• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси на тема "Оборудване" - питайте.

Започната от Longanlon, 08.03.2007 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

iek

Сладка лейди, проблема не ти е във филтъра, а в това, че си пуснала прекалено рано и то много риби.
Единствения ми съвет към теб е да сменяваш през ден по 30% вода, докато аквариума направи 1 месец. Повдигни филтъра по-близо до повърхността на водата, за да аерира по-добре, ако това те притеснява.
И понеже ми е ясно, че и грам не ми вярваш, поне като вземеш нов филтър остави и стария да работи успоредно един месец с новия.

sweetie_lady

Цитат на: iek - 16.12.2009 15:30
И понеже ми е ясно, че и грам не ми вярваш, поне като вземеш нов филтър остави и стария да работи успоредно един месец с новия.
Разсмя ме истински  :-D
Но извън това ще полудея от притеснение за рибите. Ще ги отровя ли или няма (т.е да меря ли всеки ден като луда показатели), да слагам ли всеки път бактерии и други подобрители, не мога да ги гледам така сърцето ми се къса.

Alexfield

Аз досега за 2 години аквариумен стаж изобщо не съм слагал бактерии и подобрители. Проблеми с амонячно и нитритно натравяне не съм имал.
Ако решиш да сменяш филтъра с нов, наистина не махай стария, а ги остави да работят 2-та 1 месец заедно.
Докато потръгне азотният цикъл в новия филтър сменяй често вода - както ти е казал iek.
ЦитатБеше спрял аератора и може би пак са били високи стоиностите на амоняка и нитритите, но нямах време да проверя сутринта.
Може би проблемът е просто недостиг на кислород във водата  *dontknow* Все пак при ниски количества на кислород нитратите се превръщат обратно в нитрити, а пък амоняка не може да се окисли до нитрити.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

vali77

Здравеите колеги манияци!от скоро се вманиачих и аз с тези красоти и почвам да се сблъсквам с различни въпроси.та ето еди от тях.
Аквариума ми е 45 литра и имам аератор с дунапренена гъба.това ми е филтъра.но сложих и една от онези чудни въздушни стени която ми прави доста сериозно течение на водата и тя доста циркулира.вярно е че мога да нама;я силата на въздушния поток ,но тогава стената става неравномерна и не ефектна.проблем ли е за рибите да се излагат на по-бързо движение на водата.не ме разбираите че вътре е лудница ,но забелязвам че примерно малките неони доста се трудят за да стоя на едно място.успех на всички!

Vannkata


Kocetosl

Търся един бърз отговор на следните 2 въпроса:Току що ми пристигна филтъра Акваел фан 3 сглобих го и се чудя и се мая доколко трябва да го потопя във водата ако го потопя целия това копче за регулиране на водообмена ще остане във водата така ли трябва да бъде да го потопя целия ли?Купих си и Сера нитривек във гъбата на филтъра ли трябва да сложа тия бактериики или във водата,и колко милилитра да сипя като имате в предвид че аквариума е 108 литров но пое около 70 литра вода? Очаквам бърз отговор.
                                                                               (начинаещ)  :-)

nikolaytoshev

Потапяш го целия. Дозировката на Sera Nitrivec не е ли посочена на етикета?

suntsu69

Потапя се напълно. Ако искаш да ти прави мехурчета, трябва да е по-близо до повърхността, иначе може да е на 3-4 см от дъното.

Kocetosl

Ок ами относно нитривек пише по 10мл на 25 литра веднъж седмично но за новостартирал аквариум не пише а тоя препарат в гъбата на филтара ли се сипва или директно в аквариума?

nikolaytoshev

Само това намирам за Sera Nitrivec: http://petshop1.com/prod.php?id=24
: 21.01.2010г 14:02ч
Използваш същата дозировка както е написано, нищо че е новостартиран аквариума.

Kocetosl

Пуснах филтъра тръгна си сега отивам да бачкам довечера и нагревателя :)

nikolaytoshev

Включвай и нагревателя заедно с филтъра. Защо ще чакаш чак до довечра?

Kocetosl

Еми вече е късно да го включа  на работа съм ,за нагревателя ме достраша понеже нещо не залепна хубаво за стъклото и да не би да се изхлузят вендузите и да изплува на повърхността и да изгори докато не съм в къщи.Просто не ми остана време да разгледам и да преценя къде да го залепя бях в обедна почивка  :-).Но когато се прибера това ще е първото нещо което ще направя  :-)
: 21.01.2010г 15:03ч
А относно филтъра наистина е безшумен много се учудих колко е тих ,дори имам чувството че нещо не работи както трябва и ми е много чудно от каде засмуква водата за да я филтрира като отдолу изцяло е затворен   =-O

zambo

Ако чуваш филтъра значи нещо не е наред . Нитривека може да го сложиш във водата .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

pipita

Здравейте,
Ще се радвам, ако някой ми отговори (без да ми се смее). С какво се почистват тръбите на външия филтър? Има ли някакви специални четки за целта, или всеки си приспособява нещо...

Similar topics (5)

27987

Започната от Genadig


Публикации: 10
Прегледи: 5744

41065

Публикации: 17
Прегледи: 8330

21105

Публикации: 1
Прегледи: 3045

27266

Публикации: 0
Прегледи: 4210