• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.05.2024 18:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Капак от стъкло -> голяма кондензация :(

Започната от chandler, 11.04.2005 10:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

chandler

Капакът на аквариума ми е от стъкло. Искам да го направя плъзгащ, за да мога всеки ден да го отварям по-лесно и да храня рибките. Проблемът е, че се получава голяма кондензация и целия капак се мокри (дори капки вода капят обратно в аквариума), а като го направя плъзгащ се, при отваряне ще чурка вода отвън по стените. Как да конструирам капака, че да избегна кондензацията? Или кажете някакъв метод, с който да предотвратя очуркването на външните стени.
chandler

Живко

просто не виждам как може да стане това очуркване на външмите стени.
най-лесно ще ти е ако видиш в някой магазин как се правят плъзгащи капаци.
по принцип се лепят лентички стъкло от вътрешната страна на аквариума,на около 1 см. от горния ръб.капаците лягат на тях и са практически вътре в аквариума.
Никой не се е родил научен.

miTko

Ако искаш да не ти тече като изваждаш плъзгащия се капак, може би трябва да сложиш някаква "чистачка", докато го изваждаш да се обират капките.Ако го отваряш с накланяне тогава трябва борд или нещо друго.
Аз съм направил силиконови капки по краищата отвътре и по тях се стича водата, за да не излиза навън, когато капакът си стои на аквариума..Импровизирай.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Longanlon

Не знам дали си виждал капак на аквариум, направен както трябва, но мога да те уверя, че всеки стъклар, който се занимава с аквариуми прави капаците така, че да не текат. И аз имам голям конденз зимата, но това не ми пречи, освен, че намалява осветеността.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

chandler

Цитат на: "miTko"Аз съм направил силиконови капки по краищата отвътре и по тях се стича водата, за да не излиза навън, когато капакът си стои на аквариума..Импровизирай.

Ще импровизирам наистина. Аз към импровизацията се бях насочил и в началото, но реших все пак да питам...
chandler

chandler

Мисля, че вече го измислих даже... (и с ваша помощ, разбира се).
chandler

koyota

Когато се занемавах с алуминиева дограма(едно време)бяха пуснали на по складовете за алуминиеви профили едни турски реотани които се продаваха на метар.От едната страна имаха лепило за залепяне кам стаклени повархности за да се избегне конденза много лесно се монтираха.Но в момента не знам дали ги има още.Ако можеш да си намериш такива ще ти варшат идеялна работа.А захранването им беше на 12 волта.Те са нешто от рода на реотаните на задните прозорци по колите :lol:

Longanlon

А дали са водоутойчиви? Т.е. дали ще мога да ги набутам в аквариума под грунда?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

koyota

Цитат на: "Longanlon"А дали са водоутойчиви? Т.е. дали ще мога да ги набутам в аквариума под грунда?

Издаржат на влага но под вода сигорно няма да могат да издаянят много :lol:

Similar topics (5)

15531

Публикации: 46
Прегледи: 49686

426

Публикации: 6
Прегледи: 7225

1120

Публикации: 13
Прегледи: 6637

19110

Публикации: 14
Прегледи: 5963

303

Публикации: 20
Прегледи: 11520