• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2024 17:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

4мм достатъчни ли са

Започната от aquaram, 10.02.2008 14:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

aquaram

за 50 литров 4мм достатъчни ли са *bg*

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

_777_

http://www.aquariumbg.com/index.php?inspage=aquaglass.txt
Я вземи и попрочети малко из форума за да не задаваш въпроси които вече са дискутирани.Затова е търсачката! :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Joro Vn

   
Цитатза 50 литров 4мм достатъчни ли са
Не знам защо, но много често продължават да се задават подобни въпроси. Пита се за аквариуми с малки обеми. При такъв въпрос питащият трябва да започва от пълна "нула" в акваристиката и изобщо да не е виждал аквариуми в магазин, при приятели и т.н. Разсъжденията ми са за съдове, които по принцип ще бъдат оформени в някакъв стил и ще бъдат в жилището ни. За такива като развъдни вани в мокри помещения изобщо не коментирам. Та тези първите се очаква да имат "живот" поне 4-5 години и да вдъхват сигурност на околните. Като се спестят няколко лева- например от разликата в дебелина между 4, 5 или 6 мм стъкло за експлоатационния живот на аквариума, едва ли ще станем по- богати. Доста по-бедни от похабено домашно имущество обаче е напълно реална ситуация. Вероятността от появата на лек теч при по- тънко стъкло също е много по-голяма.
   Същите разсъждения важат и за стъкла N-та употреба.
   За това препоръките ми са- ако ще си правите или поръчвате съда, не търсете непременно най- ниската допустима дебелина на стъклото за даден обем. Все пак не работите за нещо от рода на "Разбивачи на митове". Таблици и това, което сте видели "на живо", да бъдат отправна точка, от която ще започне увеличаване на дебелината. А пък че ще има коментари от "приятели" за презапасяването, сложете ги в задния си джоб. :-)