• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.07.2025 01:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

За тези които се готвят да си купуват TetraTec техника

Започната от panchopan, 27.10.2008 16:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

panchopan

За тези които се готвят да си копуват TetraTec техника.

Преди 11 месеца си закупих филтър Tetratec EX 1200 от магазин Акватика http://www.aquatica-bg.com.
После си купих още 2 филтъра оттам - EX 1200 и EX 700.

Преди повече от месец и половина единя ми филтър EX 1200 ми протече.
Обадих се на човека от Акватика, беше много любезен и мил, каза ми да го пратя, даже ми прати същия филтър да го ползвам докато ми оправят моя . Който 10 часа след като го пуснах протече.

Спрях го и ги пратих и двата в Пловдив. Върнаха ми го моя "оправен" след 2 седмици.
Пуснах го и след 10 часа пак протече. Яко. Пак го пратих в Пловдив.

Сега след месец и половина аз все още нямам филтър. И оборотен нямам.
От магазин Акватика, Пловдив, все така любезно ми обясняват как те (като продавач) нищо не могат да направят, че то сервиза било друга фирма, че тя гаранцията на филтъра не важала ако протече през уплътненията (!!!), че те го били мотаели него и те затова ме мотаят мен. Последно не течал през уплътненията ими през крановете и сега трябвло да чакам още неизвестно колко време докато и аз не знам какво да направят по въпроса. И това след десетки разговори от типа "А какво ми става с филтъра?"

Аз лично не знам дали от магазин Акватика , Пловдив, имат вина или не. Все пак не са те вносителите на Tetra.
Не знам и дали от сервиза имат вина или не. Все пак филтъра събира прах Акватика сума ти време преди някой да го погледне.
Знам само, че месец и половина нямам филтър. И знам че сега ще трябва да си купя още един филтър защото този не е ясно кога и дали ще мога да го ползвам.

Знам, че този филтър в никакъв случай няма да е TetraTec и още по малко ще е от магазин Акватика , Пловдив. Стискам палци да не ми се скапе някой от другите два филтъра.

Какво ще ме посъветвате да направя сега?
И какво ще направите вие които сте решили да си закупите техника от TertaTec?

Един леко казано разочарован клиент на Тетра и магазин Акватика , Пловдив.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

zambo

Цитат на: panchopan - 27.10.2008 16:07

Какво ще ме посъветвате да направя сега?

Купи си СЕРА . Много любезни хора , откликнаха на моя проблем мигновенно .
*offtopic
Между другото ставаш за рекламен агент
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

ceco

На твое място бих писал до tetra.de
Така и не разбрах, кой е официален вносител за България.
Сигурен съм, че смущението е по трасето Калотина- Пловдив.Много ще е интересно какво биха ти отговорили германците и знаят ли изобщо какво се случва с марката им от години по споменатото трасе.

jix

и аз не съм доволен от Тетра-специално за торовете,случайно или не си бях купил течен Planta Min от същия магазин Акватика в Пловдив.Пущам една лоша снимка за да видите какво пише на етикета.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.postimage.org%2FPq25S7h9.jpg&hash=24dd2004f829886f638040fa776e9c058342a925
пише добавка за водорасли....което е абсолютно вярно,след всяко торене с тоя течен тор такива нишковидни ми тръгват,.....ужас :duvar:

discus

Данни на вносителя

Profipet Ltd. Bulgaria
264, 6th of September Blvd.
4000 Plovidv
Bulgaria
T. +359 - 32 623 813
E. office@profipet.ro
Internet: www.profipet.ro

п.с. За в бъдеще си купувайте ехеим, ако ценово не ви харесва взимайте Атман.

Лора

Какво те учудва, и аз бях постнала една такава снимка. Макар, че препарата беше купен от София.
:-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

zambo

И в каталога им пише , че е за "водорасли "
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

miTko

Е какъв е проблема тогава, растат ли водорасли - растат! *dontknow*
А филтрите имат резервни уплътнения, които също се смазват преди сглобяване(първоначално не). Това пробвахте ли?
Разни мои АКВАРИУМИ 

panchopan

Те това ми направиха.
Намазаха уплътненията с вазелин и ми го върнаха.
Ама не тече от уплътненията а от крановете.
Май...
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.

miTko

Виж, стегни се, седни спокойно, разглоби го и виж сам какво можеш да направиш. Виж от къде тече със сигурност, защо, как може да се отстрани. Аз така бих постъпил поне, щото нали знаеш защо му е дебел врата на вълка. Важно е да действаш спокойно и внимателно, може нещо да грешиш или да пресилваш нещо при затварянето. Аз също имам филтър Тетра, но за сега не тече и съм доволен.
Разни мои АКВАРИУМИ 

NO CARRIER

Доколкото знам, смазването на гумени уплътнения с вазелин не е добра идея. Съсипват се след време.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

panchopan

Как да се стегна като филтъра дори не е при мен :-)
И не тече през уплътненията.

По някъкъв начин пълни главата с вода - под кутията на главата е една релефна тава.
Като се напълнят релефите и почва да излива.
99.99% съм сигурен че е от въртящите се кранове.

dok70

Цитат на: NO CARRIER - 27.10.2008 17:54
Доколкото знам, смазването на гумени уплътнения с вазелин не е добра идея. Съсипват се след време.
Обикновено се смазва с боров вазелин - напълно погрешно!
Съдържа киселина, която разлага гумата /и не само/ след време.
Ползвайте за целта Дефламол - съдържа чист вазелин и витамини.
*THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

FHM

Аз днес щях да си купя тетра тек 1200 но докато проверявахме с магазинерката дали всичко си е на място видяхме че липват 2 от пълнежите керамиката и 2те гъби

Boby_

По спецификации смазването на уплътненията трябва да става със СИЛИКОНОВА смазка. Именно мазнината във вазелина разтваря гумата, а не киселина!
Колкото до конкретния казус, тук според мен не е толкова съществено качестово на самия продукт, колкото ужасния сервиз. Всичко се поврежда. И защо му давате съвети на човека да се оправя сам? Трябва да им стъпи на врата на тия, които са му продали филтъра и да си търси правата. Има Комисия за защита на потребителите, има и текстове в ЗЗП - според тях именно продавачът отговаря за изпълнението на условията на гаранцията, а не вносителя или производителя. Има също така и текстове, че ако един дефект се прояви определен брой пъти, стокатао подлежи на ДИРЕКТНА замяна с нова, а не на ремонт. В този смисъл именно фирмата, продала филтъра, трябва да го замени, а после тя ако иска да си търси правата от Тетра, сервиза или който и да е друг.

Similar topics (3)

50929

Публикации: 18
Прегледи: 24013

44725

Публикации: 5
Прегледи: 4612