• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.05.2024 12:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Силиконов бордер

Започната от Trifcho, 14.03.2005 15:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Trifcho

Привет:) На няколко аквариума съм виждал как от вътрешната страна е направено нещо като силиконово бордерче(фиж картинката).

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffree.hit.bg%2Fmladostbg%2FSiliconBorderG.jpg&hash=33f354891d8c806ecf87c50a064d9c596c0aa617

Когато си лепих последния аквариум  се пробвах още при самаото лепене да ги направя тези бордерчета - с пръст намазан със сапун да преразпределя излезналия силикон от между стаклата, така че да се получи резултата показан на картинката. Обаче едно че визуално ефекта е доста зле в сравнение с това което съм виждал, пък и запълването на ъгала не е хубаво - тоест функциалността на този бордер не се постига.
Ако някой може да ми каже как да ги направя ще му бъда много благодарен. И дали изобщо ще стане на вече залепения аквариум, на който съм му изчистил изцвъркналия силикон. Мерси:)

dido

За какво ти е това? От тая лента полза няма. И стои грозно...

Живко

изрежи го това със макетен нож.само загрозява.
Никой не се е родил научен.

koyota

И аз мисля че е грозно но ти си решаваш.Опитаи с по голямо количество силикон и вместо с праст разпределяи силиконат с ивица стакло или някаква друга тварда материя.А останалият силикон ще изчистеш лесно преди да    е изсахнал

tishovsx

Вместо това силиконово "бордерче" при мен е шлайфано стъкло 6Х6 мм. и е поздраво  :wink:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

koyota

Цитат на: "tishovsx"Вместо това силиконово "бордерче" при мен е шлайфано стъкло 6Х6 мм. и е поздраво  :wink:

Тук не става вапрос за здравина а за някакав вид декорация.Която му харесва на човекат :lol:

niky

Ако е за декорация, интересно как ще го наблюдава това ръбче :lol:
Отгоре?!!

Trifcho

Мерси за съветите  :lol:  :lol:  :lol: Забавлявам се защото и аз съм леко против тези бордерчета, но правя аквариум за офисната костенурка и шефа се е запънал за тях и му харесват- и визуално и като подсилване на ръбовете. Междодругото вече ги направих и не са зле изглеждащи.Ако някой го интересува (в което се съмнявам) мога да обясня как ги направих в перфектна форма - и закръглението и самото странично свършване на силикона към стъклото. А, Niky, наистина ръбчето се гледа отгоре  :lol: Както казах е за костенурка аквариума - тоест стои на ниско, по-широк е от тези за риби и има острови и всякакви други дзвъчки :lol: Мерси още веднъж.

NikolaV

Цитат на: "Trifcho"...Ако някой го интересува (в което се съмнявам) мога да обясня как ги направих в перфектна форма - и закръглението и самото странично свършване на силикона към стъклото...
Мене по-скоро ме интересува картинката каква е. Прилича ми малко не 3D. Не ми казвай, че си си играл само за да илюстрираш идеята :-)

Trifcho

Много си прав:) Не ми отнема много време да направя нещто подобно, (не съм се и старал много) пък  и ми доставя удоволствие, така че - да само за да визуализирам проблема я направих:)

Similar topics (2)

31603

Публикации: 21
Прегледи: 12638

9260

Публикации: 11
Прегледи: 8389