• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.05.2024 10:11

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отрицателни отзиви за търговци и магазини

Започната от Boby_, 26.04.2006 11:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миа

Не знам дали някой е писал за зоомагазина на животинския пазар до гара Подуяне. Но тази събота за първи път реших да вляза вътре.

Още преди да влезеш се усеща, че магазинът е крайно занемарен. На входа чакат рибка ,,кои" в аквариум с черно аксолотълче. Вътре са разположени аквариумите с рибки. Поне 20 средноголеми златни рибки в 20-25-литров аквариум-това беше най-шокиращата за мен гледка. Няма нужда да споменавам за усилията, с които рибките се опитваха да излязат все по-нагоре, за да си поемат глътка животворен въздух. Няма нужда да споменавам мръсотията в аквариумите. Няма нужда да обяснявам за миризмата в магазина. Но няма как да не бъда потресена от обстановката вътре. Ако просто подмина, значи съм изгубила всичко човешко у себе си. Контролните органи явно бездействат с години. Разбирам, че този зоомагазин не е единственият проблем на София, но това не оправдава бездействието...
Жалко е животните вътре, позорно е за собственика на магазина.

Някой въобще пазарува ли оттам?

marta

За този магазин и аз малко съм озадачена, не само от миризмата и мръсотията, която е характерна за доста зоомагазини, но и когато решиш да си купиш някоя рибка в моя случай исках 2 големи анцистроса, каквито се виждаше че има, човека ми отказа и каза че няма шанс да ми хване, но преди това ми каза цена!
После дори малко се зарадвах, че не поиска да ми продаде.

Подарявали са ми рибка от там и е все още жива и здрава каквато винаги е била (пак анциструс).

radko milanov

до софиянци днес ходих в магазина на бул. българия между била и джъмбо в 2/3 от аквариумите имаше болни, умрели и умиращи риби внимавайте!

marta

Цитат на: radko milanov - 03.04.2011 21:01
до софиянци днес ходих в магазина на бул. българия между била и джъмбо в 2/3 от аквариумите имаше болни, умрели и умиращи риби внимавайте!

И аз съм виждала там такива рибки, особено женски бети.. един от работниците пред мен измери параметрите на един от аквариумите да ми покаже как се правят тестове и нито един от параметрите не беше в норма.

geniusloci

Голям минус за http://www.zoomagazin.eu - то аз по принцип съм си върл противник на drop shipping магазините, но в случая - поръчвам аквариум и тон неща оттам, на телефоните няма кой да питам кога ще стане доставката, накараха ми се, че съм искал да променя нещо в поръчката (писах на мейл същата вечер, но правилата казвали, че не може - то как да не може, като мога да върна всичко от нея по закон в рамките на 7 дена след доставката, това ако не е промяна), накрая доставката дойде след няколко дни с интерлогистика със закъснение, за късмет куриерите са се съгласили да качат нещата сами до вкъщи.

За капак - тръгнах да си събирам чарколята и рефлекторите на пурите се оказаха по-къс модел. Набих се 12 лева за такси, за да ги занеса на място (понеже на телефона така и не улучих човека) - д-р Стефанов обеща да опита да стане за днес замяната им - днес звъня, щели най-рано другата сряда да дойдат. Хубаво, ама аз мислех да си ги ползвам дотогава.  *NO*

Сега ще приспособя нещо за идните дни, просто не е гот в поръчки за няколкостотин лева да объркват нещо толкова очевидно. То и друг малък проблем имаше, но него ще го преживея. EDIT - бе направо си поръчах нови от друг онлайн магазин с доставка за днес, а тези ще ги ползвам със следващия аквариум, когато и ако ги сменят.



