• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 03:12

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Малко помощ с информация като за начинаещи?

Започната от triteh, 17.11.2013 14:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

triteh

Здравейте,
Преди 2 седмици си купих 2 бременни молинезии и родиха общо към 50-60 рибки (двете).
В момента отглеждам малките в един 15 литров аквариум, обаче започнаха драстично да растат и ще трябва скоро да ги преместя. Възнамерявам да си купя 80 или 100 литров аквариум, като ще отглеждам в него единствено молинезиите (евентуално и 2-3 ампуларии).
Интересуват ме следните неща:
Като закупя аквариума, как да преместя рибите? Да пресипя 5 литра от старата вода в новия и другата директно от чешмата. Трябва ли като напълня аквариума да изчакам седмица-две да престои водата в него преди да сложа рибките от малкия в новия? Тъй като преди месец като си закупих 6 риби (2-те бременни и още 4 си закупих молинезии) и като ги сложих директно в аквариума, 3 рибки ми умряха не знам поради какви причини. В момента останаха само 2-те бременни и един мъжки. Водата я чаках 1 ден да престои и я налях в аквариума с рибите.
Моля помогнете ми със съвети и колкото по-детайлни са ще сте ми много полезни.
Благодарности!

Лора

Здравей,
На първо време след като закупиш аквариума, ще се нуждаеш от филтър според новия литраж. Хубаво е в аквариума да сложиш грунд и живи растения. Ето защо: http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=4
Мисля, че и тази статия, ще даде отговор на останалите ти въпроси.
http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=98
Рибките, ще ги преместиш постепенно. Стойностите на водата на новия и стария аквариум ще бъдат различни. Най добре  е това да стане по следния начин, който практикувам аз, когато местя риби.
Вземам пластмасова кутийка, от тези в които опаковат храни по търговските вериги. Правя няколко дупки, по стените и дъното. Слагам я в аквариума, без да я пълня с вода. Напълването става с водата в която са рибките. Внимателно изливам, оставям около половин час така и след това пускам рибките.
  Ако все още имаш въпроси, след статиите, питай.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

ivanjordanov78

Много полезни статии и за мен, мерси за линковете. ;)

Similar topics (5)

29946

Публикации: 0
Прегледи: 2158

24403

Публикации: 2
Прегледи: 3605

4502

Публикации: 17
Прегледи: 11119

53090

Публикации: 16
Прегледи: 6917