• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 04:07

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Малка питанка за Sun Sun 700л/час

Започната от Хелера-91, 07.03.2008 18:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хелера-91

Привет *bg*.  Имам филтър Sun Sun 700л/ч. Аквариума ми е мътен защото вчера сменях грунда не съм мил филтъра и съм добавил около 15л от старата вода. Незнам защо повече от 30 часа не може да се избистри водата. Филтъра е само с 1-то отделения което има решетъчна тръба и около нея едра вата или нещо подобно което събира само едри боклуци. Сега натъпках решетъчната тръба с аераторна гъба която разрязах на 2 и я натъпках. Дали ще има проблем пуснах го върви си за сега? И какво да сложа за да ми се избистри водата? Аквата е 50л.
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

mkmarinov

Имах го същия, имаш вътре и една пластмасова кутийка с активен въглен, махаш активния въглен и тъпчеш с финна вата за канистър (синтетичен памук пак става), за 24 часа се избистря  ;-) Лошото е че спада доста дебита, ти си прецени дали ще ти върши работа. Успех и да кажеш резултата после.
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

Хелера-91

Няма активен въглен! Само няква вата и тръбичка с големи отвори която си нямам на представа за какво е! Памук от този къде се продава в аптеката става ли?
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

mejdupraznika

Преди има няма 1 месец, един колега от форума с цихлидарника си имаше подобен пробле, Сложи си памук в филтъра и на сутринта водата му била кристал. Би трябвало да е този от аптеката но не съм сигурен. Намери темата.

Хелера-91

Мерси много аз проблема си го реших като разрязах една фъба от тея за кислород и я натъпкахм между другата и ся е бистричка ама ще пробвам и тва с памука пък дано стане още по чиста само незнам какъв памук.
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

Пламката

Цитат на: Хелера-91 - 07.03.2008 18:37
Аквата е 50л.

Аква - вода :) доколкото разбрах мяй "Аквата е 50л" се отнася за аквариума ти :)  *privet*
Има ли желание има и начин :)

barabata

Аз имам точно същото положение Sunsun 700 л/час и 50 литра аквариум. При стартирането имах същия проблем, но тогава нямах стара вода и чаках да се избистри 3 дена водата в аквариума.
Наложи се обаче да намаля дебита на помпата инак рибите ще се чувстват като във перална машина на 1000 оборота. Направих си преградка която закрива два от трите отвора на изхода от филтъра ( отвора под самата помпа е разделен на три за да е хване оста на перката по средата - двата отвора са закрити). Трябваше малко да си поиграя за да налучкам размера за да не се получават вибрации и шум от помпата. Сега е добре.
Ако слагаш памук гледай между него и отвора към помпата да имаш някаква материя за да не се увият нишките на памука около перката. Вече разплитах веднъж :).
От тогава ползвам за целта от мокрите кършички на бебето. Ползвам Либеро без парфюм (2,5 лева е пакет от 72 броя ) и с вода се препират за 2 минути. След това не миришат на нищо и изглеждат доста добре. Ползвал съм ги като филтрираща материя и добре избистрят аквариума но помпата се затвлачва за 1 час работа. На всеки час сменям. втория вариант е със телбод да направиш от кърпичката нещо като торбичка (като при прахосмукачките) и да я закачиш на изходящия воден поток . Така работи доста дълго и филтрира също така доста добре. Видимо като стане черна торбата ако се налага слагаш друга или си я махаш и оставяш на биологично пречистване.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

abaro

Ти истински ме разсмя бе човек! Преди малко гледах Мюзик Айдъл, обаче ти наистина ме разсмя!  :buff:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

mkmarinov

Не продават ли чист, синтетичен памук в аптеките при вас?  :-[
Es gibt Menschen, die, wenn sie das Licht am Ende des Tunnels sehen, ein neues Stück Tunnel kaufen.

barabata

Смейте се вие ама като вземеш една кофа мъхове и растения от някоя чешма тия после 2 месеца пускат мътилки и парцали тиня и всякакви други работи - изпитания бърз и лесен метод е взаимстван от прахосмукачката и торбичката. Иначе само една риба да шавне повечко и се размътва водата. Трябва малко повече креативнос и да опитвате. Тогава вече не са чак толкова абсурдни нещата.  *THUMBS UP*
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

NO CARRIER

Салфетките на всичко отгоре са по-лесни за махане от памука. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

federal

Купуваш си фибри за аквариумен филтър. Има на Сера и на Тетра- цената им е по 5 лв някъде пакета и ще ти стигне за 1 год. Но проблема е, че докато ползваш фибри всичко е ок, но щом ги извадиш и почват да плува дреболийки, водата леко се замътява. Нещо нормално. То пък идеалната кристална чистота я няма никъде, дори и в природата.

Similar topics (5)

8372

Публикации: 7
Прегледи: 3008

44890

Публикации: 1
Прегледи: 1653

15930

Публикации: 6
Прегледи: 3694

57487

Публикации: 5
Прегледи: 2368

39314

Публикации: 17
Прегледи: 9340