• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 16:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Филтъра ми не вкарва въздух. Какво да направя?

Започната от jorogvm, 26.04.2009 10:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

jorogvm

Имам малък аквариум - около 60л. Сложих му малък вътрешен филтър, някакво китайско боклуче май беше... нещо като Magic-Jet. Има приставка и тръбичка с някакъв накрайник за да смуче въздух от повърхността. Та когато му сложа тръбичката, вместо да вкарва въздух вътре, то изкарва струя вода от там. Имам един подобен филтър в друг аквариум и там си смуче въздух! Нещо да предложите?

bicho1976

Неса толкова лоши.Аз съм с такъв филтър 4 години,работи безотказно.За каквотие да вкарва въздух от вън,безсмисленое.Иначе има накрайник на който може да закачиш шлауфка коята да изкараш вън от аквата така ще ти прави мехурчета.Аз по този начин подавам CO2. http://bg-pet.com/Fish/Equipment/filterMagi.htm

jorogvm

А де! Точно това имам в предвид - като закача таз приставка и я изкарам отгоре - вместо да прави мехурчета, т.е. да смуче въздух навътре, почва да фърчи вода от там нагоре...

Emsi

Обърни приставката на която трябва да се напъха шлауха.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi186.photobucket.com%2Falbums%2Fx150%2FEmsiHamar%2Fp1090220.jpg&hash=e2a7ed083fce9507ea103e0aaee935b5f29e527c

bicho1976

Да не искарваш флейтата?В комплекта трябва да има 3-4 накрайника освен флейтата.Единият от тях има нещо като чопче където да пъхнеш маркуча.

4efo90

На моят филтър също има такава приставка и аз така вкарвам СО2 от мая и захар . Вглеждал сам се вътре в трабичката и точно  преди дупчицата от която би трябвало да влиза въздухът има една издатинка и така струята която преминава  образува нещо като вакуум и въздухът се засмуква отвън. Според мен при теб липсата на стеснението в трабичката е основната причина да не влиза въздуха.

Лора

Ако филтъра е поставен много ниско, се получава така. Пробвай да го сложиш на разстояние 4 пръста под повърхността на водата. Пиши после резултата.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

sandetohaha

Ако и това не стана което го казва колешката отиди го върни най-добре според мене или питаи какъв е проблема .  =-O

vlado77

Цитат на: Лора - 26.04.2009 11:48
Ако филтъра е поставен много ниско, се получава така. Пробвай да го сложиш на разстояние 4 пръста под повърхността на водата. Пиши после резултата.
Точно така, и аз съм с такъв китайски филтър и когато е забоден близо до дъното не прави мехурчета.Друг е въпроса че според мен няма смисъл от тях.
Не че ме мързи,но някак си не ми се започва нищо да работя

barabata

Ако накрайника с тръбичката е сложен на обратно или има някаква преграда или извивки по тръбата напред вместо да смуче въздух почва да връща вода - това е елементарна физика.
Разлика във наляганията при което посоката на движение по тръбичката си променя посоката.

Първо провери дали не е сложена обратно приставката.
Виж дали си монтирал флейта или колена след тази приставка (по принцип не трябва да има каквото и да било след приставката)

На мен ми прилича по-скоро на неправилна употреба отколкото на технически проблем.



Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

4efo90

Възможно е да е обърнал на обратно приставаката. Но аз съм си направил собственоръчно флейта от една трабичка и сам я сложил към тази приставка и пак си всмуква въздух затова мисля че не това е проблема.

jorogvm

Вярно е била обърната на обратно приставката! Сега като я сложих от другата страна, започна да работи както трябва! По начало не влизаше лесно от едната страна, и си помислих че ще е от другата,но сега като напънах повече успях да я вкарам - и тръгна!
*thanks *thanks *thanks
Мерси на всички за съветите!

Similar topics (5)

57823

Публикации: 10
Прегледи: 3171

20037

Публикации: 9
Прегледи: 5247

14022

Публикации: 41
Прегледи: 17144

11675

Публикации: 4
Прегледи: 3462