• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:01

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Как италианци лепят аквариум...

Започната от Ozelot, 28.12.2007 11:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ozelot


denzel

идейно и добро ! един лесен превод ТУК
но то и страницата си има избор на езици...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.best-carp.com%2Fbilder%2Flogo.jpg&hash=0f8b9d5c6c27d71728f3297bd6a7e7c7ce52b680

dido

Хъм, идеята за стойката е добра. Това дебело фугиране обаче нещо не ми се нрави на мене ...

kratun

И на мен не ми хареса фугирането или поне не навсякъде. Аз фугирах "на дебело" само по основните ръбове на дъното. Околните си останаха само с челно слепване. Но си признавам, че стойката си я бива.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

MeTogu

Много хитро и доста по ефикастно от лепенето върху дъното.Ще пробвам да си направя такава стойка за лепене. *THUMBS UP*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

miTko

Обаче страните лягат върху дъното, при тая конструкция.
Разни мои АКВАРИУМИ 

MeTogu

Ами да.Аз така мисля че е много по-удачно.Всеки си има мнение и вкус.А и говорим за аквариуми от порядъка на 30-70-100 до 200 литра.Нагоре вече не знам кое е най-подходящо.Но и не мисля да се занимавам за сега с такива обеми.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Жоро

Интервсното е още как с накрайника на силикона оформят самите шевове ,досега не се бях сетил за такова нешо и винаги разчитан на пръсти и веро

Ilianidis

Цитат на: miTko - 28.12.2007 17:53
Обаче страните лягат върху дъното, при тая конструкция.
Погледни внимателно,дъното е плъзгащо,т.е. страните са описани около дъното.И не ми харесва начина на сглобяване,няма как да се оставят фуги,има вероятност от притискане на стъклата едно в друго и после спукване.Според мен става, но само за малки аквариуми до към 60-80л.

kratun

Цитат на: Ilianidis - 28.12.2007 21:16
Погледни внимателно,дъното е плъзгащо,т.е. страните са описани около дъното.И не ми харесва начина на сглобяване,няма как да се оставят фуги,има вероятност от притискане на стъклата едно в друго и после спукване.Според мен става, но само за малки аквариуми до към 60-80л.
Без претенции за каквото и било - имам два аквариума (75 и 240 литра) залепени с вписано дъно и без никакви фуги между слепващите повърхности. Не съм се стремил към разстоянието от 1,0-1,5 мм между слепващите се части, а съм ги оставял да се слепят от собствената си тежест. В резултат, поне до днес, нямам проблеми и с двата (първия е малък и е от 11 години, а втория, всички гледахте как стана). Най-важно е да няма абсолютно никакви движения на стъклата след първото прилепване, а останалото е свързано с правилна експлоатация. Пак казвам, НЕ твърдя, че съм спец, но това е моят опит. Весели празници на всички!
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

xpo

Това със стойката е мн хитро но това със скоча е тъпо и няма никакъв смисъл от него по мое мнение

le6o

Xpo ти  преди да пишеш нещо мислиш ли поне малко??? Фиксирането на стъклата с тиксото е с цел да не се разместят стъклата,докато хване силикона. А колко важно е това kratun е написал малко по-горе. Лека вечер...
По добре да влагаш чувства,отколкото да чувстваш влага!!!!:D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg265.imageshack.us%2Fimg265%2F3233%2Faqva2hd1.th.jpg&hash=7e3052c8f2dbe6a19f76e7249b2afffbb6d76333

dido

Няма нужда от тиксо против цапане и за да се задържат страниците. Силикона е достатъчен.

Joro Vn

    Ааа, Дидо, пишем все пак в масов форум, не сме в тесен кръг на  *DRINK*. За тиксо против цапане съм съгласен, има и други методи, но спомагателното упрепване по време на лепене, пък било то пак с тиксо, не е за пренебрегване. Да се разчита само на силикона, особено от хора без опит, си е тотализатор. А за по- големички съдове от стъкло б= 10,12 и нагоре мм, май става и хазарт. То само вдигането на стъклените части си е жив силов спорт, който в един момент започва да се асоциира и със спортовете на лед. Нека народа да си лепи по класически начини, обикновено това става без публика и няма падане на рейтинг, важен е крайния резултат.

lz3cv

По този метод дъното е вписано между предната и задната страна, а малките страници лягат върху него. Не ми харесва това. Предпочитам мизцяло вписано дъно. Има начин да се направи с малко доработване на стойката. Просто отдолу ще се сложи плоскост на която да легнат страниците при залепването има към предната стена и дъното. Така ще се получи изцяло вписано дъно. Но стойката си я бива де!
Колкото до фугата от 1 - 1,5 мм четох, че се постига с подлагане на малки подпорки като клечки за зъби например, които след изсъхване на силикона се извадат и мястото се допълва със силикон. Не съм сигурен в здравината обче. Вариант е клечките да се поставят в краищата и да се изчака пълното изсъхване, след което да се махнат и да се пристъпи към залепване на следващата стена. Така при самото залепване се запълва и останалото празно местенце от клечката.

Similar topics (5)

11973

Публикации: 17
Прегледи: 16277

53632

Публикации: 3
Прегледи: 2517

5164

Публикации: 3
Прегледи: 2988

38142

Публикации: 18
Прегледи: 11099

36227

Публикации: 31
Прегледи: 18733