• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 06:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Ето какво направих аз

Започната от hunter, 06.11.2010 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

wqq

ако направиш един съмп в скритата част ще стане супер и ще имаш чудесна филтрация

aquamen

здр много практично  аквариумче браво :-)

hunter

01.02.2011 20:10 #32 Last Edit: 18.03.2011 18:02 by hunter
Здравейте, малко допълнение към темата. Ето какво филтърче избачках във скритата част
http://prikachi.com/images/551/2813551y.jpg
и вече 2-ри месец съм много доволен от него *THUMBS UP*

митко

Е това трябва да го патентоваш.Би ли дал малко инфо,относно изработката?
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

paolo6481

Не виждам помпичката каква е.Аераторна,както смяташе или роторна?Иначе за тялото и пълнежа-поздравления!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

hunter

Най долу има прозрачна гривна(моята е от кофичка за кафе) съответно надупчена със ф0.75мм. После едрата гъба е поставена също в прозрачен съд( не се сещам от какво беше ама все едно от някаква салата) също надупчена с ф0.75мм. Същото важи и за пясъка, през всичките тях минава прозрачна тръба ф1см. Във нея влиза маркучето което вкарва водата. Помпичката е обикновена 220л/ч от вътришен филтър( купих го за 9кинти). Направих си преходник понеже отвора на помпичката е по-дебел от маркичето. Същия преходник е и подвит нагоре(всичко става с нагрябане но трябва да има нещо във маркучето понеже се пречупва) Медудругото това което много ми допада е че съм го оплатнил достатъчно добре и се самообезваздушава. Е не веднага след запускане но на 5-10 минутки вече тласка вода. Забравих да спомена, вътре меду помпата и мркучето съм сложил тройник така част от водата се върти и вътре. Тоест хем тласка хем и вътре се меши. На края на входния маркуч има много фина цедка(пластмасова от поливно). И изненадата за мен беше ония ден като го извадих да премия карантиите. На дъното плуват две малки черита :-) а цедката е толкова фина явно ги е дръпнало като са бели новоизлюпени иначе няма как да минат. А вече бяха пораснали 5мм. какво са яли незнам ама си ги хванах и обратно в аквата :-)
Това е дано съм бил полезен. А и да добавя напълно безшумен е немога да чуя гласа на помпичката и за това понякога отваряма капака на аквариума да видя дали тласка. Просто не се чува и неможеш да разбереш работи ли неработи ли.

hunter

Здравейте ето до къде е стигнало аквариумчето след като във петък добавих и корени, след което се наложи и разместване на растенията надявам се да ви хареса:)
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

hunter


El toro

Страхотен е  и аз имам нужда от система за охлаждане за лятото мисля да се занимавам с развъждане на мексикански амбистоми.Ако не ти представлявя трудност, би ли ми казал къде мога да прочета информация как мога да си направя и аз.Благодаря!

tomatomov197

   Готин скаридарник си спретнал  *THUMBS UP*
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

hunter

Благодаря, за система за охлаждане аз си я мислех сам. Но занемарих идеята поради ангажименти и лятото се наложи да охлаждам с климатика който си ми е във стаята. Предполагам че пак ще поработя над идеята но не знам кога. Ако стигна до резултат ще го отразя тук.

El toro

Благодаря,ще почакам пък и до лятото има много време.

DreaD

Браво, постарал си си, личи си :)

hunter

Здравейте колеги, от доста време не бях писал и публикувал нищо във моята тема. Но дойде ред да я съживя. На скоро благодарение на колегата от форума buchkata се сдобих със Eleocharis acicularis и Marsilea hirsuta. Както мисля че съм споменал във темата аквата е 20л има 9 рибки 3 неона 3 ембер тетра и 3 разбора еспей една неритина и 5-6 скариди чери. Осветление подавам 7 часа на ден със енергоспестяваща 11 вата лампа не мога да кажа точно колко келвина. Имам обаче въпрос към по-мъдрите и знаещи и най вече опитни акваристи тук. Нужно ли е на тези два вида растения да подавам CO2 предвид размерите на аквата. Само да добавя, че торя с PTD или по-скоро подхранвам. Страх ме е да подавам CO2 поради една единствена причина да не отровя рибките и скаридите па и охлювчето. Друг е въпроса, че ако се наложи подаване на СО2 ще е с мая и захар понеже към момента нямам финансовата възможност за качествени изработки. Моля за съвета на просветените в областта. Ето малко снимки да се добие представа.



Penta

Цитат на: hunter - 03.12.2012 17:13
Страх ме е да подавам CO2 поради една единствена причина да не отровя рибките и скаридите па и охлювчето.

Уверявам те че няма да си първия правил си експеримент да подава CO2 с мая и захар в аквариум....Имам познат, който пък има познат чийто баджанак веднъж пуснал CO2 на скаридите си и те оцелели ! (това в кръга на шегата). Давай смело без да прекаляваш.

Повечето хора знаят че  елеохариса не може да вирее на 11 вата и без CO2... и тогава се намира някой който не го знае и го прави  :-D



Similar topics (5)

12201

Публикации: 8
Прегледи: 8918

6809

Публикации: 14
Прегледи: 9992

28942

Публикации: 11
Прегледи: 8114