди вътрешен филтър. Ако е така си купи активен въглен и след подмяна на водата пусни за няколко дни и вътрешния филтър пълен само с въглен и една малка гъба като префилтър. Пък ще видиш какво ще стане.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

malomir

Благодаря за всички съвети.Абаро и аз стигнах до същия извод като теб и утре ще пусна отново вътрешния филтър с активен въглен.Добрата новина е че аквариума ми се стабилизира.Съдя по рибките.Възвръща им се нормалния цвят и пак се заиграха.Което е на добре.Имат и апетит.Нещо с което не можех да се похваля тези 3-4 дни.Според мен обяснението е че махнах веднага стария филтър с всички дрожди пуснах новия,зеолита и лавата поеха всичко полезно и на рибоците им дойде множко тази промяна.Нямам друго разумно обяснение.
Притеснява ме нещо друго.Искам да го кажа тук въпреки че е за тема химия за което се извинявам.Купих си комплект тестове на PRODAC.В общ аквариум като моя мисля че е невъзможно да да ми отчита пълна нула на NO2 и NH3.При условие ,че е добре зарибен.Съмнявам се,че не са наред тези тестове.Някой ползвал ли е подобни.Да не би там да е проблема.И още нещо.Всякъкви съвети получих за подребата на пълнежите и всички са различни.Според вас какъв е правилния ред за подредбата на груба,финна вата,зеолит,лава и керамика в един канистър?С 3 чекмеджета.
Предварително Благодаря :P

Живко

точно щях да питам за какво го слагате този зеолит?
въпроса ми е към тези,които гледат растения.
зеолита обира азота и е нормално при замерване да се показват нулеви стойности.
Никой не се е родил научен.

dido


Stas

Мда, така е. Аз имах и нитратите упорито си седяха на 10 мг/л. Сега съм го разкарал. Надявам се да се е оправило положението вече - още не съм тествал. :)

Similar topics (5)

53277

Публикации: 4
Прегледи: 2695

40113

Публикации: 3
Прегледи: 4127

22518

Публикации: 10
Прегледи: 6533

38555

Публикации: 10
Прегледи: 6583

16765

Публикации: 5
Прегледи: 3148