• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 16:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Спукано аквариуммо дъно. Как да ремонтирам?

Започната от веско, 09.09.2004 10:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

веско

Снощи се прибирам и какво да видя,единия ми аквариум(330l)дополовината.По наи-бързия начин го изпразних за да видя какъв е проблема.Оказа се че по цялата дължина на дъното ,точно по средата има цепнатина.Вероятно съм го спукал когато вадех камъните да ги почистя.Наложи се да направя разместване на рибите но поне минах без жертви.Възможно ли е върху спуканото стъкло да залепя друго или :?: Извинете за глупавия въпрос :roll:

etg

Възможно е . Ако е по-цялата дължина или ширина по-добре смени цялото дъно. Може и отгоре да залепиш, но при положение , че ще вземеш стъкло почти с размерите на дъното няма смисъл.
На мен ми се е пукало така и смених цялото дъно.

Погледни си плота, на който стои аквариума, трябва да има стиропор, аквариума да е нивелиран. Това спукване се получава от усукване на дъното или от малки камъчета ако няма стиропор. По-малко вероятно е ти да си го спукал при положение , че е имало вода.
Успех(малко изнервящо, пипкаво е изрязването на дънот) :wink:

miTko

Сменяй дъното, друго няма смисъл...Потърси майстор, според мен така е по-добре. Не знам каква ти е подложката, при мен е вид гума, тънка 4 мм, пореста и твърда, но моят аквариум е само 80 литра...Не знам как ще е при теб но подложката е задължителна!
С една дума кофти номер... А водата къде изтече??? Да не те изгони жена ти? Или съседите отдолу...
Разни мои АКВАРИУМИ 

веско

Подложката ми е от кече.Колкото до водата изтече на пода,но не можах да наводня съседите.А със жена ми се оправих като и обещах система за домашно кино :lol:

miTko

Цитат на: "веско"Подложката ми е от кече.Колкото до водата изтече на пода,но не можах да наводня съседите.А със жена ми се оправих като и обещах система за домашно кино :lol:
Това ми хареса! :lol:  :lol: Абе щом хваща на обещания...
:)
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Аз съм лепил такова дъно, но става дума за аквариум 100 литра и стъкло 6мм. Подсуших го добре и без да жаля силикона, отвътре и отвън ко намазах (омазах  :lol: ) със силикон.
Засега е добре.
Така че...може и това да опиташ (докато не си купил домашното кино  :lol: )

веско

Абе ,няма да си остана само с обещанието ,ще ме гони като империалист докато и го купя,а пък и аз винаги изпълнявам обещаното :lol: Лошото в случая е че ще трябва да забавя купуването на нов филтър :cry:

GeorgeR

според мен по-добрият вариант е направо да смениш дъното все пак това са си 300 l вода. аз поне така направих наскоро. старото стъкло махни с обикновенно бръснарско ножче. бавна и пипкава работа е но става .... успех ...

discus

Цитат на: "веско"Снощи се прибирам и какво да видя,единия ми аквариум(330l)дополовината.По наи-бързия начин го изпразних за да видя какъв е проблема.Оказа се че по цялата дължина на дъното ,точно по средата има цепнатина.Вероятно съм го спукал когато вадех камъните да ги почистя.Наложи се да направя разместване на рибите но поне минах без жертви.Възможно ли е върху спуканото стъкло да залепя друго или :?: Извинете за глупавия въпрос :roll:

а как точно е слепен аквариума ,дъното между страничните стъкла ли е или те са върху него.

веско

Страничните стъкла са върху дъното.

sho

За най сигурно смени стъклата  не е сложно  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

N.Nobs

Но варианта с вътрешно дъно ще ти спести тези главоболия във бъдеще. :wink:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Raven

на мен ми се отлепи стъкло на 120 литров аквариум-беше от много тънко стъкло и много се издуваше,какво ли не го правих не стана .на края го занесох да му направят вътрешно укрепванеот 10 мм лаисни по ръбовете и се закова.след това като си правих сегашния200 л. пак си го порьчах с лаисни въпреки че е от 10 мм стъкло - погледнат от отгоре - нама никикво издуване в средата а старият ставаше на елипса.не поемам никакви рискове щото под мен са едни мутри без чуство за хумор :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Boby_

Цитат на: "raven"на мен ми се отлепи стъкло на 120 литров аквариум-беше от много тънко стъкло и много се издуваше,какво ли не го правих не стана .на края го занесох да му направят вътрешно укрепванеот 10 мм лаисни по ръбовете и се закова.след това като си правих сегашния200 л. пак си го порьчах с лаисни въпреки че е от 10 мм стъкло - погледнат от отгоре - нама никикво издуване в средата а старият ставаше на елипса.не поемам никакви рискове щото под мен са едни мутри без чуство за хумор :D

Абсолютно! И аз съм на мнение, че стъклото трябва да е ДЕБЕЛО.  :lol:
Колкото по-дебело, толкова по-добре. Като започне да синее и да се вижда малко трудно през него, значи е горе-долу достатъчно дебело.  :lol:

веско

Стъклата са ми 10мм,и за това си мисля че съм го спукал когато чистех камъните,а те са доволно големи(горе-долу като на Боби).Сигурно съм проявил непредпазливост :oops:

Similar topics (5)

35406

Публикации: 14
Прегледи: 7530

28942

Публикации: 11
Прегледи: 8108

11537

Публикации: 10
Прегледи: 6303

9938

Публикации: 11
Прегледи: 7324

992

Започната от the_Saint


Публикации: 27
Прегледи: 13658