• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
06.06.2024 14:23

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Приставки за HQJ-900G

Започната от crashbg.com, 25.01.2011 06:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crashbg.com

Здравейте,

скоро се сдобих с аквариум HRX-1200F. В комплекта има включена вътрешна помпа HQJ-900G към която предполагам стандартно се предлагат някакви приставки. Незнам как да ги сглобя и за какво служат обаче!?

Ако някой има същата помпа и е успял да сглоби всички приставки моля нека да пише как става номера с тях. Гледах опитвах ама не успях да измисля нищо. Сглобил съм единствено флейтата към помпата, но ми остават още приставки. Снимки няма как да пусна в момента довечера може би, но който има същата помпа предполагам има и същите приставки и ако знае за какво се използват и как мисля, че може да ми помогне.

В този пост http://aquariumbg.com/forum/oborudvane/molya-za-malko-pomosht-pri-izbor-na-vanshen-filtar/ прочетох това
ЦитатСъществуваща филтрация: До момента използвам филтърът който се предлага със самият аквариум: представлява дълга вана (помещаваща се в капака, извън водата, с приблизителни размери 10 см x 10 см x 85 см), като в единия край се вкарва вода (IN-а) посредством потопена глава (помпа) с дебит 900 л/час (по спецификация на производителя (пак SunSun), модела е HQJ-900G), а в другият се вкарва обратно в аквариума (OUT-а). Ваничката е разделена на 3 части: едната заема 1/2 от обема (веднага след помпата), а другите 2 по 1/4 (останалото място) - разделянето е осъществено посредством пластмасови приставки с които може да се регулира и дали движението на водата да е ниско във (на дъното на) ваната или в по горната част (средната и до повърхноста).

Разликата между моето изпълнение и това описано по-горе е само и единствено, че аз имам 4 ванички. Не разбирам обаче този текст
Цитатразделянето е осъществено посредством пластмасови приставки с които може да се регулира и дали движението на водата да е ниско във (на дъното на) ваната или в по горната част (средната и до повърхноста).

Малко хаотично питам, но който разбира от тези работи ще ме разбере предполагам, ако ли не ще се опитам да конкретизирам каквото трябва.

stilista

Да поясним:
Ти си с фирмен аквариум и филтъра ти се намира в капака.Казват им Топ филтри!
Филтъра представлява ваничка с преграждения която трябва да напълниш с филтриращи елементи.
Свързващ входящата тръба и си готов.
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

crashbg.com

Да точно така с фирмен аквариум съм.

Въпроса ми е провокиран от тези редове:
Цитатразделянето е осъществено посредством пластмасови приставки с които може да се регулира и дали движението на водата да е ниско във (на дъното на) ваната или в по горната част (средната и до повърхноста)

Видях, че създателя на темата и тези редове в поста не  е бил онлайн повече от година и затова питам тук, ако има някой разгадал това да го сподели.

Как става това регулиране?

stilista

Най добре е водата да се движи зиг-зак демек да минава един път отгоре на преградата а после отдолу.Предполагам за тръбите си е ясно  *DRINK*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.