• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 18:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

сушен гамарус?

Започната от almaren, 02.07.2009 10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

almaren

Здравейте,наскоро и аз се зарибих за черноморски биотопен,и имам едно 116 литрово аквариумче което ще ползвам за целта.смятам да гледам лапини,миди,някое раче и ако не бъдат изядени няколкко скаридки.прочетох някъде че трябва да им се дава сушен гамарус.откъде мога да го набавя?даите ми и съвети за осветлението.две пури от по 9вата достатъчни ли са? 

tishovsx

Ти направи аквариума, камъни, пясък, филтрация...помпи, пък тогава мисли за гамаруса :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

almaren

аквариума след три дни ще баде пълен затова моля за съвет различен от по горния

_777_

Цитат на: almaren - 02.07.2009 14:15
аквариума след три дни ще баде пълен затова моля за съвет различен от по горния
Значи няма да им трябва гамарус или каква да е друга храна. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

almaren

е все някога ще им трябва

barabata

Добре де , защо непременно трябва да е сушен ?
Във всяко поточе. гьолче или чешма си плува "съвсем" жив гамарус.
Същия може да живее и в бракична вода (каквато е и черноморската).

Която и да е жива храна след изсушаване хранителната и стойност също се "изсушава" - изобщо не е същото каквото и да ти разправят.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

almaren

благодаря за отговора,все някак си ще се оправя :-)

Cabral

Продават на пазара в Подуене. В Несебър също продавали, аз не съм купувал, но Камос ми е казвал. Лапините ядат основно водорасли за което имат силни челюсти, ако си до морето им давай. Във водораслите винаги има гамаруси, но недостатъчно, можеш да пробваш и с отворени миди поне на това ги ловят.

N.Nobs

Сушения гамарус не е дора идея за храна.Няма почти никаква хранителна стойност.Защо не пробваш със замразена артемия, определено ще е в пъти по-добре.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

almaren

ще пробвам с миди пък каквото  стане-стане!замразена артемия в моя град няма,мога да взимам единствено от билата замразени океански дарове. 

Cabral

Аз брах ядове с морските дарове от магазина. Първо се опитвах да пробутам скариди на звездоброеца, но въобще не им обърна внимание, даже ги връзвах с конец да имитират живи, но без успех. След това ги слагах за няколко дребни рачета, но пак не ги ядяха. Може да им слагат някакъв химикал. Продават сушени, те по-биват. Може да вземеш в повече миди, има ли силно течение живеят без проблеми в аквариума и ще им чупиш, а продават и в магазините. Хвани и повече скариди, вероятно ще ги ядат.

kamos

Колега не е догма, че черноморските обитатели се хранят със сушен гамарус. Ако намериш жив ще го хапнат с удоволствие. Сушените скариди също ги ядат, както и настъргана замразена копърка/цаца/.
Просто последната доста цапа. Живи скариди лапината не може да изяде. Няма как да я хване.
Предполагам, че както каза Ноби ще ядат замразена артемия /не съм пробвал ама това си е идея/.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...