Бих добавил като цяло голям минус за някои столични магазини за липсата на особен избор от растения камъни и грундове - магазина в Ст. Град имаше буквално 7-8 пакетчета и два камъка. В Дискус май бяха опоскали аквариумите с растения, камъни - никакви. В магазинчето на Крум Попов също нямаше особен избор на растения (за грунд не съм гледал, вече се бях ориентирал към склада между Младост и Горубляне). Кимбайците ги нямаше, на телефона, който намерих тук във форума ми изпя "търсеният от вас номер бла-бла". От магазинчето на Гълъбец 5 взех разни неща, но пак нямаше особен избор. Излиза, че растения или от обяви, или в събота на пазара...

geniusloci

Аз да допълня - гигантски минус за ЗООМАНИЯ в Ст. Град. Случката накратко:
Тъкмо преди да пусна аквариума минах оттам и собственика (мъж средна възраст с тъмна коса) ми показваше австралийските рибки - атерини и псевдомугили, много хубави, това, онова... казах му, че тепърва пускам аквариума, но ще се върна да ги взема, защото вече бях решил, че ще са тези рибетата. Притеснявах се, че аквариумчето му с ириатерини беше ТЪПКАНО с хидри (той каза, че са друго, ама то има ли нещо, което да прилича толкова на хидра?), та да не си пренеса... язък ми за притесненията.

Днес "кръшнах" от работа, дадох общо 10 кинта за такси, загубих час по задръствания и мотаене и накрая - гледам две мъжки и една женска псевдомугили в аквариумче, в по-големия - женска, и казвам, че ги искам. Собственикът каза, че искал да си ги снима, после щял да ги продава (може би, защото най-после бяха в почистен аквариум?). Веднага предложих да ги снимам - в мен имам D700, светкавица, макро обектив и светла 50-ка - без да обяснявам каква техника имам, разбира се, а жената зад мен възкликна нещо от сорта "е то сега остава да извадите GSM да ги снимате", на което опитах да не реагирам. хубаво, викам, дай да взема от ириатерините? Онзи казва, че можел да даде мъжки, тая женска си я пазел.

Излезнах с псувни на уста.

Нещо акваристиката ли е зле като цяло или половината магазини са пълен та**к?

geniusloci

Да допълня - от zoomlagazin.eu ми бяха пратили сбъркани рефлектори и още не са се свързали с мен за замяната - оставих ги преди две седмици. Аз вече си купих други, така че ще си искам парите. Не е редно заради два рефлектора да си задържам пускането на аквариума. Иначе вярно, че имат добри цени на някои неща, специално аквариумите на Juwel (ама пък с това отношение не ми се мисли, ако се наложи да ползвам гаранция).

peter_m

Споменахте магазин zoomagazin.eu. Реших да погледна какво предлагат ... и погледнах. Миналата седмица поръчах нагревател сера 200w, помпа sera 110 (и други дреболии) от зоомагазин Моя зона (всичко точно, на два пъти ми се обаждаха по телефона да доуточним поръчката, много коректно отношение, любезност, всичко доставено в срок БЕЗПЛАТНО!!!, даже sms получих кога ще е доставката и календари подарък ... ама това е за темата за похвалите). Реших да им сравня цените просто за ориентир. И изненада  =-O Нагревателя с цена 47.85 в зоомагазин.еу а в моя зона - 37.29 (в кварталния магазин е 42, което пак е значително по-евтино).
И повече нямам намерение дори да поглеждам във въпросния магазин.

Иначе да - всеки има право да продава на каквато си цена иска ...

trupai

Слагам и аз един голям минус на Зоомагазини "Д-р Стефанов" zoomagazin.eu.
Преди месец си поръчах два рефлектора Juwell. След два дни получих мейл, че рефлекторите са налични в магазина и отидох да си ги взема. Отивам там и след като изчаках някакъв сърдит чичко да си приключи разговора по телефона (който беше с продължителност 15мин.), ми казва, че рефлекторите не са пристигнали, а този мейл, който съ получил бил за това ,че ми е приета поръчката! Да чакам друг мейл и тога да ходя да си ги търся! Другият мейл дойде след седмица(при срок на доставка до 3 дни). Отивам аз и за голяма моя изненада поръчката ми пристигнала, да ама не цялата! Дошъл само единият рефлектор. Сърдитият чичко ми обяснява как ще ми доставят и другия, но просто да изчакам няколко дни. Аз съответно си платих и за двата рефлектора, взех си единият, а другия все още го чакам!!! Писал съм им десетина мейла от тогава, веднъж ми отговориха,че продукта не е наличен! Още си чакам, но търпението ми се изчерпва и мисля скоро да ги посетя!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

