• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 10:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ за Филтър!!!!

Започната от E.Durchov, 12.10.2010 12:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

E.Durchov

Здравейте!
Съвсем нов съм във форума, а също така и в акваристиката...Та цялата история започна, когато един приятел ми подари аквариум, и няколко рибки.И аз започнах да го декорирам и оборудвам без да разбирам нищо.Помпичка за кислород, нагревател, термометър, и вчера като се ровех из форума видях, че трябвало и ФИЛТЪР...
Та въпросът ми е за този филтър.
Взех си SHARK SB-600F наглобих го и го пуснах.Пише, че обогатява водата с кислород...Как става това нещо?От къде го взима този кислород и мога ли да не включвам помпата?

MeTogu

Чрез движението на горния слой на водата тя се обогатява с кислород.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

E.Durchov

Благодаря за бързия отговор, а за какво служи тогава тази шлауфка която излиза допълнително от тръбата?
Значи трябва да я настроя така, че да изхвърля водата в горния край? Така ли?

MeTogu

12.10.2010 12:55 #3 Last Edit: 12.10.2010 19:07 by MeTogu
Тази шлаухка е за да може да вкарва и мехурчета въздух ако евентуално ти се образува ципа на повърноста и се затрудни обмена на кислород.Но ако всичко си направил както трябва няма да се образува такава.Ако имаш флейта и аквариума ти е по-малък от помпата която имаш я сложи за да не става прекалено силно течението в аквариума.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

E.Durchov

Да, в момента е доста силно течението, а каква е тази флейта? Как да я сложа?

Caxapa

Шлаувката е няколко сантиметра и горният край трябва са е над водата за да може да засмуква въздух и  така струята вода се насища с мехурчета кислород. Флейтата е тръбичка която в края е затапена а по нейната дължина е с малки отвори. От там идва и наименованието и като музикалният инстумент. Тя намаля силата на струята вода и не създава такова голямо водно течение което би изглеждало като цунами в аквариума.
: 12-10-2010, 13:11:44
Аз съм монтирал флейтите в аквариумите си малко под нивото на водната повърхност и са насочени под ъгъл нагоре.  Така като работят създават впечатление, че водата  извира от отворите но целта е да се раздвижват и опресняват и горните слоеве на водата.

E.Durchov

Благодаря за обяснението!
Сега ече съм в час горе-доло.Направих всичко описано по-горе, но от шлауфката вместо да дърма въздух, изхвърля вода...На какво се дължи това?

Caxapa

По принцп не би трябвало да изхвърля вода. А когато е монтирана флейтата не е необходимо да е сложена и шлаувката. Повечето филтри са с кранче което увеличава и намаля дебита на въздуха. Намира се непосредствено под отвора където се монтира маркучето- нещо като капаче което се върти на ляво и дясно.

MeTogu

За да хвърля вода значи не си го монтирал правилно.Има си специален накраиник който има прогоден извод за шлаухката,а когато сложиш фкеитата не се монтира шлаухка.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Similar topics (5)

30819

Публикации: 4
Прегледи: 3830

55065

Публикации: 17
Прегледи: 8503

5256

Публикации: 21
Прегледи: 12576

23608

Публикации: 5
Прегледи: 4200

46989

Публикации: 25
Прегледи: 9863