KapitanNemo

Още един минус за Зоомагазини "Д-р Стефанов" zoomagazin.eu.
За пръв и последен път и аз реших да се възползвам от internet търговията. На 11.05.2011 направих поръчка на гореуказания сайт. Както му е реда получих отговор, че поръчката се обработва и ако закъснее повече от 2-3 работни дни ще бъда уведомен своевременно. След една седмица получих съобщение че има проблеми с доставката и че тя ще закъснее още ден два. На 29.05.2011 получих най-сетне заявените неща, но поради липса на опит с българските internet търговци не отворих пратката пред куриера а малко след това. Оказа се че вместо поръчаната от мен храна Tetra Pro са ми изпратили Tetra Min която е доста по евтина. Написах писмо до д-р Стефанов в което му обясних какво мисля за подобен род хитринки. Получих възмутен отговор колко много работа имат и че е възможна грешка, че ще ми изпратят заявената храна а другата остава като подарък от фирмата. Естествено до момента вече две седмици нищо не съм получил, но и вече никога няма да пазарувам по internet.

Aquadream

Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА

изгубеният рай

Цитат на: Aquadream - 16.07.2011 10:47
Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА

Това е лъжа...и нека който иска(освен теб) да доиде и да се убеди в това,и да направи снимки на същите корали та да сравним снимките от вчера.И господин бозаджията дето даже морски аквариум няма да почва да се извинява от сега че инък в този форум бял ред няма да види.
END!!!

Aquadream

Цитат на: изгубеният рай - 16.07.2011 11:37
Това е лъжа...и нека който иска(освен теб) да доиде и да се убеди в това,и да направи снимки на същите корали та да сравним снимките от вчера.И господин бозаджията дето даже морски аквариум няма да почва да се извинява от сега че инък в този форум бял ред няма да види.
Велина ти показа вчера куп снимки от преди време, излъга отново и отново че си правила рифови аквариуми от 5 години след като колегата Методи изложи и тази лъжа на показ. Аз получих две лични съобщения от колеги които не познавам за да ми кажат същите неща. Искаш ли да публикувам съобщенията да видиш от кого са и какво говорят хората за теб.
Кой ще види бял ред тука и кой няма това е нищо, но твоя лъжлив бизнес ще банкрутира, защото нямаш не само знания но и елементарно уважение. Да не говорим за липсата на достойнство.
Аз бях в магазина ти оня ден и видях с очите си всичко.
Ако продължаваш да настояваш на безумието си ще дойда в магазина ти със съответните органи на държавата и тогава ще видим кой е лъжеца. Не знаеш ли, че има закон в България че нямаш право да продаваш болни риби.? Чувала ли си го? Тука може да лаеш безпределно а какво че кажеш на властите кето те стиснат за гърлото, а? Зад компютъра е лесно да си смела и устатна но нека да видим как ще изкараш в дългосрочен план.

Лорикария

Цитат на: Aquadream - 16.07.2011 10:47
Още един измамник измежду търговците.
Предполагам много от вас са чели тези тема
http://aquariumbg.com/forum/arhiv/cheshmyana-voda-v-rifov-akvarium-da-ili-ne/
Тук стана дума за това как е коректно да се създава рифов аквариум.
Моля прегледайте темата и съдете за отношението на Велина от Изгубения Рай в Русе. Търговец който дава некомпетентни и опасни препоръки за рифови аквариуми без да поема отговорност какво ще стане с коралите и рибите след като излязат от магазина и.
Помолих Велина няколко пъти да покаже какво е състоянието на "рифовите" и аквариуми, но тя показа стари снимки на аквариуми които са току що нагласени за да не види никой каква е истината за нейната морска акваристика.
НЕ КУПУВАЙТЕ МОРСКИ РИБИ И/ИЛИ ЖИВОТНИ ОТ ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА ЛЪЖКИНЯ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗВИВАТ ПРАВИЛНО И НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД КАТО СА НАТРОВЕНИ В МАГАЗИНА И.

ВЕЛИНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВИ ДРЕБНИ МАШИНАЦИИ ЩЕ ПРАВИШ ЩЕ СИ ОСТАНЕШ СЕЛСКА СКАНДАЛДЖИЙКА И ЛЪЖКИНЯ.
ВСИЧКО КОЕТО Е ГОВОРЕНО СКРИШОМ В ЪГЛИТЕ НА КЪЩИТЕ ЩЕ СЕ ИЗТРЪБИ ОТ ПОКРИВА - БИБЛИЯТА
В САМОТО НАЧАЛОЗдравейте колеги.
Отварям тази тема в отговор на един безсмислен и непрофесионален спор повдигнат от колежката Велина от Изгубения Рай в Русе.
Нямам за цел да предавам уроци нито да натривам носове, но все пак мисля че е културно и цивилизовано отношение да не се разпуска с лекота опит в акваристиката натрупан с десетилетия с цел да се налагат неуки мнения и невежество.

Чешмяната вода в рифовия аквариум. ДА или НЕ.

Мисля си само едно ;тук явно се вижда кой е селяк не само на вид а и по интелект.

Нека човека самоопределящ се като Англичанче с виш интелект ,забравил корените си и какъв е в същност прочете внимателно следните редове..... и ако пак нищо не успее да схване има училища за изостанали :duvar: и да почва от А.Б.В.....Виж първите 7 годинки незнам как да му се върнат /там питайте майка му :-[ /

О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин?...Или не са имали Болгаре царство и господарство? Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик..."
Паисий (1762)


http://www.pravoslavieto.com/books/history_paisij/index.htm

Това относно "селяните" както ти си свикнал да обиждаш хората  с различно мнение от твоето....И относно тях имайки предвид факта,че са хора с интелект, традиции и култура далеч над твоята МОЛЯ ТЕ ВЕлИКИ НЕ НАРАНЯВАЙ ХОРАТА ПО ТОЗИ НАЧИН..не е важно кой къде живее, а какво има под бомбето .... при теб явно е Черна дупка *privet*
ПИШЕШ:
Отварям тази тема в отговор на един безсмислен и непрофесионален спор повдигнат от колежката Велина от Изгубения Рай в Русе.
но явно в типичен Английски маниер мислиш само за едно---Заядане при това подхващаш теми в които не си и Лаик дори....Ами да си говорим за Астрономия тогава ти явно си спец по всичко...
Нямам за цел да предавам уроци нито да натривам носове, но все пак мисля че е културно и цивилизовано отношение да не се разпуска с лекота опит в акваристиката натрупан с десетилетия с цел да се налагат неуки мнения и невежество.
Кажи ми друже между теб и колежката кой има опит в това ти или тя......А ...ааа какво казваш нямаш ли ами като нямаш де си буташ гагата ......ОСТАВИ ТОВА НА ХОРА КОИТО СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ С ТОЗИ РАЗДЕЛ НА АКВАРИСТИКАТА И СИ ГЛЕДАЙ ТАМ МАРУЛИТЕ.........
ПРЕСТАНИ ДА ЗЛОБЕЕШ И ПРОСТЕЕШ НЕ СИ МИСЛИ , ЧЕ ЩОМ СИ МЪЖ ЗНАЧИ ЗНАЕШ ВСИЧКО, НЕ СИ СИ У ВАС БЕ "СЕЛСКИ" ДА СЕ ДЪРЛИШ С МОМАТА АНГЛИЧАНКА НАСРЕЩА СИ.......Ние сме Българи и пердашим Ингилизите дет са праят на много умни :-|

Пак ти казвам покажи ителект и са спри!!!!!!

Aquadream

Цитат на: Лорикария - 16.07.2011 12:31

Пак ти казвам покажи ителект и са спри!!!!!!

Колегата Лорикария, който е съпруг на Велина, още е Капитан Немо и бог знае какви още са им скритите юзер акаунти - СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА ДНЕС ДА МЕ ЗАПЛАШВА СЪС НЕЩО УЖАСНО ДЕТО ЩЯЛО ДА МИ СЕ СЛУЧИ.

До там ли стигнахте да доказвате колко сте непрофесионални със смъртни заплахи?

Велина покажи какво е истинското положение и не ми пращай хора да ме заплашват, защото вашите заплахи ще се обърнат насреща ви.

Similar topics (5)

42124

Публикации: 9
Прегледи: 5962

32641

Започната от The Proo


Публикации: 5
Прегледи: 8566

22577

Започната от gipsa


Публикации: 9
Прегледи: 7023

41499

Публикации: 21
Прегледи: 23967

3791

Публикации: 284
Прегледи: 193683